Criteriul National

Mic ghid pentru achiziționarea unui telefon

Mic ghid pentru achiziționarea unui telefon
mai 24
10:23 2019

Achiziționarea unui telefon trebuie precedată de o informare atentă. Una este să citești lista de specificații, alta să citești teste și cu totul alta să consulți opiniile altor utilizatori. Așadar, pune-ți următoarele întrebări: ce telefon ar trebui să-mi cumpăr? Ce telefon îmi permit să-mi cumpăr? Care sunt cele mai bune magazine cu telefoane de vânzare?

În general, cred că majoritatea dintre noi am cumpărat telefoane în diverse moduri. Uneori, de la operatorul de telefonie mobilă la care suntem abonați, la un preț mult redus, în schimbul prelungirii abonamentului cu unul sau doi ani. Alteori, când nu am dorit să ne legăm contractual pe un termen atât de lung pentru un telefon mobil, am căutat telefoane de vânzare la liber, fie noi, fie second-hand. Evident, exemplele diferă de la caz la caz.

Dacă ești în căutare de telefoane de vânzare, permite-mi să-ți ofer câteva sfaturi. Înainte de a începe, însă, trebuie să stabilim câteva puncte de plecare. Vrei un telefon clasic, old-school, sau un smartphone? Dacă vrei smartphone, trebuie să ținem cont de bugetul tău. Vrei un telefon entry-level, mid-level sau din gama premium? Îl vrei în rate sau cu banii jos? Din nou, avem o mulțime de situații diferite. În mod normal, pentru fiecare situație luată în parte, există o soluție dedicată, diferită de la caz la caz.

Dacă vrei puține bătăi de cap, însă, sfatul meu este să te orientezi spre magazinele online cu telefoane de vânzare. Din fericire, sunt o mulțime și pe piața din România. De la cele mai mari, eMAG, Cel, Quickmobile, Altex etc. până la mici magazine online sau chiar site-urile operatorilor de telefonie mobilă, care au telefoane de vânzare și ”la liber”.

Indiferent ce telefon ai căuta, pe site-urile marilor retaileri online găsești cu siguranță ceea ce cauți. Asta pentru că acestea își permit o gamă extrem de variată de modele și de niveluri de preț, pentru toate gusturile și toate buzunarele. Pe respectivele site-uri poți alege telefoane de vânzare într-o anumită gamă de preț, poți filtra după producător, după review-urile primite sau după o mulțime de alte caracteristici pe care le dorești de la un telefon.

Tot acolo ai opțiunea de a plăti pe loc, cu cardul, sau în rate, cu cardul de credit. Sau poți alege plata ramburs, la livrare. În plus, poți fi sigur că telefonul vine cât se poate de repede, întrucât marile site-uri au telefoanele respective pe stoc, nu trebuie să-l comande mai departe, la rândul lor. Iar dacă te preocupă găsirea celui mai bun preț, ai site-uri precum Compari.ro, pentru a te asigura că-l găsești la prețul la care ți-l dorești. În fine, când vine vorba de telefoane de vânzare, cel mai bine este să achiziționezi produsul de la un magazin, online sau offline, consacrat, verificat și de la care să ai garanția primirii unui produs conform, cu garanție valabilă și la care poți fi sigur că dacă ai o nemulțumire poți returna produsul.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei