Criteriul National

MERITORIU!Premiul Naţional pentru Sport a fost acordat ex-aeqo handbalistei Cristina Neagu şi judokăi Andreea Chiţu !

decembrie 23
10:29 2015

 

 Handbalista Cristina Neagu, golgheterul şi cea mai bună jucătoare la CM din Danemarca, şi judoka Andreea Chiţu, campioană europeană şi vicecampioană mondială, au fost distinse de MTS şi COSR cu Premiul Naţional pentru Sport în 2015, în valoare totală de 30.000 de lei.

 

cristina-neagu Andreea-Chitu-

 

Pe lista propunerilor pentru Premiul naţional pentru sport în 2015 au figurat sportivii Horia Tecău (tenis), Elizabeta Samara (tenis de masă), Simona Halep (tenis), Ana Maria Popescu (scrimă), Marian Drăgulescu (gimnastică), Andreea Munteanu (gimnastică), Tiberiu Dolniceanu (scrimă).

Membrii Comitetului Executiv al COSR au ţinut seama că, în 2015, judoka Andreea Chiţu a obţinut următoarele rezultate în limitele categoriei 52 kilograme: locul 2 la Campionatul Mondial, locul 1 la Jocurile Europene şi la Campionatul European, locul 1 în clasamentul mondial al Federaţiei Internaţionale de Judo şi patru turnee internaţionale câştigate, iar handbalista Cristina Neagu, cu echipa naţională a României, a ocupat locul 3 la Campionatul Mondial, fiind declarată şi golgheterul competiţiei, şi a câştigat EHF Champions League 2015, cu echipa Buducnost Podgorica.

Decizia a fost luată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al forului, care au considerat că cele două sportive merită să împartă distincţia.

„În conformitate cu prevederile legale aplicabile, Ministerul Tineretului şi Sportului, cu consultarea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, poate acorda anual «Premiul naţional pentru sport», în valoare de 30.000 lei, pentru rezultate de excepţie obţinute în anul respectiv, prin ordin al ministrului Tineretului si Sportului, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”, se arată în comunicatul COSR.

în conformitate cu legile în vigoare nu poate fi acordat decât un singur premiu în 2015, astfel că acesta va fi împărţit de cele două sportive, conform documentului citat.

Sursa foto :  google.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro