Criteriul National

Masajele de relaxare, portal catre o lume fara stres

Masajele de relaxare, portal catre o lume fara stres
noiembrie 14
11:50 2018

Cati dintre noi nu cunosc efectele stresului? Un termen atat de usor adoptat, atat de usor integrat in scuze, explicatii si definitii ale vietii moderne. Stresul poate sta la baza unor reactii in lant, poate declansa depresii si pare destul de greu de dus o astfel de povara. Insa cum orice are si remediu societatea actuala a raspuns cu tot felul de servicii pentru a combate stresul. Ba chiar s-a descoperit ca exista o atractie imediata a publicului cu o astfel de sintagma si se tot promoveaza ideea de anti stres.

Ce poate fi insa eficient? Ce poti incerca insa fara a ajunge la dependenta, te deconecteaza de lumea din jur si te poarta departe intr-o lume a fanteziei? Masajele, dintre cele mai diverse. Nu ne gandim la cele cu scop terapeutic sau cosmetic, insa in capitala cel putin regasim saloane ce se adreseaza publicului cu o vasta lista de optiuni. Gasim masaj Bucuresti erotic, tantric, de relaxare etc.

Beneficiile reale ale masajelor

Sub orice forma ar fi ele, ba chiar si masajele acelea de care ai parte in fotolii speciale, sunt in masura sa aduca o nota de diferenta. Asta pentru ca o zona masata inseamna automat muschi relaxati, detensionati si cu cat tehnica este mai complexa, cu atat mai bine. Se stimuleaza circulatia totodata si intr-un lung sir de reactii organismul resimte beneficii.

Dintre avantajele notabile se pot numara:

  • Atenuarea durerilor. Mai ales cand masajul se concentreaza pe o anumita zona si cu o energie potrivita durerile fizice resimtite se pot diminua.
  • Creste fluxul de sange, ceea ce detensioneaza si echilibreaza starea. Se spune ca dupa sport te simti mai bine datorita endorfinelor. Ei bine masajele se pot compara cu miscarea, cu dinamismul miscarilor, insa la nivelul pielii. Deci se intelege ca rezulta o stare de bine.
  • Prin masare se stimuleaza si receptorii de sub piele ce actioneaza asupra nervului vag. Acesta are un rol important in sistemul nervos, cu influenta asupra ritmului inimii, respiratiei si digestiei. Pare destul de logic – cand intri in acea stare de relaxare si te bucuri de un masaj respiri mai bine, nu esti agitat, ritmul inimii se regleaza, iar digestia este imbunatatita – un truc al mamelor este sa stimuleze burtica copiilor prin miscari circulare in sensul acelor de ceasornic asupra burticii, deci cumva se explica si aceasta teorie.
  • Daca tinem cont ca inca din vremurile stravechi se practica orice forma de masaj ca terapie, mai ales in context modern cand exista si mai multe cunostinte si tehnici in domeniu, atunci masajele sunt realmente benefice, fie stimuleaza, fie calmeaza, relaxeaza sau fac parte dintr-un proces amplu de terapie de recuperare medicala.

Masajele moderne

Aceasta forma de terapie a aparut ca o necesitate. In timp, inventivitatea unora a dus la diversificarea acestui segment. Acum sunt masaje ce se bazeaza pe aromaterapie, cele pentru cupluri, masaje de seductie si multe altele. Ingredientul erotic este cel care a avut castig de cauza, ca drept dovada ca astfel de masaje sunt disponibile in saloane luxoase si aceasta industrie merge ca pe roate.

Masajele pentru cupluri in schimb par sa fie si un test al celor doi, ce pasesc pe un altfel de taram. Despre limite, placeri si autocunoastere, un astfel de masaj este diferit perceput de barbati si femei, insa terenul comun ramane acelasi, de relaxare si placere traita altfel.

De retinut

Masajele implica de cele mai multe ori un cadru propice, pentru ca starea de bine sa reiasa si din mediul ambient.

Masajele sunt insotite de miscari energice insa tehnicile pot fi foarte diferite. Nici una dintre acestea nu ar trebui sa duca totusi la durere. Fie tapotare, framantare sau orice tip de miscare, se pot combina. Important in acest caz este si gradul de sensibilitate al fiecaruia.

Se vor folosi uleiuri aromate si creme speciale. Daca esti alergic, ar trebui sa mentionezi despre restrictii de orice fel.

Pentru cei dornici sa incerce aventura unui masaj erotic trebuie cunoscute regulile. Fiecare salon dispune de un astfel de set. Informeaza-te despre sedinte, durata, maseuze etc.

Vazute ca o terapie, ba chiar foarte populare din acest punct de vedere, masajele sunt accesibile si cu beneficii atat de variate. Poate ca ceva mai diferita este perceptia vis a vis de cele erotice, insa chiar si acestea pot detensiona si pot oferi relaxare bine meritata, ce poate sa combata eficient stresul cotidian.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul