Criteriul National

ISTORIC! Mayweather l-a invins pe Pacquiao in „lupta secolului”

mai 03
05:41 2015

 

  Floyd Mayweather jr. a castigat meciul care a fost supranumit „lupta secolului” cu filipinezul Manny Pacquiao in urma unei decizii unainime a celor trei arbitri judecatori.Mayweather s-a impune prin decizie unanimă: 118-110, 116-112, 116-112.

fight

În fața a peste 16.000 de fani, Mayweather și-a trecut în palmares cel de-al 48-lea succes consecutiv la profesioniști. Americanul a reunit astfel centurile WBA, WBC, WBO și The Ring la categoria supermijlocie și a rămas în continuare cel mai puternic boxer indiferent de categorii, fiind lider autoritar în clasamentul ”pound for pound”.

Pacquiao a părut să controleze partida, însă a fost destul de departe de luptătorul pe care îl știam. Pac-Man s-a lăsat atras în ritmul lent impus de Mayweather și n-a mai lansat loviturile devastatoare cu care ne obișnuise. Puținele serii pe care le-a reușit nu s-au concretizat, deși l-a avut pe Floyd în corzi.

A fost un meci in care tactica a fost mai importanta decat spectacolul.Mayweather a reusit sa se tina de strategia sa, eschivand, in multe momente fugind pur si simplu prin ring, si punctand mai ales pe contre, atunci cand Manny se lasa descoperit.

Americanul a profitat si de conditia fizica foarte buna, rezistand fara probleme putinelor serii de lovituri pe care Manny a reusit sa le trimita.

MAREA ÎNTREBARE DUPĂ MECIUL SECOLULUI

Oare va exista o revanșă? Asta se întreabă lumea boxului încă din primele secunde de la finalul partidei. Mayweather a anunțat că ultima sa luptă va fi în septembrie. Oare va fi tot în fața lui Pacquiao?

Ramane de vazut! Oricum, ca si concluzie personala pugilstul american a câştigat unanim la puncte, după ce a lovit de aproape două ori mai mult decât Pacquiao!

Sursa foto : bleacherreport.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo