Criteriul National

Minori pusi sa-i ajute pe jihadisti la decapitari

Minori pusi sa-i ajute pe jihadisti la decapitari
martie 30
17:15 2015

Dezvaluirea socanta in care minorii sunt pusi sa-i ajute pe jihadistii la decapitari a socat inca o data opinia publica internationala.

Mai concret,reprezentantii Statului Islamic au difuzat, duminica, o inregistrare video in care sunt prezentate decapitari ale mai multor barbati siiti care au fost dusi la locul executiei de adolescenti, potrivit unei grupari de monitorizare a drepturilor omului.
Observatorul sirian pentru drepturile omului, care isi are sediul in Marea Britanie, a transmis ca a primit o copie a inregistrarii, ce a fost de asemenea postata pe retelele sociale, duminica, relateaza UPI, citata de  iStockAnalyst.

Clipul arata mai mai multi baieti minori, numiti „puii Califatului”, care conduc noua barbati siiti imbracati in haine portocalii pe un camp din Hama, Siria.

Dupa ce se opresc, unul dintre tineri le inmaneaza cutite militantilor islamisti mascati, care apoi taie capul fiecarui prizonieri.

Un militant din inregistrare ii numeste pe barbati infideli impuri si promite razbunare pentru ceea ce a facut regimul in anii ’80, in Hama, facand referire la fostul presedinte sirian Hafez al Assad, care a ordonat revolta brutala din luna februarie 1982 impotriva Fratiei Musulmane.

Inregistrarea vine la mai putin de o saptamana de la rapoartele potrivit carora de la inceputul anului si pana pe 23 martie, Statul Islamic a recrutat 400 de copii care sa faca parte din randul „puilor Califatului”.

Atragandu-i pe tineri cu masini, bani si arme, recrutorii Statului Islamic ii trimit pe minori in tabere care predau principiile Sharia si tactici militare. Potrivit unor informatii obtinute dintr-o retea de surse de la fata locului, militantii Statului Islamic folosesc copii care sa actioneze ca spioni si agenti, pentru a aduna informatii si in calitate de paznici.

Sursa foto : www.imolaoggi.it 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo