Criteriul National

ISTORIC! Mayweather l-a invins pe Pacquiao in „lupta secolului”

mai 03
05:41 2015

 

  Floyd Mayweather jr. a castigat meciul care a fost supranumit „lupta secolului” cu filipinezul Manny Pacquiao in urma unei decizii unainime a celor trei arbitri judecatori.Mayweather s-a impune prin decizie unanimă: 118-110, 116-112, 116-112.

fight

În fața a peste 16.000 de fani, Mayweather și-a trecut în palmares cel de-al 48-lea succes consecutiv la profesioniști. Americanul a reunit astfel centurile WBA, WBC, WBO și The Ring la categoria supermijlocie și a rămas în continuare cel mai puternic boxer indiferent de categorii, fiind lider autoritar în clasamentul ”pound for pound”.

Pacquiao a părut să controleze partida, însă a fost destul de departe de luptătorul pe care îl știam. Pac-Man s-a lăsat atras în ritmul lent impus de Mayweather și n-a mai lansat loviturile devastatoare cu care ne obișnuise. Puținele serii pe care le-a reușit nu s-au concretizat, deși l-a avut pe Floyd în corzi.

A fost un meci in care tactica a fost mai importanta decat spectacolul.Mayweather a reusit sa se tina de strategia sa, eschivand, in multe momente fugind pur si simplu prin ring, si punctand mai ales pe contre, atunci cand Manny se lasa descoperit.

Americanul a profitat si de conditia fizica foarte buna, rezistand fara probleme putinelor serii de lovituri pe care Manny a reusit sa le trimita.

MAREA ÎNTREBARE DUPĂ MECIUL SECOLULUI

Oare va exista o revanșă? Asta se întreabă lumea boxului încă din primele secunde de la finalul partidei. Mayweather a anunțat că ultima sa luptă va fi în septembrie. Oare va fi tot în fața lui Pacquiao?

Ramane de vazut! Oricum, ca si concluzie personala pugilstul american a câştigat unanim la puncte, după ce a lovit de aproape două ori mai mult decât Pacquiao!

Sursa foto : bleacherreport.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu