Criteriul National

Medicii atrag atentie cu privire la inceperea scolii

Medicii atrag atentie cu privire la inceperea scolii
septembrie 04
01:41 2020

Inceperea noului an scolar este un aspect destul de ingrijorator pentru medici.  Cu toate ca scoala trebuie sa inceapa intr-un fel sau altul dar trebuie sa ne asteptam si la probleme. Medicii ne aduc la cunostinta ca vom asista la un experiment social involuntar si ca numarul de Covid-19 va creste. Vezi pe link-ul urmator mai multe detalii despre Covid-19.

     Ce au declarat medicii?

„Nu știm în ce măsură pot fi implementate măsurile de minimalizare a riscului de transmitere în interiorul școlilor; cât timp va fi necesar pentru familiarizarea copiilor și a dascălilor cu noile norme de comportament și interacțiune. Comportamentul social al copiilor, tot ceea ce ne este propriu ca ființe umane va trebui cenzurat într-o oarecare măsură. Din acest punct de vedere deschiderea școlilor este un experiment social involuntar. Cert este că în unele țări, la deschiderea școlilor numărul cazurilor a crescut accelerat”,  a avertizat medicul Adrian Wiener.

Alexandrul Rafila reprezentantul Romaniei la OMS a recunoscut ca dupa inceperea scolii vom avea parte de o crestere uimitoare a numarului de cazuri „Nu cred că a existat vreo ţară în care reîntoarcerea copiilor la şcoală să nu fie însoţită şi de o creştere. Dar dacă până la începerea anului şcolar intrăm într-un trend descendent, atunci viitoarea creştere va fi moderată și controlată prin măsurile pe care reuşim să le luăm împreună. Dar dacă vom continua cu acest platou și nu scade numărul de cazuri, va reîncepe presiunea asupra sistemului de sănătate, care oricum este în unele zone din ţară la limită”.

Medicul Adrian Wiener spune ca avem de remediat cateva probleme pe care trebuie sa le rezolvam pana la 14 septembrie

Logistica scolilor va trebui sa se modifice dar cu toate astea sunt sanse mari sa nu permita primirea fizica a tuturor elevilor „Din cauza numărului mare de elevi la clasă și a claselor mici, va fi imposibil de păstrat acea distanță de 1 metru între copii în cazul scenariului verde. Astfel, chiar în situația prevalenței de 14 zile de sub 1 caz/1000 de locuitori, unele școli vor trebui să ia în considerare scenariul hibrid. Inspectoratul Școlar ar trebui să comunice dificultățile de infrastructură/personal din unitățile de învățământ și unde normele de igienă primară nu pot fi aplicate. De exemplu, unde sunt toalete puține”.  a mai spus medicul Adrian Wiener.

Aglomeratia din mijloacele de transport in comun este alarmanta mai ales ca dimineata ar fi destul de aglomerat, „Primăria și Inspectoratul Școlar trebuie să conceapă un orar disjuns al începerii/terminării orelor în zonele unde sunt concentrate mai multe școli și unde tramvaiele pot fi supraaglomerate. Dacă orele ar începe la momente decalate cu 10-15 minute intre ele, s-ar rezolva”, a mai transmis medicul.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul