Criteriul National

Moda pentru rochii in sezonul 2018

Moda pentru rochii in sezonul 2018
septembrie 28
19:33 2018

In sezonul cald din 2018-2019, designerii au aratat din nou preocuparea pentru noi creatii si au prezentat modele de rochii superbe, luand in considerare diferitele stiluri si nevoi ale timpurilor moderne. Ce rochii si rochite de primavara-vara  au devenit cele mai populare? In aparenta,  nu te poti gandi la noile tendinte de moda pentru femeile sofisticate. Acest lucru poate fi facut numai de designeri, care in ultimii ani, si-au imbracat modelele  in rochii mult mai transparente, cu decupaje, si,  in loc de maneci, au incercat sa arate ceva nou.  Si in timp ce unele s-au dovedit a fi ceva urat si vulgar, altele personifica,  tendintele vechi, dar in acelasi timp la moda si care sunt dincolo de vulgaritate.

Rochii lungi sau rochii scurte

Rochii

Toti jurnalistii de moda spun un singur lucru – o reducere libera a lungimii. Si, chiar asa si este. Rochiile IMA Trend liber taiate in colectiile din 2018, sunt aparent invizibile. Printre ele se gasesc rochii lungi pana  in podea, dar si midi, pana deasupra genunchiului sau chiar mai scurte. Jil Sander a creat rochii purtate peste  pantaloni lungi, in timp ce rochiile Samuji, The Great, Vanessa Bruno arata ca niste camasi taranesti, purtate in timpuri stravechi,  in timpul cositului si la stransul recoltei. Desigur, camasile taranesti ale femeilor din acele timpuri, sunt astazi, capodopere ale artei manuale, pe cand atunci erau purtate ca lenjerie intima.

Stilul pe langa corp. Se pare ca acest stil a fost luat in serios pentru o lunga perioada de timp. Aproape in fiecare colectie este afisat intr-un fel sau altul acest trand. Uneori se poate vedea o influenta putin diferita a stilului, dar in esenta este acelasi. Nu toate modelele care apar pe podium, trebuie sa fie considerate drept optiuni pentru strada. Trebuie sa presupunem ca designerii au avut acest lucru in minte.

Clos. Rochiile si fustele clos sunt greu de dorit, mai ales in interpretarea unui designer precum Mary Katrantzou. Culorile si amprentele vesele, in care florile se imbina cu carourile sau bulinele, unde flora complexa alb-negru este combinata cu plantele exotice inflorite – toate acestea multicolore rochii, creeaza imagini foarte spectaculoase.

Rochite cu drapajeDrapajele sau salurile au  fost in tendinta timp de mai multe sezoane la rand. Dar daca iti imaginezi, cum poti crea cu ajutorul esarfei un model original de rochie, atunci nu mai este necesar sa ai o multime de esarfe, deoarece una va fi de ajuns. Cum se face acest lucru, iti pot spune numai designerii, precum Antonio Marras, Dries Van Noten. Exista, de asemenea, modele in care tesaturile imita esarfele.

Rochie de seara.  Despre acest modele ar trebui spus, ca sunt foarte elegante, din materiale transparente si dublate sau lace. De asemenea, in sezonul de primavara-vara din 2018-2019, designerii ofera rochii din materiale care dau confort purtatoarei si sunt destul de lungi sau destul de scurte. Colectiile Creatures of Comfort, Pascal Millet  sunt recomandate sa fie purtate cu o curea in talie, sau sa fie realizate cu taietura libera sau asimetrica. Toate aceste modele create de designeri de elita, pot fi gasite in magazinul online cu rochii de dama. 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Ionut Barbieri

Ionut Barbieri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu