Criteriul National

Modul in care trebuie sa prepari laptele praf si cum poti sa il depozitezi

Modul in care trebuie sa prepari laptele praf si cum poti sa il depozitezi
august 18
15:23 2020

Laptele praf este consumat de catre bebelusi inca de la primele zile de dupa nastere atunci cand este necesar sau cand este recomandat de catre medicul pediatru. Laptele praf ii ajuta pe copii sa se dezvolte armonios si sa creasca. Formula contine ingrediente corect alese pentru bebelusi. Pe Elaptepraf.ro poti gasi lapte praf Topfer. Acesta are mai multe variante de constructie, specifice pentru fiecare etapa de dezvoltare a copilului. Iata cateva informatii despre modul in care trebuie preparat laptele praf si despre locul si modul in care trebuie sa il depozitezi.

  1. Laptele praf se depoziteaza intr-un loc fara umiditate excesiva sau caldura mare si se inchide ermetic

Laptele praf se depoziteaza cu grija si se inchide foarte bine dupa fiecare utilizare. Nu se tine in locuri care pot sa il altereze. Asemenea spatii sunt cele foarte umede sau cu o caldura excesiva. De asemenea se lucreaza cu atentie, nelasand alte obiecte in interiorul recipientului. Se pastreaza pe rafturi, in dulap sau in oricare alt loc potrivit pentru temperatura si umiditate.

  1. Sticla si tetina se dezinfecteaza inainte de folosire

Sterilizarea sticlei si tetinei sunt pasi foarte importanti anteriori pregatirii laptelui si consumului de lapte. De fiecare data cand se pregateste laptele praf se sterilizeaza aceste doua componente.

  1. Apa se fierbe inainte de folosire

Apa pentru mancarea bebelusului se fierbe inainte de folosire. Ea este apoi racita pana la temperatura de 40 de grade sau 50 de grade. Se pune in interiorul sticlei jumatate din apa necesara si apoi se amesteca laptele praf in cantitatea indicata. Ulterior se pune si cealalta jumatate si se amesteca. Este important de retinut ca se lasa sa se raceasca dupa aceasta agitare a sticlei, pana cand ajunge la temperatura potrivita pentru a fi baut de catre copil. Cu alte cuvinte, apa se fierbe intotdeauna, dar copilul o poate bea doar dupa ce se raceste.

  1. Nu se da mancarea de la masa anterioara

Laptele praf deja amestecat nu poate sa fie pastrat pentru o masa viitoare. Daca a ramas, atunci trebuie sa fie aruncat. Se va prepara altul pentru masa ce urmeaza. In cazul laptelui praf Topfer, trebuie de asemenea consumat tot continutul recipientului in termen de 14 zile de la deschidere.

In concluzie, indicatiile de preparare trebuie sa fie urmate cu strictete si in completa igiena. Locurile de depozitare si procesul de hranire trebuie sa fie asa cum este descris pentru a avea rezultatele dorite. Pe Elaptepraf.ro poti sa gasesti formula potrivita varstei copilului tau.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul