Criteriul National

MERITORIU!Premiul Naţional pentru Sport a fost acordat ex-aeqo handbalistei Cristina Neagu şi judokăi Andreea Chiţu !

decembrie 23
10:29 2015

 

 Handbalista Cristina Neagu, golgheterul şi cea mai bună jucătoare la CM din Danemarca, şi judoka Andreea Chiţu, campioană europeană şi vicecampioană mondială, au fost distinse de MTS şi COSR cu Premiul Naţional pentru Sport în 2015, în valoare totală de 30.000 de lei.

 

cristina-neagu Andreea-Chitu-

 

Pe lista propunerilor pentru Premiul naţional pentru sport în 2015 au figurat sportivii Horia Tecău (tenis), Elizabeta Samara (tenis de masă), Simona Halep (tenis), Ana Maria Popescu (scrimă), Marian Drăgulescu (gimnastică), Andreea Munteanu (gimnastică), Tiberiu Dolniceanu (scrimă).

Membrii Comitetului Executiv al COSR au ţinut seama că, în 2015, judoka Andreea Chiţu a obţinut următoarele rezultate în limitele categoriei 52 kilograme: locul 2 la Campionatul Mondial, locul 1 la Jocurile Europene şi la Campionatul European, locul 1 în clasamentul mondial al Federaţiei Internaţionale de Judo şi patru turnee internaţionale câştigate, iar handbalista Cristina Neagu, cu echipa naţională a României, a ocupat locul 3 la Campionatul Mondial, fiind declarată şi golgheterul competiţiei, şi a câştigat EHF Champions League 2015, cu echipa Buducnost Podgorica.

Decizia a fost luată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al forului, care au considerat că cele două sportive merită să împartă distincţia.

„În conformitate cu prevederile legale aplicabile, Ministerul Tineretului şi Sportului, cu consultarea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, poate acorda anual «Premiul naţional pentru sport», în valoare de 30.000 lei, pentru rezultate de excepţie obţinute în anul respectiv, prin ordin al ministrului Tineretului si Sportului, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”, se arată în comunicatul COSR.

în conformitate cu legile în vigoare nu poate fi acordat decât un singur premiu în 2015, astfel că acesta va fi împărţit de cele două sportive, conform documentului citat.

Sursa foto :  google.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo