Criteriul National

Minciuna din spatele „tehnocrației” sau cum să culegem gunoaiele partidocrației prost inspirate de mirosul banilor

decembrie 10
22:53 2015

În fond, ce este tehnocrația? O minciună ambalată într-o cutie galbenă, cu fundiță albastră, care ne vinde gogoși nouă – celor cu mintea ocupată de prea multe griji ca să mai conștientizăm acest du-te-vino ce se petrece de la focul protestelor și până în momentul prezent.
Minciunile premeditate sunt lipsite de scrupule, dar la ce să te aștepți din partea unor demagogi ce nu cunosc mirosul României ajunsă în gunoi? O Românie în stare de putrefacție. Mai coborâți, în încercarea voastră penibilă și eșuată de a căuta popularitate, printre oameni.

received_918744161549964

România, în preajma sărbătorilor, nu mai are nici iz de slănină afumată și nici de vin fiert. Ne-ați intoxicat cu minciuni. Ce ne dați acum? Un pui de capul căruia stă atârnat numele celui pe care trebuie să îl votăm?
De discursuri bombastice ne-am săturat. De o partidocrație optimizatoare nu ne săturam și, ce-i drept, ne vedeau și străinii mai bine! Problema e alta! Partidocrația în România e echivalentă cu „partocrația”. Ai carte de alegător, n-ai parte! Faci promisiuni mincinoase poporului, ai parte! Tehnocrația înseamnă, în continuare, accesul partidelor la putere și, implicit, o integrare subtilă sub noul fenomen național supranumit „partocrația”.
Este adevărat că, adoptând așa-zisul guvern „tehnocrat”, eficientizăm activitatea și bunul-mers în cadrul tuturor instituțiilor, dar nu este de neglijat implicarea partidelor parlamentare fără de care n-ar exista spațiul decizional. Ei aprobă, ei resping. În schimb, noi funcționăm pe principiul: „Noi centrăm, noi dăm cu capul.” În cazul acesta, ne vom da cu capul de pereți. Cine ar putea să creadă că puterea stă în mâinile tehnocraților?
Un ministru apolitic în conducere nu ne garantează depolitizarea instituțiilor. Una peste alta, fără partide politice nu putem să supraviețuim ca stat. Necesitatea lor este clară și asta se vede în haosul actual și în instabilitatea alegerilor luate în ultima perioadă. Doar n-ați uitat gafa cu tinerelul medic propus la conducerea Ministerului Sănătății! Sau poate că nu sunteți la curent cu noua bârfă legată de afirmațiile doamnei Anca Dragu Paliu, noul Ministru al Finanțelor, privind un salariu atât de generos precum cel din India, Africa de Sud etc. Doamna Anca Dragu Paliu, nici dumneavoastră nu vă ajung banii de coafor?
„Marea schimbare” produsă de noul Guvern de tehnocrați nu este altceva decât o modalitate de a vă ține departe de adevăratele probleme. Acest haos nu va atrage după sine nici schimbări, nici responsabilizare, ci doar o doză de timp de care partidele politice influente au nevoie pentru a se reorganiza după căderea cabinetului Ponta. Cât timp voi visați la schimbări pur utopice, politicienii au timp să se regrupeze strategic. Nu am învățat nimic de pe urma protestelor, ci doar am apreciat minciuna ambalată frumos. Planetele se aliniază în favoarea partidelor „partocrate”… și cine știe ce explicații halucinante ne va da doamna Simona Crețu, vedeta din Consiliul General al Municipiului București, despre legea atracției care va duce la arestarea lui… „nu se știe”, rămâne de văzut!
by Mona Lisa

Sursa document: stiriledeconstanta.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo