Criteriul National

Mița Baston și Crăcănel de Ziuă

Mița Baston și Crăcănel de Ziuă
martie 10
22:16 2017

greata de ziare

Mare e grădina Domnului, nene Iancule! Și grădina Iunionului era mare, cu toate damele în ea, dar grădină Ăluia de Sus a strâns toți netoții, hotentoții, damele de companie, de loisir-uri, toți fripturiștii și bonjuriștii. Zilele trecute, n-avui ce face și zisei să răsfoiesc și eu presa locală. Că, deh, trebuie să mă pui și eu la curent cu ce se mai întâmplă în urbea noastră, cu bârfele din politică, din soțietate și din administrație. Nu avem străzi asfaltate, dar avem beculețe multicolore. Nu avem activități educative, dar avem pregătiri pentru sezonul estival. Nu avem gigacalorie ieftină, dar avem primar interesat să rezolve situația unora care au băgat ilegal la ghiozdan la cantina din Palazu Mare, pe vremea fostului edil. În toată vâltoarea, ajunsei să disting cu greu ultima curvăsăraie de pe meleagurile noastre. N-avusei ce face, cumpărai gazeta cu pricina și când să citesc editorialul crezui că dau în apoplexie, nene Iancule, zău așa. http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/editorial/editorial-fenomenul-yodel-it-de-la-constanta-pana-in-kiev-la-eurovision-625816.html

jurnalism

Semnatarul editorialului despre noul cuplu de la Iunion care va merge la Kiev să ne reprezinte la o cântare internațională, era un fost june prim. Care n-a combătut bine la gazete niciodată în viața lui pentru că nu a fost capabil. Junele nu i-ar fi ajuns nici la degetul mic lui Rică Venturiano, pentru că nu știe să combată. El scrie doar ce îi spune stânga să scrie.
Cu atât mai mare fuse surpriza când zării editorialul scris de june într-un ziar al dreptei. Adicătelea, stângaciul de meserie s-a angajat la dreapta. Ca să ce, nene Iancule?
Probabil că aia de l-a angajat, adică una care joacă zilnic rolul Miței Baston, crede că noul Crăcănel va combate stânga cu mânia proletară. Adică ea a adus în slujba dreptei mânia proletară a lui Crăcănel.
Ce nu ia în considerare Mița Baston este că junele Crăcănel este stângist convins. Adicătelea este fan PSD, votant PSD și combatant la greu pe facebook în favoarea PSD.
Dacă te-ai uita, nene Iancule, pe postările și comentariile junelui Crăcănel din ultimile șase luni, te-ai cruci și nu altceva. Te-ai cruci pentru că nu ai crede că un astfel de june a fost angajat la o gazetă de dreapta.
Eu am ajuns la următoarea chestie.
Din două una: ori ăla de bagă banii în gazetă nu știe ce face Mița Baston, pe cine angajează asta, și atunci este destul de grav, ori becherul știe prea bine și atunci este și mai grav pentru că se confirmă din nou că dreapta de la Constanța este același lucru cu stânga.
Matale ce zici, nene Iancule: se poate o astfel de curvăsărie?

Sursa foto : http:// google.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Damian Militaru pentru excelentul material oferit în exclusivitate

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo