Criteriul National

„Moartea domnului Lăzăroiu” în varianta CCR

„Moartea domnului Lăzăroiu” în varianta CCR
iunie 18
21:41 2018

Lacrimi de crocodil constituţional

lazaroiu

Noul scandal iscat de dezvăluirile făcute de Petre Lăzăroiu, judecătorul Curţii Constituţionale care s-a pronunţat în speţa revocării lui Kovesi, cu toate că şi-ar fi depăşit cu un an mandatul pentru care a fost investit, a bulversat lumea politică.
În timp ce opoziţia şi partizanii lui Iohannis cereau ca Lăzăroiu să plece, un fel de moarte fictivă şi nu reală precum aceea din renumitul film “Moartea domnului Lăzărescu”, susţinătorii lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au acuzat imediat imixtiunea ilegală a Preşedintelui României în treburile Curţii Constituţionale. S-a mers până la acuzaţii de şantaj, iar şeful PSD a declarat că într-un stat cu adevărat democratic preşedintele ţării ar fi fost imediat chemat la audieri la Parchetul General sau la o comisie parlamentară.

lazaroiu-si-dorneanu

Este straniu modul în care contestatarii de ieri ai lui Lăzăroiu s-au unit acum pentru a-l susţine. Exact aceia care la momentul referendumului din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu au introdus printre motive şi faptul că şeful statului l-ar fi numit ilegal la CCR pe Petre Lăzăroiu, acum susţin că mandatul acestuia este legal, că s-a pronunţat legal pe decizia privind revocarea lui Kovesi, că magistratul este şantajat şi că toată societatea românească trebuie să îl sprijine.
lazaroiu-si-basescu
Petre Lazaroiu (S), da mana cu presedintele Romaniei, Traian Basescu (D), la finalul ceremoniei de reinvestire in functia de judecator al Curtii Constitutionale, la Palatul Cotroceni, in Bucuresti, miercuri, 9 iunie 2010. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO base si lazaroiu

Ieşirea în decor a lui Lăzăroiu nu este nici regizată, dar nici întâmplătoare. Dacă nu ar fi fost intervenţia consilierului prezidenţial Simina Tănăsescu, care l-a chemat pe Lăzăroiu pentru a discuta solicitarea unei asociaţii civice privind legalitatea mandatului său de judecător la CCR, nu ar fi ieşit niciun scandal.
Mai ales că până acum avem în spaţiul public doar punctul de vedere al lui Petre Lăzăroiu. Simina Tănăsescu nu a putut fi contactată, fiind plecată în concediu. Este posibil ca discuţia dintre cei doi să fi avut loc cu privire la solicitarea asociaţiei civice. În aceste condiţii nu înţelegem însă de ce se teme Petre Lăzăroiu. Pentru că judecătorul CCR se teme de ceva atât timp cât, după spusele sale, i-a transmis Siminei Tănăsescu faptul că el este un partizan al preşedinteului Klaus Iohannis.
„Eu, unul, chiar l-am votat pe preşedinte. Eu nu am votat niciodată PSD. Nu am nimic faţă de niciun partid, dar asta a fost opţiunea mea”, a declarat Petre Lăzăroiu.

base-si-lazaroiu

Şi nu credem că Lăzăroiu se teme de înregistrările pe care serviciile şi DNA le-au făcut în cazul Laszlo Borbely. Atât timp cât politicianul UDMR nu a fost arestat şi nici judecat pentru anumite fapte, nu înţelegem de ce Lăzăroiu ar avea de ce să răspundă.
Chibiţilor nu le rămâne decât să speculeze cu privire la temerea lui Petre Lăzăroiu, până vom descoperi cu adevărat motivul acesteia.
Cert este că lacrimile vărsate simbolic în presă de judecătorul CCR au darul să impresioneze doar pe cei care oricum sunt partizanii taberei guvernamentale. Şi să îi oripileze pe partizanii opoziţiei.
Cetăţenii neutri nu au nimic de câştigat. Acest nou scandal nu le măreşte nici pensiile, nici salariile şi nici nu aduce vreo scădere a preţurilor la alimente ori la utilităţi.
Schimbarea agendei zilnice a cetăţenilor a devenit prioritară pentru cei din arcul guvernamental şi reprezintă încă o dovadă că nu le pasă de nevoile celor care I-au votat.
Până când?

Sursa foto : Arhiva personală a domnului Petre Ianculescu

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Petre Ianculescu pentru acest material trimis în exclusivitate astăzi 18 Iunie 2018

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu