Criteriul National

Mazetele din Consiliul Județean Constanța

Mazetele din Consiliul Județean Constanța
martie 06
11:53 2017

Nene Iancule, ultima găselniță a democrației original mioritice carpato-danubiano-pontice o reprezintă curvăsăreala între partide.

CARA
Așa se face că în anul de grație 2016 și continuând în 2017, brânzoveneștii și farfurizii s-au aliat, în ciuda trădării care este pe care o știm și noi, cu cațavencii, tipăteștii, trahanachii și dandanachii zilelor noastre.
Să vezi ce este, nene Iancule, în Consiliul Județean Constanța, unde farfuridi Palaz Claudiu este aliat cu cațavencul Țuțuianu și cu un dandanache de la ALDE.
Așijderea și în Consiliul Local Municipal Constanța.
Stânga nu mai este stânga, dreapta nu mai este dreapta, centrul nu există, clopoțeii îi fac capul mare alegătorului de rând care ambetat de confuzia de pe scena politică românească se întreabă de pe acum, în așteptarea scrutinului prezidențial din 2019 și localelor și parlamentarelor din 2020, eu cu cine votez?
Competența? Un fâs, nene Iancule.
Dogma politică? Doar pe hârtie.
Interesul alegătorului? N-ai să vezi așa ceva. Doar interesul alesului este prioritar.
Și în această brambureală, coana Joițica, damă bine, cu un Tipătescu de modă nouă, senatorul Brăiloiu care își folosește din plin degetul mijlociu pentru a gâdila neplăcut democrația, își permite să îi facă putori pe alegătorii ambetați de aerul protestelor.

627x0

Ba mai mult, nenea Trahanache Felix nu a sancționat-o pe coana Joițica, deși stâmga anunțase inițial că nu este de acord cu modul în care s-a exprimat duduia cu aere de politician.
Iar, la recenta ședință a Consiliuluii Județean, Joițica, neplânsă și nesancționată, a participat la dezbateri și la vot ignorând prezența unui alt alegător ambetat care îi tot arăta o pancartă referitoare la putorile din sală.

protest-in-cj-impotriva-cons-judetean-sabrina-465x390

Zoe nu l-a băgat în seamă pe ambetatul de lângă ea. Probabil că l-o fi făcut în gând zevzec și o fi râs de el ca de o mazetă. Mândră că se află încă în grațiile lui Tipătescu și ale lui nenea Trahanache, beneficiind de îngăduința cuplului Farfuridi-Brânzovenescu din fruntea Consiliului Județean, Sabrina merge înainte.
Călcând cu nesimțire peste putori, peste alegători, pentru că în ziua noastră nici Răsboiul nu mai există, nene Iancule, iar scrisori nu se mai scriu de când cu facebook-ul, whatsapp-ul și twitter-ul.
Așa că, la vremuri noi, oameni fără prințipuri, fără morală, pentru că dacă nu sunt, care va să zică nu le au.
Mai mare circul. Mai ceva ca la Iunion, pentru că politica este plină de de-alde ăștia gen mațe-fripte și coate-goale.

Sursa foto : https:// google.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Damian Militaru pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo