Criteriul National

Motănelu’-i QUITRĂ pe banii noștri? Rezultă atunci o nouă buleală de zile mari…

Motănelu’-i QUITRĂ pe banii noștri? Rezultă atunci o nouă buleală de zile mari…
ianuarie 28
07:58 2017

imag articol

Făgă- contabilul aristocrat din tărâmul fermecat, răsfățat de comunitate cu apelativul „Edilul Miau-Miau” -iese iar în evidență cu o buleală de zile mari. În urmă cu mai bine de un an de zile aprecia proiectul velo al societății civile, ca fiind o soluție „scumpă şi după nas„, deși proiectul era lucrat în colaborare cu inginerul de drumuri recomandat chiar de dânsul. Proiectul respectiv nu propunea doar un element continuu de separare (o bordură sau alt prefabricat din metal sau beto armat) ci și alte elemente menite să fluidizeze traficul auto (scuaruri, semafoare, alveole pentru stațiile RATC, etc)…

nasS-a bătut motănelul de asemenea cu pernuțele și ghetuțele în piept că el așteaptă planul de mobilitate, că dânsul ( miau-miau) e un burghez rafinat și lucrează (vezi dom’ne) cu specialiști străini.

A venit până la urmă minunata lucrare științifică.Practic,nici un detaliu de proiectare, era doar sec schițat și exprimat: „Constanţata are nevoie de 35 km de piste velo”.

Miau Miau ce-sa-facă, ce-sa-facă, deci nu au venit bani de la europeni, cum să rupă el cașcaval pentru 35 de km din bugetul şmenozeală al orașului. Las’ că mai bine facem o buleală colorată de un kilometru ca să dea bine în pozele de campanie.

2017-01-25 15.06.17

Este mai ieftin a repara și la lopată, sau cu utilajul?  

Zis-şi-făcut s-a inaugurat pista din centrul public! Dar, de fapt este la marginea geografică a orașului, aproape de mare, cu surle și trâmbițe, lungă cât o zi de fast-food. Buleala acum începe să-și demonstreze calitățile, asa că elementele discontinue de beton sar ca popcornul, iar cele rămase… normal că nu pot fi curățate cu utilajele pentru că ar fi fost agățate de acea volă. Așa că mai întâi muncesc „ieftineală” zeci de oameni la lopată care-şi riscă viața pe lângă mașini curățând brățara de beton a lu’ Faga, și apoi vine utilajul care mai scapă niște bolovani… peste mașini. Daca n-ar fi, chiar ne-am plictisi…

Sursa foto : https:// google.com

Departamentul Pamflet Criteriul

clip_image002_0003

 

2017-01-25 15.05.07

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo