Criteriul National

Memoria poate fi îmbunătăţită prin metode naturiste, nu numai cu medicamente şi suplimente alopate

Memoria poate fi îmbunătăţită prin metode naturiste, nu numai cu medicamente şi suplimente alopate
august 19
15:28 2021

În societatea modernă actuală, una din principalele preocupări ale oamenilor moderni este reprezentată de imbunatatirea memoriei in mod natural. Prin îmbunătăţirea memoriei se îmbunătăţesc şi capacităţile cognitive, se previn formele grave de afecţiuni degenerative care tind să devină normale la bătrâneţe şi se ridică totodată şi calitatea vieţii. Pentru a susţine memoria, concentrarea şi cunoştinţele, este necesar ca oamenii să aibă grijă de tonusul creierului şi de sănătatea mentală.

Conform specialiştilor, memoria şi concentrarea nu depind de vârstă şi de ocupaţie, creierul având o capacitate uimitoare de adaptare şi de perfecţionare, denumită neuroplasticitate. Cu o impulsionare corectă, denumită neuroplasticitate. Având o impulsionare corectă, creierul poate forma legături neuronale şi oamenii se pot bucura de o viaţă sănătoasă şi lipsită de probleme neurologice.

De ce se pierde capacitatea de memorie şi concentrare?

Capacitatea de memorie şi de concentrare se pierde din diferite cauze. Problemele de memorie şi de concentrare nu prea sunt determinate de boli, ci sunt generate de un stil de viaţă haotic, presupunând o imposibilitate de a stoca şi de a readapta informaţiile. Principalele motive ale acestor probleme includ:

  • stressul şi tulburarea psihică, ce împiedică funcţionarea corespunzătoare a creierului, activităţile foarte încărcate la locul de muncă şi acasă generând panica şi imposibilitatea de a gestiona situaţia. Uneori stressul determin uitarea şi diferite tulburări de somn;
  • medicamentele ce au ca efect pierderea de memorie şi de concentrare, medicamentele hipnotice şi antidepresive;
  • alcool, tutun, substanţe psihoactive consumate în mod regulat;
  • lipsa somnului ce reduce puterea de concentrare şi determină tulburările de somn;
  • dezechilibre alimentare. O alimentaţie necorespunzătoare determina carențe nutriţionale grave şi aceste deficienţe determina probleme de concentrare şi de memorie.

Metode naturale de a îmbunătăţi memoria şi concentrarea

Pentru a îmbunătăţi funcţia cognitivă, dar şi memoria şi capacitatea de concentrare, se recomanda în primul rând corectarea şi eliminarea factorilor perturbatori, precum şi:

  • exerciţii fizice practicate în mod regulat, exerciţii cardio, eficiente pentru creier şi pentru legăturile neuronale, practicate în aer liber;
  • somn liniştit de minim 7-8 ore pe noapte. Calitatea somnului influenţează capacitatea de concentrare şi de memorie şi elimina posibilitatea de a dezvolta boli neurologice;
  • alimentaţie echilibrată, bazată pe numeroase fructe şi legume, fără prăjeli şi fără produse semipreparate. Aronia este unul din superfructele bogate în vitamine, în minerale, în antioxidanţi şi ajuta la dezvoltarea activităţii neuronale, diminuând stressul oxidativ. Fructele de aronia conţin calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, C, K, B, dar şi complexul de vitamine B ce furnizează energie şi garantează funcţionarea optimă a funcţiilor creierului, fiind cunoscute ca şi vitaminele memoriei, cu efecte uluitoare la nivel neuronal;
  • consum de peşte şi de alimente sau de carne bogată în acizi Omega 3, în proteine şi vitamine. Acizii graşi au un rol forţe important în dezvoltarea memoriei şi în protejarea legăturilor neuronale;
  • consum de nuci şi ciocolată neagră, cu un conţinut ridicat de proteine, care ajută funcţiile creierului şi reduc riscul de apariţie a bolilor neurodegenerative.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul