Criteriul National

Mereu altfel…

Mereu altfel…
octombrie 01
13:21 2016

Agresaţi de ADEVĂR !

adevar
 
   „Cine spune asta ? Eu sunt un om corect. Adevărul nu mă sperie.”
 
E drept că îl ocolesc, pentru că aşa dă bine la public, deşi în interior îl simt altfel.
 
    De ce aceasta contradicţie dintre interior şi exterior ?
 
Pentru că nu suportăm să aflăm ca ceea ce facem uneori este greşit şi că e nevoie urgenta de ” Schimbarea Schimbării „.
    Uşor de zis , greu de făcut .
   Ne-am obişnuit atît de tare cu ceea ce ne face rău, încât nu mai distingem negrul de alb, nu mai vedem pădurea din cauza copacilor.
Invocăm permanent drepturi , fără să vrem să înţelegem că avem tot atâtea obligaţii, şi că nu există unele fără celelalte.
De exemplu, vrem să mâncăm ouă de la găini crescute în curte şi avem posibilitatea să o facem. Nu creştem găini pentru că nu ne place mirosul . Alegem să cumpărăm ouă de la magazin , după care ne plângem că nu au niciun gust.
 
    Cel care doreşte mereu fără să şi dea, va trăi şi „Momentul Adevărului”, când va constata că n-are nimic!
Viaţa este un schimb permanent între „a da” şi „a primi”.
 
    În ritmul actual al vieţii ,  fiecare ar trebui să ne întrebăm : Ce mai pot face !!!
 
Programează-ţi „OPRIREA” şi, în singurătate, verifică cum stai cu datele din GPS-ul interior.
Vei găsi sigur blocaje , cauza indicării unor direcţii greşite pe drumul vieţii.
Acum , după ce-ai găsit „defecţiunea”, organizează „Schimbarea Schimbării”.
Să exemplificăm . Construcţia „vilei”pe care ai început-o, dorită atât de mult de „IUBI” , a ajuns doar la faza cu acoperişul pus, iar banii s-au terminat. Eşti disperat ! Supărarea nu rezolvă problema, dar „îţi arată „ că aţa nu mai poţi înainta. Trebuie să faci o SCHIMBARE.
   Gata , ai găsit ! Te ocupi doar de parter, unde îţi amenajezi baie, bucătărie şi un dormitor. Toate eforturile concentrate pe acest obiectiv realizabil şi cu adevărat necesar.  Aşadar, SE POATE !
scrie-adevar-1
                        
   Evitaţi rigiditatea în gândire şi în fapte !
Repliaţi-vă urgent la împrejurările reale ale vieţii !
    Adevărul de urmat ţi se arată, trebuie doar să-l auzi şi să-l vezi !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo