Criteriul National

Mazetele din Consiliul Județean Constanța

Mazetele din Consiliul Județean Constanța
martie 06
11:53 2017

Nene Iancule, ultima găselniță a democrației original mioritice carpato-danubiano-pontice o reprezintă curvăsăreala între partide.

CARA
Așa se face că în anul de grație 2016 și continuând în 2017, brânzoveneștii și farfurizii s-au aliat, în ciuda trădării care este pe care o știm și noi, cu cațavencii, tipăteștii, trahanachii și dandanachii zilelor noastre.
Să vezi ce este, nene Iancule, în Consiliul Județean Constanța, unde farfuridi Palaz Claudiu este aliat cu cațavencul Țuțuianu și cu un dandanache de la ALDE.
Așijderea și în Consiliul Local Municipal Constanța.
Stânga nu mai este stânga, dreapta nu mai este dreapta, centrul nu există, clopoțeii îi fac capul mare alegătorului de rând care ambetat de confuzia de pe scena politică românească se întreabă de pe acum, în așteptarea scrutinului prezidențial din 2019 și localelor și parlamentarelor din 2020, eu cu cine votez?
Competența? Un fâs, nene Iancule.
Dogma politică? Doar pe hârtie.
Interesul alegătorului? N-ai să vezi așa ceva. Doar interesul alesului este prioritar.
Și în această brambureală, coana Joițica, damă bine, cu un Tipătescu de modă nouă, senatorul Brăiloiu care își folosește din plin degetul mijlociu pentru a gâdila neplăcut democrația, își permite să îi facă putori pe alegătorii ambetați de aerul protestelor.

627x0

Ba mai mult, nenea Trahanache Felix nu a sancționat-o pe coana Joițica, deși stâmga anunțase inițial că nu este de acord cu modul în care s-a exprimat duduia cu aere de politician.
Iar, la recenta ședință a Consiliuluii Județean, Joițica, neplânsă și nesancționată, a participat la dezbateri și la vot ignorând prezența unui alt alegător ambetat care îi tot arăta o pancartă referitoare la putorile din sală.

protest-in-cj-impotriva-cons-judetean-sabrina-465x390

Zoe nu l-a băgat în seamă pe ambetatul de lângă ea. Probabil că l-o fi făcut în gând zevzec și o fi râs de el ca de o mazetă. Mândră că se află încă în grațiile lui Tipătescu și ale lui nenea Trahanache, beneficiind de îngăduința cuplului Farfuridi-Brânzovenescu din fruntea Consiliului Județean, Sabrina merge înainte.
Călcând cu nesimțire peste putori, peste alegători, pentru că în ziua noastră nici Răsboiul nu mai există, nene Iancule, iar scrisori nu se mai scriu de când cu facebook-ul, whatsapp-ul și twitter-ul.
Așa că, la vremuri noi, oameni fără prințipuri, fără morală, pentru că dacă nu sunt, care va să zică nu le au.
Mai mare circul. Mai ceva ca la Iunion, pentru că politica este plină de de-alde ăștia gen mațe-fripte și coate-goale.

Sursa foto : https:// google.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Damian Militaru pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo