Criteriul National

Mirel Rădoi spune că va continua la echipa naţională: „Eu am în continuare contract pentru următoarea campanie” – Fotbal

Mirel Rădoi spune că va continua la echipa naţională: „Eu am în continuare contract pentru următoarea campanie” – Fotbal
noiembrie 19
03:23 2020
​Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, miercuri, că va continua la echipa naţională, dacă FRF nu va dori să-i rezilieze contractul.

„Eu am în continuare contract cu Federaţia Română de Fotbal pentru următoarea campanie. Dacă federaţia nu va mai dori să continue cu mine, atunci vom discuta şi vom vedea.(n.r. – întrebat dacă din partea lui există dorinţa de a continua) Absolut, niciodată nu am declarat altceva, nu am declarat că plec în altă parte. Din punctul meu de vedere totul este clar”, a declarat Rădoi, la ProX.

Sintetizând meciurile din toamnă ale echipei naţionale, Rădoi spune că a văzut un progres în evoluţia tricolorilor.

„Am întâmpinat ceva probleme la nivel de intensitate a meciului (n.r. – cu Irlanda de Nord), mai ales repriza a doua, când am început destul de ezitant, oarecum precaut, dar mă bucur că am avut reacţie după aceea. Primul nostru obiectiv a fost acela de termina pe primul loc această grupă, tocmai pentru a accede în urna a doua valorică. Din păcate, nu am reuşit să facem lucrul acesta, dar mă bucur că celelalte rezultate, coroborat cu acest egal în seara aceasta, ne-au făcut să ajungem în urna a doua valorică, care era un obiectiv pentru noi.

În timpul meciului, am ţinut legătura să vedem ce se poate întâmpla în partida Serbia – Rusia şi, la un moment dat, le-am spus băieţilor, după ce am aflat şi rezultatul din Austria, că va trebui să ţinem de acest rezultat, ultimele 4-5 minute, ca să putem să terminăm pe un loc din urna a doua valorică la tragerea la sorţi de la Campionatul Mondial. Era important să câştigăm, dar mă bucur pentru acest punct că am reuşit să terminăm în urna a doua. (n.r. – dacă mai spera ca România să revină după locul 25 pe locul 20, în ierarhia echipelor europene) Dacă nu mai speram, nu mai eram în faţa dumneavoastră astăzi” – Mirel Rădoi

Despre jucătorii noi din echipa naţională

„O mare parte din ei au înţeles foarte bine mesajul nostru, că uşa naţionalei rămâne deschisă sau se va închide doar prin prisma evoluţiilor lor şi nu doar a deciziilor noastre. Fiecare a încercat să aducă plusul de care avem nevoie în acest moment, pentru că trecem printr-o situaţie dificilă, cu jucători accidentaţi, jucători depistaţi pozitiv de coronavirus şi atunci oarecum a trebuit să accesăm jucătorii care erau pe această listă. Foarte mulţi dintre ei au avut o atitudine foarte bună şi la antrenamente şi mă bucur pentru ei că au apărut şi realizările personale la nivel de meci” – Mirel Rădoi

Despre ce l-a mulţumit şi ce l-a nemulţumit la acest meci

„Prima repriză a fost una destul de bună, în repriza a doua am început ezitant, dar am avut reacţie după golul primit, am încercat din nou să dominăm adversarul, am încercat să schimbăm şi sistemul de joc în timpul partidei şi băieţii au reacţionat foarte bine şi au identificat imediat zonele în care puteau să pună probleme adversarului. Mă bucur că în momentul în care am fost conduşi ne-am regăsit calmul să continuăm să pasăm, să avem posesie, ceea ce era important pentru noi pentru că de aici putem în continuare să clădim. În momentul în care suntem într-o situaţie dificilă cum a fost astăzi, echipa a avut reacţie şi a încercat să se reaşeze calm, printr-o posesie prin care să putem să ne revenim, să avem din nou încredere că putem să marcăm” – Mirel Rădoi.

Despre plusurile şi minusurile din această campanie

Sunt aspecte pozitive şi chiar şi negative. Nu o să mă feresc de cele negative. Probabil că nu o să vi le pot spune pe toate, pentru că asta ţine de vestiarul nostru, dar sunt şi aspecte pozitive. În unele momente ne relaxăm în timpul partidei exact în momentele în care ar trebui să încercăm să ne dominăm adversarul, mai avem de lucrat la nivel de unitate, poate chiar în unele momente presiunea psihologică, nu neapărat presiunea rezultatului sau a adversarului, cât presiunea psihologică pusă pe noi singuri, nu reuşim să ieşim din acea situaţie. Aspectele pozitive pot fi enumerate în momentul de faţă cu jucători care au avut o atitudine foarte bună la echipa naţională, înţeleg mesajul, jucătorii care nu au lucrat cu noi într-o perioadă atât de scurtă au înţeles principiile pe care noi le vrem la echipa naţională. Într-adevăr sunt şi alte lucruri care în momentul de faţă nu depind de noi, cum ar fi timpul, dar asta ar reprezenta o scuză în plus pentur noi şi mereu va fi o problemă cu timpul, indiferent de antrenorul echipei naţionale” – Mirel Rădoi.

Despre şansele de calificare la Cupa Mondială

„Nu pot spune în momentul de faţă în procente. Asta nu înseamnă că dacă suntem în urna a doua clar vom termina pe locul 2 în grupă, se poate întâmpla orice pentru că putem să cădem cu echipe din urna a treia care sunt foarte bune, echipe care au retrogradat din urna a doua. Va trebui să ne concentrăm pe ceea ce putem noi să facem, pe ceea ce putem noi să dezvoltăm ca echipă naţională, cu principiile pe care le avem şi atunci şi pentru jucători va fi mult mai uşor să înţeleagă mesajul nostru” – Mirel Rădoi.

Dacă a simţit un progres la echipa naţională în această toamnă

„Prima linie este trasă de urna a doua valorică în care noi am terminat, cred că aceasta este cea mai importantă şi cea mai vizibilă în acest moment. Până la urmă ăsta a fost obiectivul. Noi ne-am impus, ca staff, terminarea pe primul loc în grupă, chiar dacă ştiam că întâmpinăm adversari mult mai valororşi ca noi, Austria şi Norvegia. Noi am încercat să ne impunem target-ul cât mai sus şi probabil de aici vine şi această dezamăgire că nu am putut să terminăm mult mai sus. Asta nu însemană că în momentul de faţă ajungerea în urna a doua valorică nu este o perfomanţă. Nu este o performanţă la nivelul la care trebuia să fie calificarea la Euro, dar nu este de neglijat un astfel de obiectiv” – Mirel Rădoi>

Reprezentativa României a remizat, miercuri seară, la Belfast, scor 1-1 (0-0), cu selecţionata Irlandei de Nord, în ultima etapă a Grupei 1 a Diviziei B din cadrul Ligii Naţiunilor. În celălalt meci din grupă, liderul Austria a remizat acasă cu Norvegia, scor 1-1, datorită unui gol marcat în minutul 90+4. Nord-irlandezii au retrogradat în Divizia C, ocupanta primului loc promovează în Divizia A. România a terminat pe locul trei.

În Irlanda de Nord, au marcat Boyce ’56 pentru gazde şi Bicfalvi ’81 pentru tricolori.

Ca urmare a rezultatelor de miercuri, România se va afla în urna a doua la tragerea la sorţi a preliminariilor Cupei Mondiale, potrivit News.ro.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul