Criteriul National

Masina de spalat rufe Samsung F900

Masina de spalat rufe Samsung F900
aprilie 20
07:00 2017

Cand vorbim de inovatie nu putem sa nu ne gandim la Samsung. Coreenii incearca de fiecare data sa tina pasul cu tehnologia in toate domeniile in care activeaza astfel ca nici masinile lor de spalat nu fac o exceptie. La CES 2017 ne-au prezentat FlexWash+FlexDry insa cum nu stim inca prea multe lucruri despre aceasta masina de spalat astazi vom vorbi de o alta masina de spalat rufe buna, Samsung F900.

Masina are un design aparent simplu dar destul de modern, cu un display destul de generos. Ceea ce este cel mai interesant la ea e faptul ca nu trebuie sa stam acasa pana se spala hainele ci putem merge sa ne facem cumparaturile intre timp sau putem iesi la o cafea. Putem controla masina de pe telefonul mobil prin functia Smart Control. Aplicatia este disponibila doar pentru telefoanele Android sau iOS.

Tot pentru cele doua sisteme de operare este disponibila si aplicatia „Smart Check”, care este utila atunci cand ceva nu functioneaza cum trebuie. Inainte de a chema pe cineva sa o repare e indicat sa fie folosita aceasta aplicatie pentru a vedea daca masina are intr-adevar nevoie de reparatii.

Tehnologia VRT Plus reduce considerabil zgomotul astfel incat putem sa adormim linistiti langa masina atunci cand aceasta spala. Nu putem spune ca nu o auzim insa zgomotul nu mai este deranjant asa cum se intampla cu majoritatea masinilor de spalat. Nivelul zgomotului este de maxim 72 dB, iar acest nivel este atins o mica parte dintr-un ciclu de spalare, in rest el scade cu o aproape o treime.

Este o masina de spalat economica, iar economiile vin din mai multe directii. In primul rand putem spala pana la 12 kilograme de haine intr-un ciclu ceea ce inseamna ca nu trebuie sa spalam foarte mult timp. Cu cat avem mai putine cicluri de spalare, cu atat economisim mai mult. De asemenea functia Sensing Load analizeaza automat energia si apa care trebuie folosita pentru fiecare incarcatura in parte, ceea ce inseamna alte economii. Tehnologia Samsung Eco Bubble vine sa puna si ea umarul la economisire prin faptul hainele se spala la fel de eficient in apa rece ca si in apa calda. Ca atare apa nu mai trebuie incalzita atat de mult ceea ce inseamna ca nici energia electrica nu se mai consuma atat de mult.

Ramanand in zona economiilor sau mai degraba a consumului trebuie amintite cateva detalii pentru a ne putea face o idee despre cat de economica este. Clasa energetica este A+++. Consumul anual de energie electrica este de 198 kWh, iar estimarea este facuta luand in calcul 220 de cicluri. La acest numar de cicluri de spalare consumul de apa este de 12.100 de litri.

Masina celor de la Samsung are numeroase sisteme de protectie astfel incat sa nu se miste de pe loc in timpul spalarii, sa nu poate fi folosita de copii, sa nu se deschida usa etc. Are numeroase functii si pot fi setate 6 temperaturi diferite – rece, 20, 30, 40, 60 si 95 de grade Celsius.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo