Criteriul National

„Miracolul de pe Camp Nou “

„Miracolul de pe Camp Nou “
martie 09
17:21 2017

barca-1024x683

Chiar dacă sunt foarte mulți cei care vor spune că a fost și mâna hazardului, iubitorii de fotbal de pe întregul Mamapond ar trebui să facă o reverență în faţa echipei FC Barcelona și să noteze seara de 8 Martie 2017! Indiferent dacă ești fanul acestei echipe și o iubeşti  sau dimpotrivă o deteşti, trebuie să recunoaştem că această echipă frumoasă, cu vedete și personalitate ne-a făcut mândri și ne-a oferit o lecție în adevăratul sens al cuvântului !

Una, care pentru noi toți, cei contemporani cu generația lui Messi, Suarez și Neymar va fi ceva irepetabil. Niciodată nu se întâmplase în istoria cupelor europene ca o echipă învinsă cu 0-4 în manșa tur să obţină calificarea în retur.

Contrar tuturor calculelor, contrar tuturor pronosticurilor , F.C Barcelona a înlăturat această limită și a făcut ca orice fel de statistică să fie lăsată uitării. Practic, nimeni și nimic nu credita formația blau-grana să obțină cea de-a zecea calificare consecutivă în sferturile UEFA Champions League.

Și totul a decurs după un scenariu pe care nu l-ar fi putut scrie nici cel mai inspirat regizor de film. În minutul 87, Paris Saint-Germain- campioana en-titre a Franței era calificată. Majoritatea celor prezenți la meci acceptau deja acest lucru.Însă, ceva s-a petrecut în numai șapte minute.Voința și determinarea echipei spaniole au făcut diferența.De aceea, unul din factorii motivatori a fost o trăsătură determinantă a acestei credințe în miracol.

Să vă reamintesc de faptul că puțin înaintea expirarării timpului regulamentar de joc, tabela arăta 3-1 pe „Camp Nou“ şi Barcelona avea nevoie de trei goluri pentru calificare? Ce a urmat a fost o nebunie greu de descris în cuvinte…

Fotbalistul brazilian Neymar da Silva a reuşit cele mai bune minute din cariera sa de până acumși a dat două goluri şi o pasă decisivă pentru reuşita lui Sergi Roberto, mijlocaşul de 25 de ani care a trimis Barcelona mai departe. Ceea ce părea imposibil, după meciul de la Paris, tocmai a fost demontat de fotbaliştii lui Luis Enrique. Catalanii s-au impus cu 6-1, după 4-0 pentru francezi, în tur, dar finalul meciului din Spania a fost unul interzis cardiacilor. În doar 7 minute, fotbaliştii blaugrana au reuşit să marcheze de trei ori.

barcelona

Prea multe nu se mai pot spune. Numai jucătorii de la Barcelona şi filosofia lor i-au făcut să creadă în calificare. Iar acest lucru se datorează credinței lor de a trece peste orice obstacol din punct de vedere psihic cât și acelei trăsături specifice-creativitatea și inteligența îi fac să creadă că pot fi oricând învingător!

Rezumatul acestei partide memorabile îl păuteți viziona mai jos .

 

Sursa foto LibertateaActualMM

Sinteză articol realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo