Criteriul National

Minori pusi sa-i ajute pe jihadisti la decapitari

Minori pusi sa-i ajute pe jihadisti la decapitari
martie 30
17:15 2015

Dezvaluirea socanta in care minorii sunt pusi sa-i ajute pe jihadistii la decapitari a socat inca o data opinia publica internationala.

Mai concret,reprezentantii Statului Islamic au difuzat, duminica, o inregistrare video in care sunt prezentate decapitari ale mai multor barbati siiti care au fost dusi la locul executiei de adolescenti, potrivit unei grupari de monitorizare a drepturilor omului.
Observatorul sirian pentru drepturile omului, care isi are sediul in Marea Britanie, a transmis ca a primit o copie a inregistrarii, ce a fost de asemenea postata pe retelele sociale, duminica, relateaza UPI, citata de  iStockAnalyst.

Clipul arata mai mai multi baieti minori, numiti „puii Califatului”, care conduc noua barbati siiti imbracati in haine portocalii pe un camp din Hama, Siria.

Dupa ce se opresc, unul dintre tineri le inmaneaza cutite militantilor islamisti mascati, care apoi taie capul fiecarui prizonieri.

Un militant din inregistrare ii numeste pe barbati infideli impuri si promite razbunare pentru ceea ce a facut regimul in anii ’80, in Hama, facand referire la fostul presedinte sirian Hafez al Assad, care a ordonat revolta brutala din luna februarie 1982 impotriva Fratiei Musulmane.

Inregistrarea vine la mai putin de o saptamana de la rapoartele potrivit carora de la inceputul anului si pana pe 23 martie, Statul Islamic a recrutat 400 de copii care sa faca parte din randul „puilor Califatului”.

Atragandu-i pe tineri cu masini, bani si arme, recrutorii Statului Islamic ii trimit pe minori in tabere care predau principiile Sharia si tactici militare. Potrivit unor informatii obtinute dintr-o retea de surse de la fata locului, militantii Statului Islamic folosesc copii care sa actioneze ca spioni si agenti, pentru a aduna informatii si in calitate de paznici.

Sursa foto : www.imolaoggi.it 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro