Criteriul National

„Miracolul de pe Camp Nou “

„Miracolul de pe Camp Nou “
martie 09
17:21 2017

barca-1024x683

Chiar dacă sunt foarte mulți cei care vor spune că a fost și mâna hazardului, iubitorii de fotbal de pe întregul Mamapond ar trebui să facă o reverență în faţa echipei FC Barcelona și să noteze seara de 8 Martie 2017! Indiferent dacă ești fanul acestei echipe și o iubeşti  sau dimpotrivă o deteşti, trebuie să recunoaştem că această echipă frumoasă, cu vedete și personalitate ne-a făcut mândri și ne-a oferit o lecție în adevăratul sens al cuvântului !

Una, care pentru noi toți, cei contemporani cu generația lui Messi, Suarez și Neymar va fi ceva irepetabil. Niciodată nu se întâmplase în istoria cupelor europene ca o echipă învinsă cu 0-4 în manșa tur să obţină calificarea în retur.

Contrar tuturor calculelor, contrar tuturor pronosticurilor , F.C Barcelona a înlăturat această limită și a făcut ca orice fel de statistică să fie lăsată uitării. Practic, nimeni și nimic nu credita formația blau-grana să obțină cea de-a zecea calificare consecutivă în sferturile UEFA Champions League.

Și totul a decurs după un scenariu pe care nu l-ar fi putut scrie nici cel mai inspirat regizor de film. În minutul 87, Paris Saint-Germain- campioana en-titre a Franței era calificată. Majoritatea celor prezenți la meci acceptau deja acest lucru.Însă, ceva s-a petrecut în numai șapte minute.Voința și determinarea echipei spaniole au făcut diferența.De aceea, unul din factorii motivatori a fost o trăsătură determinantă a acestei credințe în miracol.

Să vă reamintesc de faptul că puțin înaintea expirarării timpului regulamentar de joc, tabela arăta 3-1 pe „Camp Nou“ şi Barcelona avea nevoie de trei goluri pentru calificare? Ce a urmat a fost o nebunie greu de descris în cuvinte…

Fotbalistul brazilian Neymar da Silva a reuşit cele mai bune minute din cariera sa de până acumși a dat două goluri şi o pasă decisivă pentru reuşita lui Sergi Roberto, mijlocaşul de 25 de ani care a trimis Barcelona mai departe. Ceea ce părea imposibil, după meciul de la Paris, tocmai a fost demontat de fotbaliştii lui Luis Enrique. Catalanii s-au impus cu 6-1, după 4-0 pentru francezi, în tur, dar finalul meciului din Spania a fost unul interzis cardiacilor. În doar 7 minute, fotbaliştii blaugrana au reuşit să marcheze de trei ori.

barcelona

Prea multe nu se mai pot spune. Numai jucătorii de la Barcelona şi filosofia lor i-au făcut să creadă în calificare. Iar acest lucru se datorează credinței lor de a trece peste orice obstacol din punct de vedere psihic cât și acelei trăsături specifice-creativitatea și inteligența îi fac să creadă că pot fi oricând învingător!

Rezumatul acestei partide memorabile îl păuteți viziona mai jos .

 

Sursa foto LibertateaActualMM

Sinteză articol realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro