Criteriul National

Moșul modern sau ce cumpără românii pentru cadourile de sărbători când își doresc și altceva decât idei clasice

Moșul modern sau ce cumpără românii pentru cadourile de sărbători când își doresc și altceva decât idei clasice
decembrie 10
09:43 2019

Tradiția de sărbători de a oferi cadou și a primi totodată vine din vremuri străvechi. Legenda spune că acest gest este în strânsă legătură cu istoria biblică și anume cu darurile pe care cei trei magi le-au adus maicii după nașterea lui Iisus. Sărbătorim nașterea acestuia, deci implicit totul are legătură simbolică cu acest fapt.

Unii spun că astfel de cadouri ar trebui să fie simbolice. Alții merg atât de departe încât cumpără bijuterii, bunuri scumpe, haine sau produse de îngrijire. Nu lipsesc, din topul ideilor clasice, nici dulciurile, obiectele de decor sau sticlele de vin. Pentru cei mai puțin conservatori, pentru cei care doresc să aleagă cadouri moderne magazinele online sunt ofertante – 3gifts.ro este un bun exemplu în acest sens.

Secret Santa, un alt trend al zilelor noastre

Ideea de cadouri amuzante sau altfel vine sub influența vremurilor moderne. Un binecunoscut concept este Secret Santa, aplicat mai ales între colegi, la locul de muncă. Principiul este simplu, schimbul de cadouri între aceștia, fără ca între ei să se cunoască cine și cui trebuie să ofere o surpriză. Află ulterior, după ce cadourile se împart sau fiecare colectiv schimbă regulile și găsește o variantă proprie de astfel de joc.

Ce poate fi oferit cadou? De cele mai multe ori există și o limită de buget. Asta nu înseamnă însă că nu sunt opțiuni. Spre exemplu, în cadrul eshop-ului 3gifts.ro există o secțiune specială doar pentru astfel de cadouri. Aici se regăsesc idei precum dozator de băuturi, oglindă led, seturi de accesorii sau chiar și tablouri 3D pin art.

Cadouri atipice

Pentru cei care se gândesc ce ar fi util de oferit, care doresc să spargă monotonia cadourilor clasice, mai toate cu și despre Crăciun, magazinele de profil vin cu opțiuni interesante. Spre exemplu, acelaș eshop amintit, 3gifts.ro, propune obiecte ce reinterpretează un design binecunoscut: vin în sticlă în formă de strugure, ceas de perete în formă de jantă sau cană lego sunt câteva curiozități aici.

Alte cadouri de acest gen pot fi alese în funcție de preocupările fiecăruia, de interese și hobby-uri. Vorbim despre lucruri interesante care sfidează regula simplității. Spre exemplu, o lesă retractabilă pentru animalul de companie, complexă, de tip 6 în 1 ce dispune inclusiv de loc pentru gustări; localizator de chei pentru uituci, cană în formă de pumnal sau termos în formă de obiectiv foto sunt alte câteva sugestii.

Ce nu este elegant de oferit drept cadou

Indiferent cât de inventivi și moderni veți dori să fiți, rămân în vigoarele regulile nescrise despre ce nu ar trebui să oferiți cadou. Vorbim despre bani, lenjerie intimă, produse cosmetice și de îngrijire personală cu excepția în care destinatarul vă îndrumă specific către preferințe, produse de curățenie și dezinfectare, icoane sau obiecte religioase.

Poate că un cadou potrivit nu depinde neapărat de tipul de obiect sau de buget, cât despre cum potriviți ideea cadoului în raport cu destinatarul. Să nu uităm că un cadou apreciat este cel care vine în spate și cu o poveste.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei