Criteriul National

Mituri despre Coronavirus (COVID – 19)

Mituri despre Coronavirus (COVID – 19)
martie 28
12:21 2020

Antibiotice sunt eficiente în prevenirea și tratarea unei noi infecții cu coronavirus?

Nu, antibioticele nu funcționează împotriva virusurilor. Acestea vă permit să tratați doar infecțiile bacteriene. Noul coronavirus este un virus și, prin urmare, antibioticele nu trebuie utilizate pentru prevenirea și tratarea infecției cu coronavirus. Cu toate acestea, pacienților internați cu o infecție li se poate administra antibiotice pentru a trata infecții bacteriene concomitente.

Poate clătirea regulată a nasului cu soluție salină poate proteja împotriva infecției cu coronavirus?

Nu. Nu există dovezi științifice că spălarea regulată a nasului cu soluție salină poate proteja împotriva noilor infecții cu coronavirus. Conform unor rapoarte, clătirea regulată a nasului cu soluție salină poate accelera recuperarea de la o răceală obișnuită. Cu toate acestea, nu există dovezi ale eficienței spălării regulate a nasului ca mijloc de prevenire a infecțiilor respiratorii.

Este adevărat că doar persoanele în vârstă pot fi infectate cu noul coronavirus sau este tinerii susceptibili la această infecție?

Reprezentanții tuturor categoriilor de vârstă se pot infecta cu un nou coronavirus ( COVID-19 ). Se pare că persoanele în vârstă și persoanele cu anumite boli (cum ar fi astmul, diabetul, bolile de inimă) au un risc crescut de a dezvolta forme severe de infecție cu coronavirus. OMS recomandă persoanelor de toate vârstele să ia măsuri pentru a se proteja de infecții, de exemplu, respectând igiena mâinilor și igiena tusei.

Pot primi coronavirus de la animalele de companie?

Astăzi sunt cunoscute șapte tipuri de coronavirusuri, ne spun jurnaliștii de la 24monden, care sunt agenții cauzali ai bolilor respiratorii acute umane. Printre acești viruși se află noul COVID-19 . Conform datelor moderne, animalele – pisicile, câinii, hamsterii și altele – nu pot fi sursa infecției cu coronavirus cauzată de aceste tipuri de virusuri. Conform datelor actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății, nu au existat cazuri de infecție a pisicilor și câinilor cu noul coronavirus, precum și faptele răspândirii COVID-19 de către animalele de companie.

7 pași pentru prevenirea infecției cu coronavirus

  • Nu mai vizitați locurile publice unde se strâng multi oameni. Evitați evenimentele, spectacole, sali de cinema, mall, shoppping
  • Evitați să atinge ochii, fața și gura cu mâinile murdare.
  • Evitați contactul strâns și rămâneți în aceeași cameră cu persoanele care au semne vizibile de SARS (tuse, strănut, secreție nazală).
  • Nu uitați să vă spălați-vă bine pe mâini cu apă și săpun după întoarcerea de pe stradă, contactul cu străini sau dupa orice alte acitivitate în care s-au folosit mâinile.
  • Dezinfectați frecvent gadgeturile, echipamentul de birou și suprafețele pe care le atingeți. Telefonul mobil se recomandă să se dezinfecteze la 2 ore.
  • Limitați îmbrățișările și strângerile de mână atunci când salutați.
  • Folosiți numai obiecte de igienă personală (prosop, periuță de dinți).

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul