Criteriul National

Mașinӑ ȋnlocuire daunӑ- RCA sau CASCO?

Mașinӑ ȋnlocuire daunӑ- RCA sau CASCO?
mai 12
11:30 2019

Ȋn zilele noastre un accident de mașina este extrem de des ȋntȃlnit și asigurarea obligatorie de mașina, adicӑ RCA, este un lucru necesar. Fie cӑ vrem, fie ca nu, traficul este aglomerat, locurile de parcare insuficiente, participanții la trafic dornici sӑ ajungӑ mai repede acolo unde ȋși propun, și, de aceea, micile accidente sunt la ordinea zilei, mai ales dacӑ vorbim despre orașele mari ale Romȃniei. Dintre ele se remarcӑ Bucureștiul, care este un loc ȋncӑrcat de diverse mijloace de transport, de mașini și motociclete, etc.

Atȃt in cazul micilor accidente, cȃt si in cazul daunei totale, noua lege refӑcuta din 2017, dӑ voie celor care au avut un accident sӑ aibӑ o mașina de ȋnlocuire pe perioada ȋn care mașina avariatӑ este ȋn reparație.

RCA sau CASCO?

Tipul de asigurare pe care se poate lua o mașina de ȋnlocuire este RCA-ul. Ȋn acest caz cel care a fost victimӑ va fi despӑgubit cu o asemenea mașina, iar RCA-ul celui din cauza cӑruia s-a produs accidentul va plӑti.

Ȋn cazul asigurarii tip CASCO din pӑcate nu se aplica aceleași reguli și nu se va putea lua o mașina de ȋnlocuire daunӑ.

Ce fel de mașina se poate lua?

Tipul de mașina care poate fi aprobatӑ pentru ȋnlocuire daunӑ este una care sӑ fie identicӑ cu cea pe care o avea clientul ȋn service, sau, cȃnd același tip de mașina nu este disponibilӑ sau in stoc ȋn firmӑ, se va lua una sub nivelul acesteia.

Beneficiile ȋnlocuirii mașinii

Ȋntr-o asemenea situație total neplacutӑ, a avea o mașina de schimb este un beneficiu major. Astfel, clientul va putea sӑ ȋși desfӑșoare activitӑțile din rutina zilnicӑ fӑrӑ sӑ apeleze la alte forme de obținere a unei mașini sau fӑrӑ sӑ plӑteascӑ alt tip de transport( de exemplu taxi sau mijloace de transport ȋn comun). Beneficiile sunt atȃt de natura practicӑ (faptul cӑ se poate deplasa oriunde are nevoie un om), cȃt și de naturӑ emoțional-psihologicӑ prin faptul cӑ se simte mai protejat, mai ȋn siguranțӑ, mai bine integrat ȋn ceea ce alege sӑ faca zilnic. De asemenea este un confort pe care ȋl are ȋntr-o astfel de intȃmplare.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul