Criteriul National

Mentalitatea este cheia

Mentalitatea este cheia
mai 30
07:28 2019

cover

11% e dovada ca libertatea e dreptul la diferenta ?

Numarul celor care au votat pentru mentinerea sau numirea in functii publice a ” PENALILOR” este extrem de mare, aproximativ 400.000 de persoane, fapt ingrijorator prin consecintele pe termen lung care le poate genera o astfel de mentalitate, complice cu mentalitatea acelora care sacrifica interesul public pentru interesul personal sau de grup.
Sa fie acesti ” iubitori” ai celor suspectati de necinste in exercitarea functiei publice, atat de iertatori ! Exprimarea votului este un drept exercitat in interes personal, dar mai ales in interesul comun , al oamenilor care traiesc in aceasta tara.
Cred ca multi din cei care ” simpatizeaza” cu ” penalii” in functii publice, n-au inteles importanta in viata publica a unui functionar corect. Altii , au dorit sa fie ” altfel” , sa fie diferiti , doar sunt oameni liberi ! Daca esti un om liber, de ce vrei sa te dai pe mana celor care sunt oricand predispusi sa-ti incalce drepturile si sa actioneze in interes personal ?
Mai exista si categoria celor ” Fara vointa proprie” , vointa lor a fost cedata vointei partidului, cel care le promite de Toate .
Tot raul e spre bine ! Asa am cunoscut cata stiinta au alegatorii in exercitarea functiilor publice, functii ocupate de oameni care dispun de viata si averea noastra, odata ajunsi in functie .
Important ramane ca 89% dintre romanii care au votat la referundum, au inteles importanta exercitarii functiilor publici numai de catre oameni corecti, premisa a unei guvernari numai in interesul oamenilor.
Rezultatul de la Referendum e doar primul pas formal pentru transpunerea in Lege a vointei poporului. Istoria recenta ne arata ca ” ALESII” fac cum vor nu cum a cerut poporul !
Cred in vointa si puterea Presedintelui Romaniei sa determine toate fortele politice sa respecte de aceasta data vointa poporului si sa o transpuna in lege.

O,avere… totusi nu poti orice!

Motivation-concept

Stie orice om ca toti cei care au adunat avere vor si Putere, adica Marire, sa dispuna de ceilalti dupa propria lor vointa. Nu-i nevoie de multe exemple. Ultimul ” retras” recent de pe scena politica va spune cat cele cateva sute ramase in jocul politic.
Trebuie sa ne reamintim ca ” asemanator la asemanator cunoaste” , axioma care ne arata ca toti cei care au sustinut ” Marirea” unuia dintre ei, se si vad luandu-i locul vacant.
Lupta pentru PUTERE este de cand Lumea . Esential este scopul pentru care este folosita Puterea : in interes personal/de grup sau /si in interesul celor multi. Afirmatiile unor lideri politici precum ca : profesorii si medicii ar trebui sa dea maririle de salariu inapoi fiindca nu au votat cu ” Binefacatorul- Generosul ” , tin chiar de substanta acelui partid. Scopul urmarit prin acele mariri de salariu , cuvenite de altfel, era subinteles, dar sa-l strigi la televizor a intre orice masura …
Din nefericire, nu exista rupere cu Trecutul, chiar daca ” varful” organizatiei a fost ” retras” ! Prezentul si Viitorul isi au cauzele in Trecut. Se va schimba doar infatisarea, incepand cu ” sacrificarea” celor care erau apropiatii ” Retrasului” . Lupta pentru Putere a inceput si , asa o tinem de vreo trei ani , din care scadem 1/3 timp folosit pentru campanii electorale.
Sa nu uitam ! Nota ” spectacolului politic” o platim fiecare zilnic, orice marire de salariu fiind anulata de cresterea saptamanala a preturilor la toate produsele de prima necesitate.
Noi, oameni obisnuiti, avem reteta noastra de supravietuire : negam realitatea- asa cum au facut peste patrusutedemii de alegatori la Referedum, care au votat ca functiile publice sa fie exercitate si de penali – si ramanem in ” ASTEPTARE ” – profesia noastra de baza.
S-apoi… ce facem noi dupa mintea si simtirea noastra exprima clar nevoile reale . Practic, nu ne trebuie mai mult, daca lasam pe altii sa gandeasca in locul nostru si , chiar regretam cand nu-i mai vedem in postura de ” conducatori ” ai destinelor noastre !. Niciodata Satulul nu va crede pe Flamand ! Ce conteaza ! Eu, alegator, vreau sa fiu ” cineva” si votez fara sa gandesc, cum se nimereste , e libertatea mea ! Sa mai reflectam ! Libertatea noastra ,neinteleasa corect, poate leza grav libertatea celorlalti, inclusiv a copiilor nostri !

Sursa foto :La psiholog,Semnele Timpului

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 30 Mai 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei