Criteriul National

Masinile de numarat bani: Cum reusesc sa detecteze bancnotele contrafacute?

august 31
09:27 2020

Masinile de numarat bani: Cum reusesc sa detecteze bancnotele contrafacute?

Falsificarea banilor este la fel de veche ca banii in sine. Progresele tehnologice au oferit o gama extinsa de posibilitati de a detecta banii contrafacuti, dar, in acelasi timp, tehnologia a facilitate si producerea acestora. 

Bancile si intreprinderile sunt mereu in cautarea monedei contrafacute. Din fericire, o varietate de caracteristici de securitate sunt incorporate in fabricarea si tiparirea bancnotelor moderne. Masina de numarat bani din zilele noastre folosesc mai multe tehnologii de detectare a falsurilor pentru a depista rapid si eficient bancnotele falsificate inainte de a putea trece prin economie. 

Iata o scurta privire asupra celor mai frecvente moduri prin care masinile de numarat bani reusesc sa identifice bancnotele contrafacute:

Detectarea ultraviolete (UV)

Multe tari folosesc cerneala care contine ultraviolete in imprimarea bancnotelor. De exemplu, unele dintre ele contin o dunga verticala sau alte simboluri care sunt nedetectabile pentru ochiul liber, dar care stralucesc puternic atunci cand sunt expuse sub lumina UV. Aceasta este cea mai comuna metoda de detectie a bancnotelor contrafacute folosita de masinile de numarare a banilor, datorita simplitatii, accesibilitatii si eficacitatii relative. 

Detectarea magnetica (MG)

Pe langa UV, majoritatea tarilor pun in aplicare utilizarea cernelurilor magnetice in confectionarea bancnotelor. Masinile de numarare a banilor echipate cu detectie MG scaneaza fiecare bancnota pentru a gasi proprietatile magnetice din urmele de particule de fier din cerneala. 

Ca si in cazul UV, detectarea MG este relativ eficienta, dar are dezavantajele sale. Unii falsificatori au descoperit modalitati de utilizare a imprimantelor cu cerneala magnetica pentru a pacali detectoarele MG. In plus, proprietatile magnetice din bancnote se pot degrada in timp fiind supuse la utilizare constanta.

Detectare infrarosu (IR)

Nu la fel de comuna ca metodele UV si MG, detectarea infrarosu implica utilizarea de cerneluri IR, care sunt in prezent extrem de dificile, daca nu chiar imposibil de replicat pentru cei care falsifica bancnote. In prezent, banii pot fi tipariti cu cerneluri IR care reflecta sau absorb lumina infrarosie. Masinile de numarat bani cu tehnologie infrarosu folosesc senzori care detecteaza prezenta ambelor tipuri de cerneluri IR, permitandu-le sa identifice moneda legitima dupa natiune si denumire, eliminand astfel falsurile. 

Atunci cand cumperi o masina de numarat bani, cel mai bine este sa cercetezi piata si caracteristicile pe care aceste dispositive le au pentru a gasi cel mai bun model care se potriveste nevoilor afacerii tale. CriaSoft iti pune la dispozitie o gama larga de produse, de la case de marcat, sisteme POS, imprimante fiscal si softuri de restaurant, pana la oferte de sisteme complete si masini de numarat bani. De asemenea, ei iti ofera suportul necesar pentru a elimina neplacerile aparute in procesul de vanzare si gestionare a afacerii tale! 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul