Criteriul National

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de ziua Aviației

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de ziua Aviației
iulie 20
10:03 2016

Președintele Klaus Iohannis le-a mulțumit astăzi aviatorilor români pentru munca pe care o depun.
„În fiecare an, la 20 iulie, odată cu praznicul Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, avem bucuria de a-i sărbători pe cuceritorii spaţiului aerian, care dau dovadă necontenit de curaj şi dăruire. Cinstim astăzi pe cei care au marcat istoria aeronauticii, adevăratele genii creatoare româneşti, precum Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Henri Coandă, dar şi pe cei care au continuat aceste începuturi, prin munca şi eforturile lor extraordinare. Aviatorii români au scris pagini de glorie în timpul celor două războaie mondiale, luptând şi jertfindu-se pentru libertatea pământului românesc, şi reprezintă un exemplu demn de urmat pentru noi şi pentru generaţiile viitoare”, spune şeful statului.

Potrivit acestuia, militarii români aviatori care participă la acţiuni cu mare grad de risc, sub egida ONU, OSCE, NATO şi a Uniunii Europene, se remarcă prin profesionalism şi dăruire, demonstrând că sunt parteneri de încredere, capabili să facă faţă oricărei situaţii, într-un mediu caracterizat de o dinamică fără precedent a provocărilor de securitate.

„Azi, în zi de sărbătoare, se cuvine să le aducem cele mai sincere mulţumiri, precum şi recunoştinţa noastră şi celor care, indiferent de momentul în care sunt chemaţi, răspund prezent – aviatorilor care participă, alături de personalul de specialitate, la intervenţii de urgenţă şi la misiuni aero-medicale. Nu în ultimul rând, aducem mulţumirile noastre minunaţilor oameni care îşi desfăşoară activitatea în cadrul aviaţiei civile de transport, aviaţiei sportive sau celei utilitare. Lumea în care trăim, marcată de fenomene complexe, ar fi de neconceput fără activitatea acestora”, precizează şeful statului.

El susţine că seriozitatea absolută şi responsabilitatea sunt piloni de bază ai activităţii aviatorilor.

„Profesia pe care v-aţi ales-o înseamnă – pe lângă o imensă dragoste faţă de zbor – solicitare maximă, pregătire profesională continuă, multe restricţii şi renunţări. Este profesia în care nu se poate greşi şi de aceea ştim că seriozitatea absolută şi responsabilitatea sunt piloni de bază ai activităţii dumneavoastră”, arată Iohannis.

Şeful statului transmite felicitări aviatorilor pentru felul în care, dintotdeauna, în orice împrejurare, au ştiut să-şi îndeplinească misiunile.

Sursa foto : http:// google.com

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo