Criteriul National

Mick Schumacher, „destul de aproape” de Formula 1: „Scopul meu este să fiu în vârf şi să lupt cu cei mai buni” – Motor

Mick Schumacher, „destul de aproape” de Formula 1: „Scopul meu este să fiu în vârf şi să lupt cu cei mai buni” – Motor
noiembrie 11
20:32 2020
​Germanul Mick Schumacher, fiul celebrului pilot de Formula 1 Michael Schumacher, se vede ”destul de aproape” de participarea la clasa-regină a automobilismului viteză, dar menţionează că momentan se concentrează pentru a da ”sută la sută” în Formula 2, clasa la care concurează în prezent, scrie agenția EFE, citată de Agerpres.

”Scopul final este Formula 1. Cred că este obiectivul tuturor piloţilor care sunt în Formula 2. Ştim însă că sunt locuri limitate în F1. Cine le primeşte în final este ceva ce ştiu doar şefii (…) Scopul meu este să fiu în vârf şi să lupt cu cei mai buni”, a declarat Mick Schumacher.

Acesta este lider al Campionatului Mondial de Formula 2, cu două curse înainte de finalul sezonului, şi cu 22 de puncte înaintea britanicului Callum Ilott, ocupantul locului secund.

Germanul a lăudat ”munca fabuloasă” desfăşurată în ultimii cinci ani cu echipa italiană PREMA Powerteam şi chiar dacă a menţionat că momentan ”nu este 100% pregătit pentru F1” a arătat că este totuşi ”destul de aproape”.

”Deocamdată este important să vorbim despre Formula 2, să ne concentrăm pe acel ‘sută la sută’ şi să ne facem treaba pentru a merita o şansă în Marele Circ al sporturilor cu motor”, a spus Schumacher.

Mick Schumacher, în vârstă de 21 de ani, este unul dintre tinerii piloţi ai academiei Ferrari care are şanse reale de a face saltul în grila de Formula 1. Cele mai vehiculate opţiuni pentru el, în cazul participării în F1, ar fi echipele Haas sau Alfa Romeo.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul