Criteriul National

Medicul Valeriu Gheorghiță: Angajații din domeniile esențiale vor fi vaccinați anti-COVID în prima etapă, alături de personalul medical / Categoriile care au prioritate – Coronavirus

Medicul Valeriu Gheorghiță: Angajații din domeniile esențiale vor fi vaccinați anti-COVID în prima etapă, alături de personalul medical / Categoriile care au prioritate – Coronavirus
noiembrie 18
17:12 2020
Angajații din domeniile strategice vor fi vaccinați anti-COVID în prima etapă, alături de personalul medical, iar în acest sens au fost trimise adrese către toate ministerele pentru identificarea și definirea activităților esențiale și pentru a stabili numărul de persoane care lucrează în aceste domenii, afirmă medicul militar Valeriu Gheorghiță, care va coordona campania de vaccinare împotriva COVID-19. El a spus, la Europa FM, că la stabilirea priorității la imunizare s-a ținut cont în primul rând de nevoile statului de a proteja sectoare vitale, și nu anumite persoane. Inițial, președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban spuneau că în prima etapă vor fi vaccinate, alături de angajații din sistemul medical, persoanele din categoriile vulnerabile.
  • „Vorbim în primul rând de lucrătorii din sănătate pentru că este absolut firesc să ai o interfață sănătoasă, robustă, sigură. În acelai timp, este important să avem o menținere și o protejare a activităților cheie de la nivelul statului, tocmai pentru a avea o garanție a funcționării în condiții optime a societății”, a declarat miercuri, la Europa FM, medicul Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr Carol Davila”.

De asemenea, vor fi vaccinați și angajații din centrele de copii sau de bătrâni, precum și și cei care se ocupă de activități esențiale (cheie): transporturi, furnizarea energiei, distribuția alimentelor, apă potabilă, managementul deșeurilor, apărare națională, educație, a precizat medicul.

În etapa a doua, ar putea fi vaccinate toate persoanele din grupele de risc la orice boală contagioasă: bătrâni și copii mici.

Vaccinul va fi disponibil pentru restul populației abia în a treia etapă.

Pe mai multe pagini de Facebook au apărut adrese oficiale din instituții precum Ministerul Fondurilor Europene, în care șefii sunt rugați să afle de la salariați dacă vor sau nu să se vaccineze.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 spune că a fost trimisă o adresă către toate ministerele și instituțiile aflate în subordinea acestora, pentru a identifica și defini activitățile esențiale, respectiv numărul de persoane care deservesc activitățile esențiale.

„S-a trimis o adresă către toate ministerele și respectiv instituțiile aflate în subordinea lor, de identificare și de definire a acelor activități esențiale și respectiv a numărului de persoane care deservesc activitățile esențiale. Noi nu ne apucăm să vaccinăm funcționari publici în momentul de față”, a spus Gheorghiță.

România a rezervat până acum, în baza mecanismului Uniunii Europene, aproximativ 10 milioane de vaccinuri.

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 va fi făcută publică săptămâna viitoare, a anunțat marți președintele Klaus Iohannis, care a precizat că medicul Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central a fost desemnat coordonator al campaniei.

Șeful statului a precizat, totodată, că au fost stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, care țin cont de condițiile specifice de transport și stocare, dar și modul în care vor fi organizate echipele care vor administra vaccinul, locurile unde acest lucru se va face și programarea populației.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul