Criteriul National

Masa de terasa, elementul central al zilelor de vara

Masa de terasa, elementul central al zilelor de vara
august 04
20:27 2020

Indiferent ca ai un balcon incapator sau o gradina plina de verdeata, cele mai placute momente sunt cele in care te bucuri de ele, ascultand sunetul vietii din jurul tau, admirand peisajul pe care il ai la dispozitie sau schimband pareri cu prietenii si familia.

Pentru aceasta ultima activitate care implica prieteni si familie nu este suficient sa ai un balcon sau o gradina, fiind necesare si cateva piese de mobilier: scaune, masa, ghivece de flori si spatii pentru depozitare.  Dintre acestea, masa de gradina este elementul central. Aceasta este piesa in jurul careia iti vei aduna persoanele dragi si in jurul careia vei desena amintiri.

Cu siguranta visezi la o masa de terasa mare si robusta, inconjurata de o multime de scaune. Cel mai adesea insa, nu ai suficient spatiu la dispozitie pentru ea, motiv pentru care trebuie sa te multumesti cu o masa pliabila.

Cum alegi masa pliabila pentru terasa ta?

Simplu. Unul dintre criteriile pe care trebuie sa le iei in calcul este pretul. Pentru a crea momente incredibile nu ai nevoie de o piesa scumpa de mobilier, ci pur si simplu de una care sa isi faca treaba, cum este cea de aici: vezi link masa gradina! 

In principiu, masa perfecta trebuie sa inglobeze cateva caracteristici:

  • Sa fie pliabila, in asa fel incat sa lase spatiul liber atunci cand nu este folosita;
  • Sa fie realizata din materiale rezistente. Otelul este un material excelent pentru partea de structura, deoarece poate sa reziste pe termen lung si foarte lung;
  • Sa faca fata cu brio intemperiilor si schimburilor de caldura. Pentru asta, masa trebuie sa fie imbracata in plastic. Desi nu intotdeauna este cel mai estetic, plasticul este un material care se uzeaza foarte greu in timp si se remarca printr-un cost cat se poate de atractiv.

Te mai poti orienta in functie de forma, de inaltime sau model, insa aceste detalii tin de preferintele personale si de structura spatiului in care va fi pusa.

Ceea ce este cert este ca nu trebuie sa astepti si sa strangi bani pentru masa perfecta de terasa. Este suficienta o masa simpla pe care sa pui toate bunatatile pe care vrei sa le consumi cu prietenii, iar amintirile vor incepe sa fie scrise.

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul