Criteriul National

MEMENTO!Rusia a coborât steagurile în bernă , după 15 ani de la tragedia submarinului nuclear Kursk!

august 12
16:27 2015

 

 

Rusia a comemorat astăzi 15 ani de la tragedia submarinului nuclear Kursk, scufundat în Marea Barents. La 12 august 2000, submarinul s-a scufundat în timpul unor exerciţii militare în Marea Barents. Toate cele 118 persoane aflate la bord și au pierdut viața.În bisericile din Rusia vor fi organizate slujbe şi ceremonii în memoria victimelor, iar oficialii de la Kremlin vor ţine un minut de reculegere.De asemenea, navele își vor coborî drapelele în bernă. 

Kursk Submarine Criteriul National
Pe  data de 12 august 2000, Kursk participa la manevre în Marea Barents. Conform scenariului exerciţiilor, submarinul trebuia să simuleze un atac asupra unui grup de portavioane. Lansările erau planificate pentru ora 11:30. La ora stabilită, pe crucişătorul Petru cel Mare, care se afla la 40 de kilometri de submarin, s-a auzit un bubuit, iar nava s-a zguduit. Însă nu a fost vorba de lansarea unei torpile.
Torpila a explodat în interiorul submarinului, după care s-au detonat alte muniţii, spune Ivan Egorov, autorul filmului „Adevărul despre Kursk”.
Deşi a primit oferte de ajutor din partea marilor puteri navale occidentale, Moscova a refuzat orice sprijin extern din motive de securitate. După şapte zile de încercări de salvare, toţi marinarii aflaţi la bord au fost declaraţi morţi.
Scufundarea navei Kursk, unul din cele mai moderne submarine nucleare, este considerată cel mai mare dezastru al flotei militare ruse pe timp de pace.
 Sursa foto : www.newspad.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro