Criteriul National

Minciuna din spatele „tehnocrației” sau cum să culegem gunoaiele partidocrației prost inspirate de mirosul banilor

decembrie 10
22:53 2015

În fond, ce este tehnocrația? O minciună ambalată într-o cutie galbenă, cu fundiță albastră, care ne vinde gogoși nouă – celor cu mintea ocupată de prea multe griji ca să mai conștientizăm acest du-te-vino ce se petrece de la focul protestelor și până în momentul prezent.
Minciunile premeditate sunt lipsite de scrupule, dar la ce să te aștepți din partea unor demagogi ce nu cunosc mirosul României ajunsă în gunoi? O Românie în stare de putrefacție. Mai coborâți, în încercarea voastră penibilă și eșuată de a căuta popularitate, printre oameni.

received_918744161549964

România, în preajma sărbătorilor, nu mai are nici iz de slănină afumată și nici de vin fiert. Ne-ați intoxicat cu minciuni. Ce ne dați acum? Un pui de capul căruia stă atârnat numele celui pe care trebuie să îl votăm?
De discursuri bombastice ne-am săturat. De o partidocrație optimizatoare nu ne săturam și, ce-i drept, ne vedeau și străinii mai bine! Problema e alta! Partidocrația în România e echivalentă cu „partocrația”. Ai carte de alegător, n-ai parte! Faci promisiuni mincinoase poporului, ai parte! Tehnocrația înseamnă, în continuare, accesul partidelor la putere și, implicit, o integrare subtilă sub noul fenomen național supranumit „partocrația”.
Este adevărat că, adoptând așa-zisul guvern „tehnocrat”, eficientizăm activitatea și bunul-mers în cadrul tuturor instituțiilor, dar nu este de neglijat implicarea partidelor parlamentare fără de care n-ar exista spațiul decizional. Ei aprobă, ei resping. În schimb, noi funcționăm pe principiul: „Noi centrăm, noi dăm cu capul.” În cazul acesta, ne vom da cu capul de pereți. Cine ar putea să creadă că puterea stă în mâinile tehnocraților?
Un ministru apolitic în conducere nu ne garantează depolitizarea instituțiilor. Una peste alta, fără partide politice nu putem să supraviețuim ca stat. Necesitatea lor este clară și asta se vede în haosul actual și în instabilitatea alegerilor luate în ultima perioadă. Doar n-ați uitat gafa cu tinerelul medic propus la conducerea Ministerului Sănătății! Sau poate că nu sunteți la curent cu noua bârfă legată de afirmațiile doamnei Anca Dragu Paliu, noul Ministru al Finanțelor, privind un salariu atât de generos precum cel din India, Africa de Sud etc. Doamna Anca Dragu Paliu, nici dumneavoastră nu vă ajung banii de coafor?
„Marea schimbare” produsă de noul Guvern de tehnocrați nu este altceva decât o modalitate de a vă ține departe de adevăratele probleme. Acest haos nu va atrage după sine nici schimbări, nici responsabilizare, ci doar o doză de timp de care partidele politice influente au nevoie pentru a se reorganiza după căderea cabinetului Ponta. Cât timp voi visați la schimbări pur utopice, politicienii au timp să se regrupeze strategic. Nu am învățat nimic de pe urma protestelor, ci doar am apreciat minciuna ambalată frumos. Planetele se aliniază în favoarea partidelor „partocrate”… și cine știe ce explicații halucinante ne va da doamna Simona Crețu, vedeta din Consiliul General al Municipiului București, despre legea atracției care va duce la arestarea lui… „nu se știe”, rămâne de văzut!
by Mona Lisa

Sursa document: stiriledeconstanta.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo