Criteriul National

Materiale pentru serigrafie

Materiale pentru serigrafie
octombrie 28
17:28 2019

Daca nu sunteti un artist care foloseste serigrafie in propria activitate, atunci probabil ca nu va dati seama de importanta acestei tehnici.

Serigrafia este o forma de stenciling care permite unui artist sa realizeze mai multe copii ale unei lucrari de arta. Desi acest proces de replicare este obisnuit pentru proiectele la scara larga, acesta poate actiona, de asemenea, ca o forma de arta proprie. Acest mestesug este practicat de artisti individuali si case tipografice industriale, dar radacinile sale dateaza din 9.000 i.C. Stencilele in forma de ecran de matase au impodobit morminte egiptene si picturi murale grecesti si in nenumarate forme de opere de arta chinezesti. Sigur ca echipamentul necesar pentru astfel de mestesug s-a schimbat de-a lungul timpului, dar procesul a ramas la fel. Artistii textili pentru moda, apeleaza adesea la serigrafie pentru a impodobi tesaturile pentru imbracaminte. Serigrafia este de asemenea frecventa in arta comerciala si in cele inspirate de aceasta. Spre exemplu, Andy Warhol a folosit faimoasa serigrafie pentru a crea unele dintre cele mai memorabile picturi ale artei sale pop. Multi alti artisti contemporani folosesc aceasta tehnica, dar Warhol este pe departe cel mai faimos.

Producatorii mari folosesc serigrafia pentru a crea o varietate de produse. Sigur ca serigrafia nu este singura modalitate de a crea modele sau grafica pe o piesa de imbracaminte, dar este poate cel mai utilizat procedeu pe scara larga in productia moderna. Tricourile si alte articole de imbracaminte de baza sunt cele mai frecvente materiale pentru serigrafie. Cei mai multi oameni vin in contact cu acest proces de tiparire atunci cand trebuie sa comande tricouri personalizate pentru companie sau diverse ocazii, sau evenimente.  Pe piata mondiala de bunuri de larg consum putem identifica o cantitate impresionanta de produse promotionale imprimate serigrafic. Imprimarea serigrafica isi gaseste aplicabilitate si in industria ambalajelor, in industria alimentara, chimica sau farmaceutica, sau alte aplicatii industriale, pe obiecte cilindrice unde sunt folosite masini specializate. Serigrafia faciliteaza, imprimarea unei multitudini de obiecte precum: pixuri, brichete, umbrele, agende, cutii de plastic si carcase.

Acum ca ati aflat mai multe despre procesul de serigrafie, puteti deveni chiar un consumator mai constient si mai exigent. Daca stiti cum sa alegeti un furnizor bun de servicii de serigrafie, puteti decide cu usurinta sa va faceti propriile versiuni de imbracaminte tiparita, in loc sa cumparati articole vestimentare deja tiparite, in anumite cazuri, de o calitate discutabila.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Stefan

Stefan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul