Criteriul National

Moldova se dezice de istorie și se pregătește de intrarea în Uniunea Eurasiatică

Moldova se dezice de istorie și se pregătește de intrarea în Uniunea Eurasiatică
ianuarie 18
13:01 2017

Președintele moldovean Igor Dodon și-a exprimat regretul că, în 1812, Imperiul Rus nu a anexat întregul teritoriu al Moldovei, ci s-a oprit pe Prut „Dacă Imperiul rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită”.

Igor-Dodon-a-primit-harta-Moldovei-istorice-de-la-Vladimir-Putin-1-465x620

Președintele moldovean a primit în dar de la Vladimir Putin o hartă Moldovei “istorice”, cea de după pacea de la București din anul 1812. În timp ce prezenta harta jurnaliștilor, Igor Dodon a afirmat cu nonșalanță că jumătate din teritoriul actual al României este moldovenesc.

Așa cum relatează portalul Deschide.md, harta Moldovei istorice etalată de Dodon a fost întocmită în secolul al XVIII-lea de către cartograful italian Bartolomeo Borghi, după războiul ruso-turc din 1806-1812.
În cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul agenției de presă TASS, președintele Republicii Moldovei Igor Dodon și-a exprimat regretul că în 1812, Imperiul Rus nu a anexat întreg teritoriul Moldovei, ci s-a oprit la Prut. „Dacă Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită”, a spus domnia sa.

Vizita a avut de asemenea momente festive, deoarece liderul de la Kremlin i-a mai dăruit omologului său de la Chişinău Dodon o tablă de şah din bronz, aur şi mahon, decorată cu marmură.
De partea cealaltă, preşedintele moldovean i-a oferit lui Putin o statuetă cu ţarul Petru I şi domnitorul Dimitrie Cantemir ca semn al prieteniei îndelungate între poporul moldovean şi cel rus.

Poziția întregului colectiv redacțional

După o asemenea desfășurare a evenimentelor, fără să jignim sau să catalogăm în vreun fel, suntem nevoiți să considerăm aceste lucruri ca fiind niște atacuri directe, profund mincinoase aduse la integritatea teritorială a României.

Negarea istoriei cât și falsificarea sa sunt și în continuare reprezintă o practică a acestui impetiu rusrsc.Iar, în condițiile în care în vârful conducerii Republicii Moldova se situează acest personaj umil,servil și devotat „luminii de la Răsărit”, nu ne mai rămâne decât să demontăm acest circ diplomatic realizat cu multă vehemență şi ferocitate vis a vis de relațiile bilaterale româno-moldovene.

Oare părerea acestor doi domni să treacă neobservată?Unde sunt analiștii pilitici,istoricii, diplomații și toți cei în măsură să comenteze și să ia o atitudine?

Dar, așa cum bune vă închipuiți, nu suntem noi în măsură să decidem sau să răspundem cu aceeași monedă, deoarece am fi catalogați ca fiind extremiști, fanatici.

Rolul diplomației românești se piate proba, în sensul că,ar trebui ca ambasadorul Rusiei să fie chemat, întrebat de urgență şi chiar trimis la Moscova în semn de protest, dacă Rusia nu şi-ar fi cerut scuze.

Dar acest lucru este poate prea mult într-o țară precum România, unde există atâția mari admiratori ai lui Putin, care culmea culmilor se prefac a fi şi patrioți români.

Terfelirea istoriei, batjocura față de toți înaintașii noștri ar trebui să înceteze odată pentru totdeauna.Acesta ar fi poziția ideală, demnă a unui stat membru al familiei europene și nord-atlantice.Numai că, până la ora redactării acestui text, nicio autoritate sau instituție românească nu a reușit să formuleze un comunicat,un drept la replică vis a vis de această aroganță,acest atac deosebit de periculis și mârșav.

În aceste condiții, fără să avem dreptul de a concluziona, ne oprim aici și ne exprimăm repulsia și părerea de rău.Cu siguranță că, si dumneavoastră sunteți consternați de cumulul de vorbe și fapte ale acestor lideri „prieteni” intereselor și suveranității statului românesc.

Sursa foto : https:// google.com

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro