Criteriul National

Monica Niculescu a câștigat turneul WTA de la Luxemburg!

Monica Niculescu a câștigat turneul WTA de la Luxemburg!
octombrie 28
13:12 2016

Monica Niculescu (în vârstă de 29 de ani, locul 50 WTA) a făcut un meci remarcabil câștigând într-o oră și opt minute împotriva unuia dintre jucătorii de top de tenis din lume, Petra Kvitova, o câștigătoare de două ori la Wimbledon și în prezent aflată pe locul 11 ​​în lume .

monica-niculescu

Românca a jucat jocul ei de obicei, a arătat tenacitate, și a avut ce arăta, în multe momente de tenis adevărat, spectaculos . A excelat în procedeul slice și în retururile inteligent plasate iunde i-a pus nenumărate probleme Kvitovei care nu a putut ce face.

Monica a început în forță meciul și a condus cu 2-0, după care a redus diferența Kvitova, dar apoi Niculescu a rupt și a preluat conducerea la 4-1. Kvitova s-a bucurat de o scurtă revenire și a închis pe serviciul ei la 4-3, dar jucătoarea româncă a presat la 5-3. A pierdut, din păcate, două oportunități de la punctul de set. Kvitova a reușit să câștige în cele din urmă serviciul ei pentru 5-4, dar Niculescu a închis setul la 6-4 în numai 38 de minute.

Monica Niculescu a dominat al doilea set și Kvitova s-a dovedit a fi nu un obstacol greu de doborât. După  pauza dintre seturi , Niculescu a preluat conducerea cu 2-0 anulând trei puncte de set la scorul de 1-1. Românca a continuat cu 3-0, apoi a avut un serviciu fără cusur, cu punctul setat 6-0 fiind câștigat cu ușurință.

Niculescu și Kvitova (26 de ani) sunt acum egale în meciurile câștigate, 2-2. Kvitova a câștigat pentru prima dată în 2013, în primul tur la Eastbourne de 6-4, 6-1. In acest an, Monica a câștigat meciul în Fed Cup de 6-3, 6-4, in timp ce jucatoarea din Cehia a câștigat runda a șaisprezecimilor de finală de la Stuttgart, cu 2-6, 7-6 (5), 6-2.

Monica Niculescu a reușit să obțină o victorie în Luxemburg, pentru prima dată, după două încercări anterioare, Totuși ea a pierdut împotriva Victoriei Azarenka (Belarus), în 2011, 6-2, 6-2, si împotriva lui Venus Williams (SUA) în 2012, 6-2 , 6-3.

Monica are trei titluri de simplu WTA în recordul ei de circuit, cele două anterioare fiind câștigate în 2013 în Florianopolis și în 2014 la Guangzhou. Ea a pierdut alte patru finale, în Luxemburg (2011, 2012), Nottingham (2015) și Seul (2016).

Niculescu a primit un cec în valoare de 34677 de euro și 280 puncte WTA.

Monica are,de asemenea șansa de a câștiga titlul de la același turneu de dublu, impreuna cu compatrioata Patricia Țig  Cele două sunt programate să le confrunte în finală pe favoritele numărul doi Kiki Bertens (Olanda) și Johanna Larsson (Suedia).

Sursa foto ZiuaNews.ro

Prezentarea a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo