Criteriul National

Masuri de prevenire si tratare a cuticulelor uscate

Masuri de prevenire si tratare a cuticulelor uscate
octombrie 03
13:38 2019

Cuticulul este stratul de piele transparenta amplasat de-a lungul patului unghiei, in partea inferioara a acesteia. El are rolul de a proteja si a actiona ca o bariera impotriva bacteriilor, prevenind infectarea unghiilor.

Cuticule uscate

Zona cuticulelor este delicata, ea putandu-se usca si crapa foarte usor. Acest lucru este frecvent in anotimpul rece si are drept cauza lipsa umiditatii din aer si expunerea la caldura uscata din interior. Putem recunoaste cuticulele uscate datorita faptului ca ele se cojesc si sunt fisurate. Cuticulele crapate si decojite permit bacteriilor sa intre sub unghii si pot favoriza aparitia infectiilor, asa ca se recomanda tratarea lor cat mai repede.

Cum se trateaza cuticulele uscate

Cel mai simplu mod de a trata cuticulele uscate este prin hidratarea zonei cu crema sau cu ulei. Unele optiuni de tratament pentru cuticule includ:

  • Crema pentru cuticule – Este un emolient care hraneste si hidrateaza cuticulele uscate. Este de preferat ca el sa contina vitaminele A, C si E si uleiuri naturale cum ar fi cele de migdale sau de floarea soarelui. Uleiurile ajuta la inmuierea cuticulelor, in timp ce vitaminele le hranesc si consolideaza. Dupa spalarea mainilor, crema se aplica intr-o cantitate mica pe cuticule si se maseaza usor.
  • Uleiul de cuticule – Inmoaie si hidrateaza zona cuticulelor. El este facut dintr-un amestec de uleiuri si, uneori, contine si vitamine. Uleiul de cuticule se absoarbe rapid si ajuta la prevenirea uscarii si fisurarii cuticulelor. Cautati ingrediente cum ar fi uleiul de floarea soarelui sau uleiul de grapese si aloe vera, acestea din urma avand si rolul de a calma. Uleiul se aplica pe patul unghiei intr-un strat subtire cu ajutorul varfului degetului sau cu o perie moale.
  • Uleiul de nuca de cocos – Este varianta cea mai ieftina si convenabila pentru tratarea cuticulelor uscate. Grasimea saturata din acest ulei ajuta la calmarea si intarirea patului unghiilor. Se aplica o cantitate mica pe fiecare pat al unghiei si se maseaza cu degetul sau cu o perie moale.

Ingrijirea corecta a unghiilor si taierea cuticulelor

Se recomanda ca atunci cand va faceti manichiura sa cereti si taierea cuticulelor. Insa, este foarte important ca echipamentul si instrumentele folosite sa fie sterilizat, acest lucru prevenind infectia. Totodata, este foarte important ca forfecuta cu care se taie cuticulele sa fie foarte bine ascutita pentru a nu provoca decojirea si ruperea cuticulelor.

Prevenirea uscarii cuticulelor cu ajutorul biotinei

Studiile arata ca biotina poate ajuta la prevenirea fragilitatii si intareste cuticulele. Biotina se poate gasi sub forma de pulbere sau lichid. Se poate combina biotina cu vitamina E – bogata in antioxidanti, ulei de argan – hidratant si ulei de nuca de cocos. Astfel puteti obtine un fel de masca pentru cuticule. Pentru rezultate bune, se aplica aceasta masca zilnic pe unghii.

Daca esti in cautarea celor mai bune preturi tratamente cuticule, nu ezita sa accesezi link-ul.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul