Criteriul National

Mediul social ne este ca a doua mamă

Mediul social ne este ca a doua mamă
aprilie 15
09:05 2019

1160x700-a
O sa va spun o istorioara adevarata, ca punct de plecare in dialogul nostru virtual. Tata a facut armata la ” Cavalerie” . Recrut fiind, crescut pana la 20 de ani intr-o familie de oameni gospodari, iubitori de adevar si dreptate, a avut in armata primul soc. La controlul sergentului asupra modului cum au fost teselati caii, fiecare trebuia sa prezinte in palma ceea ce adunase de pe calul sau. Tata, avand grija mereu sa fie calul curat, n-a adunat praf si altele impuritati de pe pielea calului, deci n-a avut ce sa prezinte ca rezultat al muncii , asa ca a fost batut de ” superior” pe motiv ca ” n-a executat corespunzator ordinul ” . A stat tata cat a stat asa nedumerit, si, dintr-o data ,prinde un gand salvator : sa pastreze praf si impuritati in buzunar si la control sa le prezinte. Procedand mincinos si-a facut intrarea in randul ostasilor ” disciplinati” !!!
In mediul dat, putea sa ramana corect pana la capat ?
Cui folosea . Pacaleala reciproca era deja la ea acasa !
Temporar mediul a invins. I-a facut pe toti la fel din punct de vedere cantitativ. La iesirea din mediul corupt, cel care avea deja personalitatea consolidata, personalitatea tine de interiorul omului, de sufletul lui, de constiinta de sine, revenea la normalitatea dinaintea intrarii fortate in colectivitatea ordonata dupa chipul sefilor. Cel a carui personalitate era instabila, acel mediu denaturat ii venea ca o manusa, acolo incepea sa-si exerseze ” ideile” de a pacali pe altii si a trai permanent cu ” masca” pusa.
Vedeti vreo legatura intre povestea de demult si ceea ce traim astazi ?
Povestea merge mai departe , in special in organizatiile publice cu ierarhie prestabilita, unde ordinul sefului se executa, nu se discuta.
Fiecare membru a unor astfel de medii de activitate ramane un numar, care conteaza prin cantitatea muncii sale. De aspectele de – FINETE- se vor ocupa sefii de compartimente, numai Seful cel Mare fiind indrituit sa aiba viziunea de ansamblu a organizatiei.
Iata cum , fiecare dintre noi, fortati sa ramanem in anumite medii ostile personalitatii noastre, suntem corupti de obiceiurile vechi de a obtinute rezultatul prin orice mijloace. Nimeni nu este vinovat daca OBIECTIVUL este atins !
Cel care vrea sa ramana liber, nu trebuie sa fie subordonatul sau seful nimanui ! Sa caute acea profesie, unde,in afara de regulile la vedere stabilite, tot de oameni , nu-i nevoie sa faca ceva despre a carei finalitatea corecta sa aiba indoieli.
Majoritatea oamenilor muncii refuza sa vada dincolo de actiunea concreta pentru care este platit, mediul fiindu-i stapanul absolut.
Totusi… sta in puterea noastra sa evitam activitatile care ar putea afecta grav statutul de om intre oameni !

Sursa foto : Scena9

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 15 Aprilie 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei