Criteriul National

Motănelu’-i QUITRĂ pe banii noștri? Rezultă atunci o nouă buleală de zile mari…

Motănelu’-i QUITRĂ pe banii noștri? Rezultă atunci o nouă buleală de zile mari…
ianuarie 28
07:58 2017

imag articol

Făgă- contabilul aristocrat din tărâmul fermecat, răsfățat de comunitate cu apelativul „Edilul Miau-Miau” -iese iar în evidență cu o buleală de zile mari. În urmă cu mai bine de un an de zile aprecia proiectul velo al societății civile, ca fiind o soluție „scumpă şi după nas„, deși proiectul era lucrat în colaborare cu inginerul de drumuri recomandat chiar de dânsul. Proiectul respectiv nu propunea doar un element continuu de separare (o bordură sau alt prefabricat din metal sau beto armat) ci și alte elemente menite să fluidizeze traficul auto (scuaruri, semafoare, alveole pentru stațiile RATC, etc)…

nasS-a bătut motănelul de asemenea cu pernuțele și ghetuțele în piept că el așteaptă planul de mobilitate, că dânsul ( miau-miau) e un burghez rafinat și lucrează (vezi dom’ne) cu specialiști străini.

A venit până la urmă minunata lucrare științifică.Practic,nici un detaliu de proiectare, era doar sec schițat și exprimat: „Constanţata are nevoie de 35 km de piste velo”.

Miau Miau ce-sa-facă, ce-sa-facă, deci nu au venit bani de la europeni, cum să rupă el cașcaval pentru 35 de km din bugetul şmenozeală al orașului. Las’ că mai bine facem o buleală colorată de un kilometru ca să dea bine în pozele de campanie.

2017-01-25 15.06.17

Este mai ieftin a repara și la lopată, sau cu utilajul?  

Zis-şi-făcut s-a inaugurat pista din centrul public! Dar, de fapt este la marginea geografică a orașului, aproape de mare, cu surle și trâmbițe, lungă cât o zi de fast-food. Buleala acum începe să-și demonstreze calitățile, asa că elementele discontinue de beton sar ca popcornul, iar cele rămase… normal că nu pot fi curățate cu utilajele pentru că ar fi fost agățate de acea volă. Așa că mai întâi muncesc „ieftineală” zeci de oameni la lopată care-şi riscă viața pe lângă mașini curățând brățara de beton a lu’ Faga, și apoi vine utilajul care mai scapă niște bolovani… peste mașini. Daca n-ar fi, chiar ne-am plictisi…

Sursa foto : https:// google.com

Departamentul Pamflet Criteriul

clip_image002_0003

 

2017-01-25 15.05.07

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul