Criteriul National

Monica Niculescu a câștigat turneul WTA de la Luxemburg!

Monica Niculescu a câștigat turneul WTA de la Luxemburg!
octombrie 28
13:12 2016

Monica Niculescu (în vârstă de 29 de ani, locul 50 WTA) a făcut un meci remarcabil câștigând într-o oră și opt minute împotriva unuia dintre jucătorii de top de tenis din lume, Petra Kvitova, o câștigătoare de două ori la Wimbledon și în prezent aflată pe locul 11 ​​în lume .

monica-niculescu

Românca a jucat jocul ei de obicei, a arătat tenacitate, și a avut ce arăta, în multe momente de tenis adevărat, spectaculos . A excelat în procedeul slice și în retururile inteligent plasate iunde i-a pus nenumărate probleme Kvitovei care nu a putut ce face.

Monica a început în forță meciul și a condus cu 2-0, după care a redus diferența Kvitova, dar apoi Niculescu a rupt și a preluat conducerea la 4-1. Kvitova s-a bucurat de o scurtă revenire și a închis pe serviciul ei la 4-3, dar jucătoarea româncă a presat la 5-3. A pierdut, din păcate, două oportunități de la punctul de set. Kvitova a reușit să câștige în cele din urmă serviciul ei pentru 5-4, dar Niculescu a închis setul la 6-4 în numai 38 de minute.

Monica Niculescu a dominat al doilea set și Kvitova s-a dovedit a fi nu un obstacol greu de doborât. După  pauza dintre seturi , Niculescu a preluat conducerea cu 2-0 anulând trei puncte de set la scorul de 1-1. Românca a continuat cu 3-0, apoi a avut un serviciu fără cusur, cu punctul setat 6-0 fiind câștigat cu ușurință.

Niculescu și Kvitova (26 de ani) sunt acum egale în meciurile câștigate, 2-2. Kvitova a câștigat pentru prima dată în 2013, în primul tur la Eastbourne de 6-4, 6-1. In acest an, Monica a câștigat meciul în Fed Cup de 6-3, 6-4, in timp ce jucatoarea din Cehia a câștigat runda a șaisprezecimilor de finală de la Stuttgart, cu 2-6, 7-6 (5), 6-2.

Monica Niculescu a reușit să obțină o victorie în Luxemburg, pentru prima dată, după două încercări anterioare, Totuși ea a pierdut împotriva Victoriei Azarenka (Belarus), în 2011, 6-2, 6-2, si împotriva lui Venus Williams (SUA) în 2012, 6-2 , 6-3.

Monica are trei titluri de simplu WTA în recordul ei de circuit, cele două anterioare fiind câștigate în 2013 în Florianopolis și în 2014 la Guangzhou. Ea a pierdut alte patru finale, în Luxemburg (2011, 2012), Nottingham (2015) și Seul (2016).

Niculescu a primit un cec în valoare de 34677 de euro și 280 puncte WTA.

Monica are,de asemenea șansa de a câștiga titlul de la același turneu de dublu, impreuna cu compatrioata Patricia Țig  Cele două sunt programate să le confrunte în finală pe favoritele numărul doi Kiki Bertens (Olanda) și Johanna Larsson (Suedia).

Sursa foto ZiuaNews.ro

Prezentarea a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo