Criteriul National

Mesajul ministrului ucrainean al Apărării pentru ruși: „Ucraina va accepta capitularea Rusiei cu înțelegere”

Mesajul ministrului ucrainean al Apărării pentru ruși: „Ucraina va accepta capitularea Rusiei cu înțelegere”
martie 11
00:08 2022

După ce ucrainenii i-au încurcat planurile lui Putin, iar trupele ruse par să nu mai facă vreun avans major în ultimele zile, de la începutul invaziei, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, cu zâmbetul pe buze, a postat următorul mesaj: ”Ucraina va accepta capitularea Rusiei cu înțelegere”.

Oleksii ReznikovFoto: Captura Twitter

Reznikov subliniază că toți oficialii de la conducerea țării au rămas în funcție, nimeni nu a fugit și nimeni nu a fost lichidat.

„Bună seara, suntem din Ucraina.

Președintele, conducerea țării, membrii guvernului – toți lucrează la locul lor. Știm cât de trist este pentru Rusia. Recomand fiecărui soldat rus să urmeze o navă rusă înainte de a fi prea târziu. BTW Ucraina va accepta capitularea Rusiei cu înțelegere”, a scris Oleksii Reznikov, pe Twitter, alături de o poză în care se vede zâmbind.

Planul lui Putin de a captura rapid Ucraina a eșuat, iar armata a început să își schimbe strategia bombardând tot mai mult ținte civile, încercând să frângă voința și rezistența cetățenilor ucraineni care luptă cu îndârjire pentru a-și apăra țara.

„Datorită rezistenței ucrainene puternice, forțele ruse angajează un număr crescut al forțelor desfășurate pentru a încercui orașe cheie. Acest lucru va reduce numărul de forțe disponibile pentru a-și continua avansul și va încetini și mai mult progresul Rusiei”, a spus ministerul britanic pe Twitter.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a purtat joi discuții cu omologul său rus Serghei Lavrov, însă fără a face un progres în ceea ce privește încetarea războiului.

Cu toate acestea, Kuleba a asigurat joi că ţara sa este dispusă să rămână în afara NATO dacă membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv Rusia, şi toate ţările vecine îi garantează un „sistem de garanţii similar celui al NATO”.

Nu este prima oară când Ucraina a avansat această ideea pentru a ajunge la o înțelegere. David Arakhamia, unul dintre negociatorii Ucrainei la discuțiile de pace ce au avut loc în Belarus, a declarat la rândul său săptămâna trecută că Kievul ar fi dispus să renunțe la aderarea la NATO.

Doar că Ucraina nu a spus că nu poate negocia și integritatea teritorială a țării, în contextul în care Rusia dorește recunoașterea oficială a Crimeei, Luganskului și Donețkului drept teritorii ruse.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul