Criteriul National

Mii de ,,pasageri” ar putea primi vaporaşul de la gara CFR-Constanţa

Mii de ,,pasageri” ar putea primi vaporaşul de la gara CFR-Constanţa
februarie 06
07:05 2016

imagine articol

 

Oraşul Constanţa suferă profund la capitolul spaţii urbane amenajate (parcuri, terenuri de sport, piaţete, circulaţii pietonale, etc) lucru cât se poate de evident pentru toată lumea. Urgenţa numărul unu este amenajarea spaţiilor verzi, dar există si alte elemente dominante constructive în oraş care au nevoie de noi amenajări. Pe această listă se înscrie și vaporul de la gară care a fost amplasat posibil fără consfătuirea urbaniştilor şi artiştilor din oraş, fiind probabil ideea si voinţa fostului primar pusă în practică cu sârguinciozitate de funcţionarii Primariei. În legătură cu acest element impunător, prin prisma dimensiunilor și a formei trebuie să se realizeze o analiză din partea administraţiei in legatură cu oportunitatea prezenţei acestui vapor într-o zonă intens circulată auto cât și pietonal.

andrei_chivu

Dacă decizia urbaniştilor și a artiştilor este ca prezenţa acestui obiect ar fi oportună în această zonă, ar fi bine probabil de găsit soluţii de punere în valoare a lui și a spaţiului urban adiacent.

În vara 2015 a existat o solicitare de desen la nivel de schiţă din partea Administraţiei Spaţii Verzi Constanţa pentru amenajarea spaţiului verde adiacent fundamentului acestui vapor. Arhitectul Andrei Chivu a realizat benevol câteva imagini digitale care ilustrează amenajarea a două terase de cafenea la bază și pe puntea vaporului, acolo unde perspectiva este cuprinzătoare și asupra parcului gării. Barul și toaletele pot fi amenajate la baza vaporului, între stâlpii de beton. Suprafaţa verde învecinată acestui vapor este ,,inundată” de valuri realizate din piatra cubică, realizându-se astfel o sugestie a suprafeţei de apă. Acest relief rezultat poate deveni mobilier urban și probabil un teren interesant de exploatat cât și spațiu de joaca pentru cei mici dacă terenul ar fi discret îngrădit. Proiectul a primit felicitări din partea interimarului, dar nu s-a pus nimic in practică mai bine de opt luni de zile.

În loc de comunicare,impresia generală ar fi că există un ,,gard de sârma ghimpată” între administraţie şi amenajările urbane de care oraşul are atâta nevoie.

1

2

3

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro