Criteriul National

„Miracolul de pe Camp Nou “

„Miracolul de pe Camp Nou “
martie 09
17:21 2017

barca-1024x683

Chiar dacă sunt foarte mulți cei care vor spune că a fost și mâna hazardului, iubitorii de fotbal de pe întregul Mamapond ar trebui să facă o reverență în faţa echipei FC Barcelona și să noteze seara de 8 Martie 2017! Indiferent dacă ești fanul acestei echipe și o iubeşti  sau dimpotrivă o deteşti, trebuie să recunoaştem că această echipă frumoasă, cu vedete și personalitate ne-a făcut mândri și ne-a oferit o lecție în adevăratul sens al cuvântului !

Una, care pentru noi toți, cei contemporani cu generația lui Messi, Suarez și Neymar va fi ceva irepetabil. Niciodată nu se întâmplase în istoria cupelor europene ca o echipă învinsă cu 0-4 în manșa tur să obţină calificarea în retur.

Contrar tuturor calculelor, contrar tuturor pronosticurilor , F.C Barcelona a înlăturat această limită și a făcut ca orice fel de statistică să fie lăsată uitării. Practic, nimeni și nimic nu credita formația blau-grana să obțină cea de-a zecea calificare consecutivă în sferturile UEFA Champions League.

Și totul a decurs după un scenariu pe care nu l-ar fi putut scrie nici cel mai inspirat regizor de film. În minutul 87, Paris Saint-Germain- campioana en-titre a Franței era calificată. Majoritatea celor prezenți la meci acceptau deja acest lucru.Însă, ceva s-a petrecut în numai șapte minute.Voința și determinarea echipei spaniole au făcut diferența.De aceea, unul din factorii motivatori a fost o trăsătură determinantă a acestei credințe în miracol.

Să vă reamintesc de faptul că puțin înaintea expirarării timpului regulamentar de joc, tabela arăta 3-1 pe „Camp Nou“ şi Barcelona avea nevoie de trei goluri pentru calificare? Ce a urmat a fost o nebunie greu de descris în cuvinte…

Fotbalistul brazilian Neymar da Silva a reuşit cele mai bune minute din cariera sa de până acumși a dat două goluri şi o pasă decisivă pentru reuşita lui Sergi Roberto, mijlocaşul de 25 de ani care a trimis Barcelona mai departe. Ceea ce părea imposibil, după meciul de la Paris, tocmai a fost demontat de fotbaliştii lui Luis Enrique. Catalanii s-au impus cu 6-1, după 4-0 pentru francezi, în tur, dar finalul meciului din Spania a fost unul interzis cardiacilor. În doar 7 minute, fotbaliştii blaugrana au reuşit să marcheze de trei ori.

barcelona

Prea multe nu se mai pot spune. Numai jucătorii de la Barcelona şi filosofia lor i-au făcut să creadă în calificare. Iar acest lucru se datorează credinței lor de a trece peste orice obstacol din punct de vedere psihic cât și acelei trăsături specifice-creativitatea și inteligența îi fac să creadă că pot fi oricând învingător!

Rezumatul acestei partide memorabile îl păuteți viziona mai jos .

 

Sursa foto LibertateaActualMM

Sinteză articol realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo