Criteriul National

Mike Pompeo, vizită fără precendent într-o o colonie israeliană din Cisiordania şi zona Înălţimilor Golan / Siria condamnă ”provocarea” – International

Mike Pompeo, vizită fără precendent într-o o colonie israeliană din Cisiordania şi zona Înălţimilor Golan / Siria condamnă ”provocarea” – International
noiembrie 19
21:46 2020
Mike Pompeo, secretarul de Stat american în exerciţiu, s-a deplasat joi într-o colonie israeliană din Cisiordania şi în regiunea Înălţimile Golan, două vizite fără precedent pentru un şef al diplomaţiei americane, potrivit Mediafax care citează Times of Israel.

Mike Pompeo a efectuat o vizită în colonia israeliană Psagot, a confirmat Departamentul de Stat.

Ulterior, secretarul de Stat american s-a deplasat în zona Înălţimilor Golan aflată sub control israelian. Administraţia Donald Trump a recunoscut anul trecut suveranitatea Israelului asupra zonelor controlate în Podişul Golan.

„Aceasta este o parte a Israelului, o parte centrală a Israelului”, a afirmat Mike Pompeo.

Secretarul de Stat american a efectuat un tur al regiunii la bordul unui elicopter Blackhawk, alături de ministrul israelian al Apărării, Gabi Ashkenazi.

Este prima dată când un secretar de Stat american vizitează o colonie israeliană sau Podişul Golan.

În urmă cu câteva zile, armata israeliană a atacat obiective militare din Siria după depistarea unor dispozitive explozive de-al lungul frontierei disputate. Printre obiectivele atacate de Israel s-au numărat baze din Siria ale Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Guvernul sirian a condamnat joi vizita secretarului de stat american Mike Pompeo la Golan Heights, calificând-o drept „provocatoare”, potrivit AFP.

„Vizita lui Pompeo este o mișcare provocatoare înainte de sfârșitul mandatului administrației Trump și o încălcare flagrantă a suveranității Republicii Arabe Siriene”, a declarat Ministerul Sirian de Externe într-un comunicat publicat de agenția de știri de stat.

Această zonă strategică a fost luată de Israel din Siria în timpul războiului de șase zile din 1967.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul