Criteriul National

Metode pentru a studia limba engleză mai eficient

Metode pentru a studia limba engleză mai eficient
iulie 09
15:27 2019

Învățarea unei limbi străine, ca în cazul studierii oricărui domeniu, este un proces complex, așa că pot exista momente mai dificile. Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când decizi să înveți limba engleză este să îți menții  motivația.

Pe lângă înscrierea la cursuri engleză, există numeroase metode care ajută la studiul limbii și depășirea momentelor mai grele, astfel încât să poți ajunge la nivelul de limba de care ai nevoie sau pe care îl dorești.

Ce metode poți adopta pentru a-ți facilita procesul de învățare a limbii engleze?

Indiferent că ești elev, student sau adult, învățarea limbii engleze este benefică la orice vârstă! Dacă ai decis să te înscrii la cursuri de engleză, asigură-te că nu vei lipsi de la niciun curs: fiecare oră de studiu este planificată de profesorii centrului de limbi străine, așa că va fi greu să recuperezi lecțiile de la care ai lipsit.

Pe lângă pregătirea temelor și participarea activă în timpul cursurilor, este esențial să mai adaugi câteva metode de studiu, care vor contribui la asimilarea limbii mai rapid.

  • Conversează cu prietenii tăi

Atunci când ai minim o cunoștință care cunoaște limba engleză, poți propune să comunicați, pentru o perioadă, în limba engleză: va fi o experiență interesantă și extrem de ajutătoare. În plus, poți organiza, din când în când, câte o seară de Scrabble sau Activity, utilizând lexicul și comunicarea în limba engleză.

  • Ascultă muzică

Bineînțeles că zilnic asculți muzică, însă de data aceasta îți propunem să acorzi atenție fiecărui vers, doar pentru a verifica progresele făcute. Un alt exercițiu pe care ți-l sugerăm este să notezi cuvintele pe care nu le cunoști și să cauți traducerea pentru fiecare dintre ele. Muzica nu doar că are efect instant de binedispunere, dar contribuie la îmbogățirea vocabularului și a ortografiei: funcționează cu elevii care abia învață primele cuvinte, funcționează și cu adolescenții și adulții de toate vârstele.

  • Lectura

Dacă iubești să citești, avem o veste excelentă pentru tine: cititul în limba engleză te va ajuta la învățarea unui număr impresionant de cuvinte, fie că alegi să citești o revistă, un ziar sau citești din nou cărțile preferate, de data aceasta, în limba engleză.

  • Practică limba engleză frecvent

Fie că ești începător sau dorești să avansezi cu limba engleză, pentru a face performanță, este nevoie să exersezi zi de zi: conversează cu prietenii, ascultă muzică, citește un articol într-o publicație online sau fizică, recapitulează ultimele noțiuni studiate la curs.

 

Cum să te prezinți la cursurile de limba engleză?

Desigur că nu este de ajuns să te prezinți la datele stabilite cu profesorul care predă cursuri engleză. Pentru a învăța eficient, poți lua în considerare aceste sugestii:

  • Participă activ: nu te feri să pui întrebări, să răspunzi ori de câte ori ai ocazia, participă la jocurile organizate cu grupul în cadrul căruia studiezi;
  • Notează lizibil, corect și eficient: este dovedit că majoritatea persoanelor învață mai rapid și mai corect atunci când notează informațiilor noi.
  • Notarea corectă a noțiunilor predate reprezintă una dintre strategiile cheie în învățarea limbii engleză. Ai grijă să notezi frecvent, mai ales când profesorul sugerează acest lucru, însă nu nota explicațiile gramaticale (noțiunile teoretice), spre exemplu. Cel mai probabil, suportul de curs pe care îl vei primi, conține aceste lecții de gramatică. De aceea, concentrați-vă pe explicațiile profesorului, pentru a putea întreba, atunci când aveți neclarități.
  • Fii atent/-ă în timpul cursurilor: la liceu, la facultate sau la cursurile de limba engleză organizate de școlile și centrele private, este important să acorzi atenție explicațiilor profesorului, să citești și să comunici cu restul clasei ori de câte ori ai ocazia.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

RaduPlugaru

RaduPlugaru

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei