Criteriul National

Mesajul Papei din Duminica Floriilor 2015

Mesajul Papei din Duminica Floriilor 2015
martie 29
15:15 2015

Papa FranciscMii de persoane, intre care Papa si prelati imbracati in vestminte rosii, au purtat frunze si ramuri de palmier in Piata Sfantul Petru in ziua care marcheaza inceputul Saptamanii Sfinte (Mari), ce se incheie de Pasti. Papa Francisc a condus procesiunea catolica din Duminica Floriilor aducand un omagiu celor ucisi pentru credinta lor, o referire la victimele militantilor Statului Islamic.

Papa Francisc – care la inceputul lui martie si-a inceput cel de-al treilea an de pontificat- a condus procesiunea din Piata Sfantul Petru de comemorare a zilei in care locuitorii din Ierusalim l-au intampinat pe Iisus cu cateva zile inainte ca acesta sa fie crucificat.

In predica sustinuta in timpul messei care urmat, Papa Francisc, care a denuntat luna trecuta uciderea miseleasca a celor 21 de crestini copti egipteni de catre militantii Statului Islamic in Siria, a adus un tribut celor care sunt ucisi in zilele noastre pentru credinta lor.

Ne gandim si la umilinta indurata de toti cei care, pentru vietile lor inchinate Bibliei, se confrunta cu discriminarea si platesc un pret personal„, a afirmat el in limba italiana.

Ne gandim si la fratii si surorile noastre care sunt persecutati pentru ca sunt crestini, martiri ai zilelor noastre. Sunt multi. Ei refuza sa il renege pe Iisus si indura insulte si injurii cu demnitate„, a aratat pontiful.

Francisc a avertizat si asupra ascensiunii Statului Islamic si asupra problemelor cu care se confrunta crestinii in Orientul Mijlociu. El a sustinut ca ar fi justificat din partea comunitatii internationale sa foloseasca forta militara ca ultima solutie pentru a opri „agresiunea nedreapta” dar ca modul de a interveni in conflict nu ar trebui decis de o singura natiune.

Saptamana care urmeaza este una dintre cele mai aglomerate din calendarul liturgic pentru Biserica Catolica. In Joia Mare, Francisc va oficia doua ceremonii religioase, dintre care una la o inchisoare din Roma unde va spala picioarele unor detinuti, barbati si femei, un ritual indeplinit de Iisus Hristos in noaptea dinaintea rastignirii.

Francisc va fi primul Papa care va indeplini acest ritual in afara bisericii si care include femei si musulmani, gest care a nemultumit catolicii conservatori.

In Vinerea Mare, el va oficia doua ceremonii, inclusiv Via Crucis, procesiune care se va desfasura in jurul Colosseumului din Roma.

Sursa foto : www.diariotijuana.info

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro