Criteriul National

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de ziua Aviației

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de ziua Aviației
iulie 20
10:03 2016

Președintele Klaus Iohannis le-a mulțumit astăzi aviatorilor români pentru munca pe care o depun.
„În fiecare an, la 20 iulie, odată cu praznicul Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, avem bucuria de a-i sărbători pe cuceritorii spaţiului aerian, care dau dovadă necontenit de curaj şi dăruire. Cinstim astăzi pe cei care au marcat istoria aeronauticii, adevăratele genii creatoare româneşti, precum Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Henri Coandă, dar şi pe cei care au continuat aceste începuturi, prin munca şi eforturile lor extraordinare. Aviatorii români au scris pagini de glorie în timpul celor două războaie mondiale, luptând şi jertfindu-se pentru libertatea pământului românesc, şi reprezintă un exemplu demn de urmat pentru noi şi pentru generaţiile viitoare”, spune şeful statului.

Potrivit acestuia, militarii români aviatori care participă la acţiuni cu mare grad de risc, sub egida ONU, OSCE, NATO şi a Uniunii Europene, se remarcă prin profesionalism şi dăruire, demonstrând că sunt parteneri de încredere, capabili să facă faţă oricărei situaţii, într-un mediu caracterizat de o dinamică fără precedent a provocărilor de securitate.

„Azi, în zi de sărbătoare, se cuvine să le aducem cele mai sincere mulţumiri, precum şi recunoştinţa noastră şi celor care, indiferent de momentul în care sunt chemaţi, răspund prezent – aviatorilor care participă, alături de personalul de specialitate, la intervenţii de urgenţă şi la misiuni aero-medicale. Nu în ultimul rând, aducem mulţumirile noastre minunaţilor oameni care îşi desfăşoară activitatea în cadrul aviaţiei civile de transport, aviaţiei sportive sau celei utilitare. Lumea în care trăim, marcată de fenomene complexe, ar fi de neconceput fără activitatea acestora”, precizează şeful statului.

El susţine că seriozitatea absolută şi responsabilitatea sunt piloni de bază ai activităţii aviatorilor.

„Profesia pe care v-aţi ales-o înseamnă – pe lângă o imensă dragoste faţă de zbor – solicitare maximă, pregătire profesională continuă, multe restricţii şi renunţări. Este profesia în care nu se poate greşi şi de aceea ştim că seriozitatea absolută şi responsabilitatea sunt piloni de bază ai activităţii dumneavoastră”, arată Iohannis.

Şeful statului transmite felicitări aviatorilor pentru felul în care, dintotdeauna, în orice împrejurare, au ştiut să-şi îndeplinească misiunile.

Sursa foto : http:// google.com

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo