Criteriul National

Mița Baston și Crăcănel de Ziuă

Mița Baston și Crăcănel de Ziuă
martie 10
22:16 2017

greata de ziare

Mare e grădina Domnului, nene Iancule! Și grădina Iunionului era mare, cu toate damele în ea, dar grădină Ăluia de Sus a strâns toți netoții, hotentoții, damele de companie, de loisir-uri, toți fripturiștii și bonjuriștii. Zilele trecute, n-avui ce face și zisei să răsfoiesc și eu presa locală. Că, deh, trebuie să mă pui și eu la curent cu ce se mai întâmplă în urbea noastră, cu bârfele din politică, din soțietate și din administrație. Nu avem străzi asfaltate, dar avem beculețe multicolore. Nu avem activități educative, dar avem pregătiri pentru sezonul estival. Nu avem gigacalorie ieftină, dar avem primar interesat să rezolve situația unora care au băgat ilegal la ghiozdan la cantina din Palazu Mare, pe vremea fostului edil. În toată vâltoarea, ajunsei să disting cu greu ultima curvăsăraie de pe meleagurile noastre. N-avusei ce face, cumpărai gazeta cu pricina și când să citesc editorialul crezui că dau în apoplexie, nene Iancule, zău așa. http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/editorial/editorial-fenomenul-yodel-it-de-la-constanta-pana-in-kiev-la-eurovision-625816.html

jurnalism

Semnatarul editorialului despre noul cuplu de la Iunion care va merge la Kiev să ne reprezinte la o cântare internațională, era un fost june prim. Care n-a combătut bine la gazete niciodată în viața lui pentru că nu a fost capabil. Junele nu i-ar fi ajuns nici la degetul mic lui Rică Venturiano, pentru că nu știe să combată. El scrie doar ce îi spune stânga să scrie.
Cu atât mai mare fuse surpriza când zării editorialul scris de june într-un ziar al dreptei. Adicătelea, stângaciul de meserie s-a angajat la dreapta. Ca să ce, nene Iancule?
Probabil că aia de l-a angajat, adică una care joacă zilnic rolul Miței Baston, crede că noul Crăcănel va combate stânga cu mânia proletară. Adică ea a adus în slujba dreptei mânia proletară a lui Crăcănel.
Ce nu ia în considerare Mița Baston este că junele Crăcănel este stângist convins. Adicătelea este fan PSD, votant PSD și combatant la greu pe facebook în favoarea PSD.
Dacă te-ai uita, nene Iancule, pe postările și comentariile junelui Crăcănel din ultimile șase luni, te-ai cruci și nu altceva. Te-ai cruci pentru că nu ai crede că un astfel de june a fost angajat la o gazetă de dreapta.
Eu am ajuns la următoarea chestie.
Din două una: ori ăla de bagă banii în gazetă nu știe ce face Mița Baston, pe cine angajează asta, și atunci este destul de grav, ori becherul știe prea bine și atunci este și mai grav pentru că se confirmă din nou că dreapta de la Constanța este același lucru cu stânga.
Matale ce zici, nene Iancule: se poate o astfel de curvăsărie?

Sursa foto : http:// google.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Damian Militaru pentru excelentul material oferit în exclusivitate

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro