Criteriul National

Mobila din lemn masiv vs. mobila din PAL: Alege durabilitatea pe termen lung!

Mobila din lemn masiv vs. mobila din PAL: Alege durabilitatea pe termen lung!
septembrie 06
16:34 2018

Atunci cand vine vorba de mobilarea locuintei sau a diverselor locatii din industria HoReCa, ai la dispozitie doua variante: fie optezi pentru mobila din lemn masiv, fie alegi mobila fabricata din PAL. Desi vizual ambele tipuri de mobilier pot arata similar, in realitate intre acestea exista cateva diferente semnificative. In primul rand, mobila din lemn masiv este, evident, mult mai durabila si rezistenta in timp.

Dar comparatia intre cele doua materii prime, respectiv lemnul masiv si PAL-ul, nu se reduce doar la acest aspect. Insa, acest criteriu este, cu siguranta, principalul motiv pentru care sa alegi mobila din lemn masiv, dorindu-ti sa faci o investitie inteligenta pe termen cat mai lung. Descopera mai multe detalii si informatii despre acest subiect, in continuare!

Mobila din lemn masiv este mai durabila decat mobila din PAL
Placa Aglomerata din Lemn (PAL) este un produs stratificat obtinut din aschii, rumegus si resturi de cherestea amestecate cu rasina sintetica sau alt liant similar. Materialul final este practic un compozit, care se realizeaza prin presare si extrudare – spre deosebire de lemnul masiv, 100% natural si cat mai putin procesat. Drept urmare, PAL-ul, fiind astfel fabricat, are o calitate mult mai scazuta decat lemnul masiv. Avand in general o grosime cuprinsa intre 8 si 20 mm, aceste placi nu pot concura cu lemnul masiv in termeni de rezistenta si durabilitate! Piesele de mobilier realizate 100% din lemn pot avea o durata de viata extrem de lunga, de la o generatie la alta. Totodata, fiind mult mai robuste decat piesele fabricate din PAL, acestea dintai pot suporta o greutate mai ridicata, precum obiectele decorative din piatra sau bronz asezate pe rafturile unei biblioteci din lemn masiv.

Mobila din lemn masiv este atemporala
„Astfel de piese sunt timeless nu doar fiindca trec cu succes testul timpului, ci si pentru ca au o frumusete clasica, ce se comporta foarte bine odata cu trecerea timpului. Intretinute in mod corespunzator sau reconditionate cu grija, acestea isi pastreaza farmecul incontestabil si stralucirea initiala”, afirma specialistii de la Alberta Casa, facand o comparatie intre cele doua tipuri de mobilier.

Mobila din lemn masiv este extrem de versatila
In zilele noastre, acest tip de mobilier nu se mai reduce doar la biblioteca demodata a bunicii sau la o sufragerie, fiind prezent chiar si in hoteluri, cafenele, restaurante, putand avea totodata si un design industrial, nu doar casnic. In schimb, mobila din PAL, avand o calitate mai scazuta, nu se preteaza intr-un hotel de 5 stele sau un restaurant fine dining. In orice caz, lemnul masiv poate fi acum prelucrat in diferite stiluri, de la cel clasic pana la cel modern, minimalist sau nordic.

Mobila din lemn masiv poate fi personalizata pana in cele mai mici detalii
Fabricata la comanda, integral sau partial manual, aceasta poate fi realizata in diferite nuante, compartimentata sau chiar pictata in functie de preferintele si cerintele fiecarui client in parte. Aria creativitatii in ceea ce priveste PAL-ul, acesta fiind mai fragil decat lemnul masiv, este mai restransa.

Mobila din lemn masiv este tratata special pentru a rezista in mediile mai agresive
Datorita noului proces de fabricare si a lacurilor poliuretanice folosite pentru finisare, acest tip de mobilier este acum rezistent la zgarieturi, conditii de umiditate, temperaturi scazute sau ridicate etc. Astfel, lemnul masiv este ideal pentru mobilarea si utilarea unei bucatarii sau a unei bai, spre deosebire de PAL, care este mai sensibil in astfel de medii.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul