Criteriul National

Mazetele din Consiliul Județean Constanța

Mazetele din Consiliul Județean Constanța
martie 06
11:53 2017

Nene Iancule, ultima găselniță a democrației original mioritice carpato-danubiano-pontice o reprezintă curvăsăreala între partide.

CARA
Așa se face că în anul de grație 2016 și continuând în 2017, brânzoveneștii și farfurizii s-au aliat, în ciuda trădării care este pe care o știm și noi, cu cațavencii, tipăteștii, trahanachii și dandanachii zilelor noastre.
Să vezi ce este, nene Iancule, în Consiliul Județean Constanța, unde farfuridi Palaz Claudiu este aliat cu cațavencul Țuțuianu și cu un dandanache de la ALDE.
Așijderea și în Consiliul Local Municipal Constanța.
Stânga nu mai este stânga, dreapta nu mai este dreapta, centrul nu există, clopoțeii îi fac capul mare alegătorului de rând care ambetat de confuzia de pe scena politică românească se întreabă de pe acum, în așteptarea scrutinului prezidențial din 2019 și localelor și parlamentarelor din 2020, eu cu cine votez?
Competența? Un fâs, nene Iancule.
Dogma politică? Doar pe hârtie.
Interesul alegătorului? N-ai să vezi așa ceva. Doar interesul alesului este prioritar.
Și în această brambureală, coana Joițica, damă bine, cu un Tipătescu de modă nouă, senatorul Brăiloiu care își folosește din plin degetul mijlociu pentru a gâdila neplăcut democrația, își permite să îi facă putori pe alegătorii ambetați de aerul protestelor.

627x0

Ba mai mult, nenea Trahanache Felix nu a sancționat-o pe coana Joițica, deși stâmga anunțase inițial că nu este de acord cu modul în care s-a exprimat duduia cu aere de politician.
Iar, la recenta ședință a Consiliuluii Județean, Joițica, neplânsă și nesancționată, a participat la dezbateri și la vot ignorând prezența unui alt alegător ambetat care îi tot arăta o pancartă referitoare la putorile din sală.

protest-in-cj-impotriva-cons-judetean-sabrina-465x390

Zoe nu l-a băgat în seamă pe ambetatul de lângă ea. Probabil că l-o fi făcut în gând zevzec și o fi râs de el ca de o mazetă. Mândră că se află încă în grațiile lui Tipătescu și ale lui nenea Trahanache, beneficiind de îngăduința cuplului Farfuridi-Brânzovenescu din fruntea Consiliului Județean, Sabrina merge înainte.
Călcând cu nesimțire peste putori, peste alegători, pentru că în ziua noastră nici Răsboiul nu mai există, nene Iancule, iar scrisori nu se mai scriu de când cu facebook-ul, whatsapp-ul și twitter-ul.
Așa că, la vremuri noi, oameni fără prințipuri, fără morală, pentru că dacă nu sunt, care va să zică nu le au.
Mai mare circul. Mai ceva ca la Iunion, pentru că politica este plină de de-alde ăștia gen mațe-fripte și coate-goale.

Sursa foto : https:// google.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Damian Militaru pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

 

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro