Criteriul National

Modul în care o firmă poate beneficia de vânzarea facturilor

Modul în care o firmă poate beneficia de vânzarea facturilor
octombrie 26
15:38 2021

Finanțarea facturilor este un termen larg utilizat pentru a indica o serie de facilități de finanțare bazate pe creanțele unei firme, în sensul că aceasta își poate vinde facturile cu termene lungi de încasare către o terță parte pentru un procent din valoarea lor.

Acumularea unui număr mare de facturi ce urmează să fie achitate de clienți la 30, 60, 90 de zile sau chiar la termene mai lungi poate duce la insuficiențe periculoase de numerar. Prin urmare, un flux bun de numerar este fundamental pentru a depăși obstacolele pieței. Vânzarea facturilor poate fi un instrument util pentru a preveni lipsa de numerar și pentru a obține resurse cu care poți dezvolta firma.

Ce este factoringul?

Atunci când firmele vând bunuri sau servicii pe scară largă, cum ar fi angrosiștii sau comercianții cu amănuntul, acestea o fac frecvent pe credit. Deoarece clienții nu plătesc suma imediat, vânzătorul emite o factură cu suma totală datorată și data scadenței facturii.

Vânzarea cu plata la termen este unul dintre instrumentele principale pe care o firmă le are pentru atragerea clienților. Cu toate acestea, această strategie trebuie gestionată cu mare grijă, ținând cont de sumele care sunt păstrate în cont. În caz contrar, plățile întârziate sau ratate pot reduce excesiv fluxul de numerar, ducând chiar la falimentul firmei. 

În plus, oferirea de facturi cu plata la termen implică fonduri pe care, dacă clienții le-ar plăti pe loc, firma le-ar putea folosi pentru investiții, marfă, salarii sau pentru a se extinde. Din toate aceste motive, multe firme optează adesea pentru companii de factoring pentru a-și vinde facturile.

Compania de factoring cumpără facturile cu plata la termen de la firma ta, iar aceasta din urmă își îmbunătățește situația financiară pentru că primește rapid lichidități pentru nevoile afacerii. Fără timpi pierduți, birocrație sau garanții, primești capitalul de care ai nevoie printr-un sistem rapid. Ulterior, compania de factoring va recupera valoarea facturilor de la clienții firmei tale și va percepe un mic comision.

Avantajele factoringului

O firmă poate beneficia de vânzarea facturilor în diferite moduri.

Flux de numerar mai bun: datorită factoringului, firma își poate îmbunătăți fluxul de numerar. De fapt, prin utilizarea unui sistem de finanțare a facturilor, o afacere poate debloca rapid fonduri legate de facturi, pentru a acoperi cheltuielile companiei și pentru a valorifica noi oportunități.

Termene de plată mai lungi: stabilirea unor termene de plată lungi (de exemplu, 30, 60 sau 90 de zile) poate împiedica dezvoltarea unei firme mici. Pe de altă parte, dacă firma nu oferă termenele de plată considerate standard în industrie, nu poate atrage clienți. Factoringul le permite firmelor să extindă termenele de plată clienților lor fără a pune în pericol fluxul de numerar sau șansele de a crește.

Finanțare ușoară și rapidă: Odată stabilit acordul cu compania de factoring, firma poate obține fonduri imediat după emiterea unei facturi. Această facilitate permite firmei respective să rezolve rapid deficitul de numerar și să strângă fonduri pentru alte cheltuieli de afaceri. De asemenea, spre deosebire de alte instrumente financiare, aprobarea factoringului nu necesită îndeplinirea a prea multe condiții.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul