Criteriul National

Masina second hand sau masina noua?

Masina second hand sau masina noua?
august 30
11:16 2017

qeqqwwq

Societatea in care traim ne impune sa avem masini personale. Spre norocul nostru, masinile sunt din ce in ce mai ieftine, asadar, sunt accesibile aproape oricui. Totusi, inainte de a cumpara o masina trebuie sa ai in vedere anumite aspecte. Cel mai important este daca sa optezi pentru o masina second hand sau pentru o masina noua.

Masina second hand

Este o solutie de buget, care se poate dovedi extrem de eficienta si de atractiva. O masina veche de 3-4 ani poate face o treaba foarte buna si iti ofera sansa de a economisi extrem de multi bani. Practic, pretul acesteia este mai mic cu pana la 50% decat pretul unei masini noi de acelasi fel, ceea ce inseamna mai multi bani la tine in buzunar.

Este adevarat ca o masina second hand inseamna si un stres mai mare, generat de atentia sporita de care ai nevoie la achizitie. Pentru a te asigura ca masina pe care o cumperi este cea de care ai nevoie, este bine sa urmezi cateva sfaturi:

  • Evita sa cumperi de la samsari. Samsarii sunt cei care se ocupa frecvent de vanzarea de masini second hand. Acestia obisnuiesc sa aduca masini de afara, sa le puna la punct din punct de vedere estetic si sa le comercializeze. Din pacate, scopul lor este doar acela de a face bani, asadar, sub o caroserie ce pare perfecta se pot ascune probleme.
  • Cumpara de la persoane fizice. Cel mai bine este sa cumperi masina second hand de la persoane fizice, care au cumparat automobilul de nou. In felul acesta poti avea un istoric cat mai concret al masinii si te poti bucura de ea pe termen lung.
  • Asigura-te ca s-au folosit doar piese auto originale la schimburi. Schimburile de piese auto sunt extrem de importante. Este esential sa te asiguri ca au fost facute corect si ca s-au folosit doar piese originale pentru ele.

Masina noua!
Daca ai bani suficienti petru a investi intr-o masina, varianta noua este cea mai potrivita. Este cea care te asigura de faptul ca o perioada buna de timp nu vei avea nicio problema cu masina si de asemenea, iti ofera experiente excelente la condus. Achizitionand o masina noua ai mai mult confort, insa in acelasi timp cheltuielile initiale sunt considerabil mai mari.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro