Criteriul National

Masina second hand sau masina noua?

Masina second hand sau masina noua?
august 30
11:16 2017

qeqqwwq

Societatea in care traim ne impune sa avem masini personale. Spre norocul nostru, masinile sunt din ce in ce mai ieftine, asadar, sunt accesibile aproape oricui. Totusi, inainte de a cumpara o masina trebuie sa ai in vedere anumite aspecte. Cel mai important este daca sa optezi pentru o masina second hand sau pentru o masina noua.

Masina second hand

Este o solutie de buget, care se poate dovedi extrem de eficienta si de atractiva. O masina veche de 3-4 ani poate face o treaba foarte buna si iti ofera sansa de a economisi extrem de multi bani. Practic, pretul acesteia este mai mic cu pana la 50% decat pretul unei masini noi de acelasi fel, ceea ce inseamna mai multi bani la tine in buzunar.

Este adevarat ca o masina second hand inseamna si un stres mai mare, generat de atentia sporita de care ai nevoie la achizitie. Pentru a te asigura ca masina pe care o cumperi este cea de care ai nevoie, este bine sa urmezi cateva sfaturi:

  • Evita sa cumperi de la samsari. Samsarii sunt cei care se ocupa frecvent de vanzarea de masini second hand. Acestia obisnuiesc sa aduca masini de afara, sa le puna la punct din punct de vedere estetic si sa le comercializeze. Din pacate, scopul lor este doar acela de a face bani, asadar, sub o caroserie ce pare perfecta se pot ascune probleme.
  • Cumpara de la persoane fizice. Cel mai bine este sa cumperi masina second hand de la persoane fizice, care au cumparat automobilul de nou. In felul acesta poti avea un istoric cat mai concret al masinii si te poti bucura de ea pe termen lung.
  • Asigura-te ca s-au folosit doar piese auto originale la schimburi. Schimburile de piese auto sunt extrem de importante. Este esential sa te asiguri ca au fost facute corect si ca s-au folosit doar piese originale pentru ele.

Masina noua!
Daca ai bani suficienti petru a investi intr-o masina, varianta noua este cea mai potrivita. Este cea care te asigura de faptul ca o perioada buna de timp nu vei avea nicio problema cu masina si de asemenea, iti ofera experiente excelente la condus. Achizitionand o masina noua ai mai mult confort, insa in acelasi timp cheltuielile initiale sunt considerabil mai mari.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo