Criteriul National

Măsuri noi de moderare pe principalele reţele sociale

Măsuri noi de moderare pe principalele reţele sociale
iunie 03
11:04 2016

Cum de veţi reuși în mod eficient să filtraţi  milioanele de conținuturi publicat în fiecare zi pe rețelele sociale pentru a preveni mesajele pline de ură?

control

Inteligenţa artificială la Facebook şi un juriu pentru aplicaţia Periscope par a fi ultimele idei în materie!

Aplicaţia Periscope

Această problemă a fost întotdeauna o durere de cap majoră pentru aceste platforme, care trebuie să evolueze metodele lor de moderare, deoarece acestea cresc și practicile utilizatorilor lor se schimbă. Astăzi, cele mai multe rețele sociale majore funcționează pe același principiu: utilizatorii pot raporta conținutul problematic, iar angajații companiei sau echipa discută aceste rapoarte și decide să cenzureze mesajele sau nu.

De marţi 31 mai, Periscop, aplicația video live aparținând Twitter,a introdus un nou mod de operare. Atunci când un comentariu este postat de un utilizator, aplicația selectează câțiva utilizatori la întâmplare și întreabă imediat în cazul în care conținutul este într-adevăr abuziv. În cazul în care majoritatea aprobă, atunci autorul va fi interzis pentru scurt timp de la comentarii. În cazul în care publică un alt comentariu de asemenea respins de una dintre aceste filtre, atunci acest utilizator  nu va mai comenta pe tot parcursul difuzării videoclipului.

Această metodă îndeplinește cerințele specifice ale acestei funcţii a periscopului, direct la o aplicație dedicată, în cazul în care feedback-ul poate fi afişat pe ecran timp de câteva secunde. Sistemul de moderare este unul clasic. Menţionez faptul că Eâsste condus de angajații companiei şi principalul dezavantaj a fost acela că nu a putut fi suficient de reactiv.

Platforma Facebook

Facebook este interesată într-un alt mod deoperare şi moderare, care se bazează mai mult pe inteligența artificială. Într-un interviu publicat marți şi acordat site-ului de specialitate TechCrunch – Joaquin Candela- inginer responsabil pentru învățarea mașinii aplicate  de Facebook a declarat că aceste programe au fost mai eficiente, în special pentru a identifica conținutul unei imagini.

„Ceea ce este interesant este faptul că astăzi avem mai multe imagini ofensatoare, indicate de algoritmi de inteligență artificială.” Dincolo de imagini, Facebook lucrează la programe capabile să înțeleagă textul.De asemenea, Utilizarea acestui tip de program ar putea scuti echipeLE de moderare  să acționeze mai rapid, dar ar putea fi încă prea severe sau, dimpotrivă, prea permisive.

Facebook a fost foarte mult criticată pentru lucrările de artă, uneori, cenzurate ilustrând goliciunea corpului uman, în timp ce unele tipuri de conținut de propagandă jihadiste au rămas mult timp on-line. Aceste linii de gândire fac parte dintr-un context de moderare ce devin primordiale pentru rețelele sociale, presate pe toate părțile pentru a le face mai eficient.

retele_socializare

De exemplu,în Franța, după atacurile din 2015 autoritățile au criticat giganții Web, dorind „responsabilitatea” în lupta împotriva propagandei jihadiste, așa cum s-a menționat de către Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve în luna ianuarie 2015. În luna mai asociațiile SOS-Racisme, Uniunea Studenților Evrei din Franța (UEJF) și SOS Homofobia Facebook fixat,  au acuzat Twitter și YouTube ca urmare a unui test ce ar elimina o minoritate de conținut plin de ură marcate de către utilizatorii de internet. Ei au depus o plângere împotriva acestor trei platforme,iar audierea va avea loc în luna iulie.

Marți, platformele Facebook, Twitter, YouTube și Microsoft sunt angajate dimpreună cu Comisia Europeană pentru a se conforma unui „cod de conduită”, în care ele promit să includă examinarea „majorităţii înregistrărilor valabile”, în mai puțin de douăzeci și patru de ore.

Sursa foto : www.dcnews.rowww.wall-street.ro

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo