Criteriul National

Mircea Lucescu, prezentat oficial la Dinamo Kiev – Ce a spus la conferința de presă – Fotbal

Mircea Lucescu, prezentat oficial la Dinamo Kiev – Ce a spus la conferința de presă – Fotbal
iulie 30
14:25 2020

Telenovela plecării a luat sfârșit: Mircea Lucescu a fost prezentat oficial ca noul antrenor al celor de la Dinamo Kiev, în cadrul unei conferințe de presă online. Tehnicianul român a atins mai multe subiecte și a discutat inclusiv despre Șahtior, clubul rival la care a activat preț de 12 ani.

Ce a spus Il Luce în conferința de presă online:

 • „Sunt surprins că se vorbeşte mai mult de raportul cu suporterii şi mai puţin de ceea ce ar trebui să facem noi, cei care ne ocupăm acum de soarta echipei Dinamo Kiev.
 • Îmi face mare plăcere să vă întâlnesc după atât timp, voi (n.r. – ziariştii ucraineni) mi-aţi lipsit, cred că şi eu v-am lipsit vouă. Sunt bucuros să vă văd şi vă răspund la întrebări şi în acelaşi timp să cred împreună putem face ceva pentru fotbalul ucrainean pentru a trece peste un moment destul de greu, mai ales la Dinamo Kiev.
 • Mi-a fost dor de voi. Nicăieri unde am fost nu am schimbat nimic radical, am dat şi dau încredere totală celor care au evoluat, până la proba contrarie. Avem o săptămână la dispoziţie să pot cunoaşte jucătorii, pentru că din România nu am putut să văd campionatul ucrainean.
 • Din informaţiile pe care le-am avut în ultimul timp am încercat să-mi fac o idee despre ceea ce înseamnă valoarea jucătorilor lui Dinamo. Voi avea discuţii individuale cu absolut toţi jucătorii pentru a cunoaşte starea lor de spirit, pentru că e foarte importantă.
 • Eu cred că Dinamo Kiev are în momentul de faţă o echipă cu jucători talentaţi şi că ei au nevoie de o schimbare în modul de a gândi fotbalul şi de a pregăti jocul de fotbal. În ceea ce priveşte transferurile de jucători, şi astăzi am avut o discuţie cu scouting-ul, am vrut să văd ce jucători au urmărit în această perioadă, ţinând cont că ei cunosc mai bine în momentul de faţă necesităţile acestei echipe.
 • Nu vreau să dau nume până când nu voi fi eu convins de ceea ce ar trebui să schimbăm. Am o încredere foarte mare în jucătorii pe care Dinamo Kiev îi are la dispoziţie în momentul de faţă. Timpul este foarte scurt, mai am şi supriza neplăcută să văd că şase dintre jucătorii importanţi ai echipei nu vor participa la prima parte a pregătirii.
 • Am trebui să am la antrenament 23 plus patru portari, 27 de jucători, dar găsesc doar 17 jucători. Nu e uşor să impui un anumit tip de organizare în condiţiile acestea. Am nevoie de timp şi am nevoie de prezenţa tuturor jucătorilor pe terenul de antrenament” – Mircea Lucescu, citat de News.ro.

Despre perioada de la Șahtior Donețk

 • „Şahtior este pentru mine o istorie extraordinară, dar este o istorie. Sentimentele, emoţiile sunt în continuare, nu se pune problema ca eu să mă dezic într-un fel de ceea ce s-a întâmplat în perioada aceea, dar eu sunt un antrenor profesionist şi eu ştiu să împart lucrurile, ştiu ce înseamnă emoţie, ştiu ce înseamnă sentimente şi ştiu ce înseamnă datorie profesională.
 • Provin dintr-un campionat italian, unde antrenorii sunt superprofesionişti şi în care acest tip de transfer de antrenori de la un club la altul este permanent. Preşedintele clubului Dinamo Kiev m-a invitat, cerându-mi ajutor în privinţa modului de a ajuta aceşti jucători tineri, talentaţi să crească.
 • Era un lucru pe care nu-l puteam refuza şi sper să-mi dea satisfacţii. Prima mea datorie este să-i fac să crească pe aceşti jucători tineri cu gândul la performanţă, iar eu să particip la creşterea lor cu satisfacţie, aşa cum în momentul de faţă satisfacţia mea deosebită este reprezentată nu atât de rezultatele sportive, cât de creşterea şi promovarea jucătorilor în marile echipe ale Europei.
 • Nu am venit să-mi iau nicio revanşă, nu am nicio revanşă de luat cu Şahtior, am numai respect pentru tot ceea ce s-a întâmplat acolo, un respect pentru suporterii lor, pentru conducerea clubului, pentru preşedintele clubului, pentru jucătorii care sunt acolo, dar încă o dată, asta este partea mea istorică, de acum eu vreau să trăiesc în lumea fotbalului continuând să mă bucur de rezultate” – Mircea Lucescu.

Pe 23 iulie, gruparea din capitala Ucrainei a anunțat venirea pe banca tehnică a lui Mircea Lucescu. Conform presei locale, Lucescu ar fi semnat un contract pe doi ani în urma căruia va primi undeva la 1.2 milioane de euro pe stagiune.

Dinamo Kiev a terminat campionatul Ucrainei pe locul 2, la 23 de puncte de campioana Şahtior.

Lucescu a antrenat ultima dată naţionala Turciei, pe care a părăsit-o la 11 februarie 2019.

De asemenea, el a pregătit între 2004 şi 2016 rivala echipei Dinamo Kiev, Şahtior Doneţk.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul