Criteriul National

Medalie de aur la „Challenge International du Vin” pentru Chardonnay Chateau Valvis

Medalie de aur la „Challenge International du Vin” pentru Chardonnay Chateau Valvis
iunie 01
16:37 2021

Chardonnay 2019 DOC, din gama de vinuri cu un caracter exclusivist Chateau Valvis a Domeniilor Sâmburești, este medaliat cu aur la „Challenge International du Vin” din Bourg (Bordeaux- Franța), cea mai apreciată competiție internațională independentă și, în același timp, cel mai mare și vechi concurs internațional de vinuri organizat în Franța, care a ajuns la cea de-a 45-a ediție. După ce în anul 2018, Fetească Neagră Chateau Valvis a obținut medalia de aur, în acest an, vinul alb Chardonnay din aceeași gamă de vinuri, a cucerit juriul cu o nouă medalie de aur.

Această distincție obținută de Chardonnay Chateau Valvis confirmă calitatea și gustul select al vinului și reprezintă o recunoaștere a vinificării soiului Chardonnay, produs în regiunea vinicolă Sâmburești prin îmbinarea tehnologiilor de actualitate cu metodele tradiționale de vinificație.

Să obținem medalia de aur pentru Chardonnay 2019 din gama Chateau Valvis la Challenge International du Vin, cel mai vechi concurs de vin organizat în Bordeaux, Franța- căminul spiritual al lumii vinului și țară care ascunde numeroase comori oenologice- atestă eforturile depuse de noi în crearea unui vin exclusivist, valoros și comparabil cu vinurile franțuzești. Această distincție încununează, de asemenea, eforturile noastre îndreptate către refacerea patrimoniului viticol al podgoriei Sâmburești. ” a declarat Jean Valvis, acționar majoritar al Domeniilor Sâmburești.

METODOLOGIA „CHALLENGE INTERNATIONAL DU VIN”

Concursul desfășurat în perioada 18-19 mai 2021 în Bourg (Bordeaux- Franța), reunește în fiecare an aproape 4,000 de vinuri din 38 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume. Complet independentă, fără să fie asociată cu o entitate comercială sau canal mass-media, această competiție este reglementată în conformitate cu normele Codului internațional al vinului și practicilor oenologice.

Pentru a corespunde standardelor de calitate, vinurile participante sunt degustate în ”orb” și analizate riguros de o echipă formată din aproximativ 700 experți mondiali. Fiecare vin este astfel degustat de un juriu format din 4 membri internaționali și aleși dintr-o listă de profesioniști și consumatori pricepuți din lumea vinului. Degustarea în orb presupune că degustătorii nu cunosc etichetele vinurilor evaluate, nu au informații despre varietățile de struguri din vin, iar punctajele sunt acordate în funcție de calitățile instrinseci ale vinurilor înscrise. Evaluarea vinurilor a fost realizată pe categorii de vin (culoare și si tipul de vin) după o analiză senzorială riguroasă.

CHATEAU VALVIS CHARDONNAY, DESCOPERĂ ELEGANȚA ȘI RAFINAMENTUL STILULUI

Zona Câmpu Mare de lângă Sâmburești îi oferă soiului Chardonnay o personalitate unică. Un vin echilibrat care îmbină cu eleganţă şi armonie notele de aciditate şi aromele de vanilie cu onctuozitatea ce evoluează foarte bine prin învechirea la sticlă. Chardonnay Chateau Valvis se distinge printr-o aromă florală discretă, catifelată și tandră. Are o culoare galbenă veselă și luminoasă.

Chardonnay Chateau Valvis a fost premiat de-a lungul anilor, în cadrul a numeroase competiții naționale și internaționale, bucurându-se de o apreciere atât pe meleaguri autohtone, cât și peste hotare. Acest vin semnat de Domeniile Sâmburești s-a întors cu distincții în urma unor concursuri locale și internaționale printre care menționăm: medalie de argint la AWC Vienna din 2020 și medalie de aur la AWC Vienna din 2019, premiul I la categoria High level la TasteVin Ghidul vinurilor si gastronomiei românești din 2018, medalie la AWC Vienna International Wine Challenge din 2017, medalie de aur la International Wine Contest Bucharest 2018, la Salonul Internațional de Vinuri VINVEST sau Premiile de Excelență Vinul.ro.

PODGORIA DOMENIILE SÂMBUREȘTI

Podgoria Sâmbureşti este situată în partea sudică a ţarii, la 44°48″ latitudine nordică şi 24°48″ longitudine sudică, la 30 de km de podgoria Drăgăşani şi deţine o poziţie privilegiată datorită aşezării sale. Podgoria Sâmbureşti se întinde pe teritoriul a trei comune, situate în partea de nord a judeţului Olt: Dobroteasa, Sâmbureşti si Vitomireşti.

Calitatea vinului depinde în principal de caracteristicile solului, iar Sâmbureştiul a fost binecuvântat cu soluri excelente cu un nivel ideal de umiditate de-a lungul ciclului de viață al viței de vie. Terrior-ul este personalizat atât de caracteristicile solului, cât și de influența vecinătății cu Valea Oltului.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul