Criteriul National

Mesajul Papei din Duminica Floriilor 2015

Mesajul Papei din Duminica Floriilor 2015
martie 29
15:15 2015

Papa FranciscMii de persoane, intre care Papa si prelati imbracati in vestminte rosii, au purtat frunze si ramuri de palmier in Piata Sfantul Petru in ziua care marcheaza inceputul Saptamanii Sfinte (Mari), ce se incheie de Pasti. Papa Francisc a condus procesiunea catolica din Duminica Floriilor aducand un omagiu celor ucisi pentru credinta lor, o referire la victimele militantilor Statului Islamic.

Papa Francisc – care la inceputul lui martie si-a inceput cel de-al treilea an de pontificat- a condus procesiunea din Piata Sfantul Petru de comemorare a zilei in care locuitorii din Ierusalim l-au intampinat pe Iisus cu cateva zile inainte ca acesta sa fie crucificat.

In predica sustinuta in timpul messei care urmat, Papa Francisc, care a denuntat luna trecuta uciderea miseleasca a celor 21 de crestini copti egipteni de catre militantii Statului Islamic in Siria, a adus un tribut celor care sunt ucisi in zilele noastre pentru credinta lor.

Ne gandim si la umilinta indurata de toti cei care, pentru vietile lor inchinate Bibliei, se confrunta cu discriminarea si platesc un pret personal„, a afirmat el in limba italiana.

Ne gandim si la fratii si surorile noastre care sunt persecutati pentru ca sunt crestini, martiri ai zilelor noastre. Sunt multi. Ei refuza sa il renege pe Iisus si indura insulte si injurii cu demnitate„, a aratat pontiful.

Francisc a avertizat si asupra ascensiunii Statului Islamic si asupra problemelor cu care se confrunta crestinii in Orientul Mijlociu. El a sustinut ca ar fi justificat din partea comunitatii internationale sa foloseasca forta militara ca ultima solutie pentru a opri „agresiunea nedreapta” dar ca modul de a interveni in conflict nu ar trebui decis de o singura natiune.

Saptamana care urmeaza este una dintre cele mai aglomerate din calendarul liturgic pentru Biserica Catolica. In Joia Mare, Francisc va oficia doua ceremonii religioase, dintre care una la o inchisoare din Roma unde va spala picioarele unor detinuti, barbati si femei, un ritual indeplinit de Iisus Hristos in noaptea dinaintea rastignirii.

Francisc va fi primul Papa care va indeplini acest ritual in afara bisericii si care include femei si musulmani, gest care a nemultumit catolicii conservatori.

In Vinerea Mare, el va oficia doua ceremonii, inclusiv Via Crucis, procesiune care se va desfasura in jurul Colosseumului din Roma.

Sursa foto : www.diariotijuana.info

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo