Criteriul National

Mița Baston și Crăcănel de Ziuă

Mița Baston și Crăcănel de Ziuă
martie 10
22:16 2017

greata de ziare

Mare e grădina Domnului, nene Iancule! Și grădina Iunionului era mare, cu toate damele în ea, dar grădină Ăluia de Sus a strâns toți netoții, hotentoții, damele de companie, de loisir-uri, toți fripturiștii și bonjuriștii. Zilele trecute, n-avui ce face și zisei să răsfoiesc și eu presa locală. Că, deh, trebuie să mă pui și eu la curent cu ce se mai întâmplă în urbea noastră, cu bârfele din politică, din soțietate și din administrație. Nu avem străzi asfaltate, dar avem beculețe multicolore. Nu avem activități educative, dar avem pregătiri pentru sezonul estival. Nu avem gigacalorie ieftină, dar avem primar interesat să rezolve situația unora care au băgat ilegal la ghiozdan la cantina din Palazu Mare, pe vremea fostului edil. În toată vâltoarea, ajunsei să disting cu greu ultima curvăsăraie de pe meleagurile noastre. N-avusei ce face, cumpărai gazeta cu pricina și când să citesc editorialul crezui că dau în apoplexie, nene Iancule, zău așa. http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/editorial/editorial-fenomenul-yodel-it-de-la-constanta-pana-in-kiev-la-eurovision-625816.html

jurnalism

Semnatarul editorialului despre noul cuplu de la Iunion care va merge la Kiev să ne reprezinte la o cântare internațională, era un fost june prim. Care n-a combătut bine la gazete niciodată în viața lui pentru că nu a fost capabil. Junele nu i-ar fi ajuns nici la degetul mic lui Rică Venturiano, pentru că nu știe să combată. El scrie doar ce îi spune stânga să scrie.
Cu atât mai mare fuse surpriza când zării editorialul scris de june într-un ziar al dreptei. Adicătelea, stângaciul de meserie s-a angajat la dreapta. Ca să ce, nene Iancule?
Probabil că aia de l-a angajat, adică una care joacă zilnic rolul Miței Baston, crede că noul Crăcănel va combate stânga cu mânia proletară. Adică ea a adus în slujba dreptei mânia proletară a lui Crăcănel.
Ce nu ia în considerare Mița Baston este că junele Crăcănel este stângist convins. Adicătelea este fan PSD, votant PSD și combatant la greu pe facebook în favoarea PSD.
Dacă te-ai uita, nene Iancule, pe postările și comentariile junelui Crăcănel din ultimile șase luni, te-ai cruci și nu altceva. Te-ai cruci pentru că nu ai crede că un astfel de june a fost angajat la o gazetă de dreapta.
Eu am ajuns la următoarea chestie.
Din două una: ori ăla de bagă banii în gazetă nu știe ce face Mița Baston, pe cine angajează asta, și atunci este destul de grav, ori becherul știe prea bine și atunci este și mai grav pentru că se confirmă din nou că dreapta de la Constanța este același lucru cu stânga.
Matale ce zici, nene Iancule: se poate o astfel de curvăsărie?

Sursa foto : http:// google.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Damian Militaru pentru excelentul material oferit în exclusivitate

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo