Criteriul National

Motănelu’-i QUITRĂ pe banii noștri? Rezultă atunci o nouă buleală de zile mari…

Motănelu’-i QUITRĂ pe banii noștri? Rezultă atunci o nouă buleală de zile mari…
ianuarie 28
07:58 2017

imag articol

Făgă- contabilul aristocrat din tărâmul fermecat, răsfățat de comunitate cu apelativul „Edilul Miau-Miau” -iese iar în evidență cu o buleală de zile mari. În urmă cu mai bine de un an de zile aprecia proiectul velo al societății civile, ca fiind o soluție „scumpă şi după nas„, deși proiectul era lucrat în colaborare cu inginerul de drumuri recomandat chiar de dânsul. Proiectul respectiv nu propunea doar un element continuu de separare (o bordură sau alt prefabricat din metal sau beto armat) ci și alte elemente menite să fluidizeze traficul auto (scuaruri, semafoare, alveole pentru stațiile RATC, etc)…

nasS-a bătut motănelul de asemenea cu pernuțele și ghetuțele în piept că el așteaptă planul de mobilitate, că dânsul ( miau-miau) e un burghez rafinat și lucrează (vezi dom’ne) cu specialiști străini.

A venit până la urmă minunata lucrare științifică.Practic,nici un detaliu de proiectare, era doar sec schițat și exprimat: „Constanţata are nevoie de 35 km de piste velo”.

Miau Miau ce-sa-facă, ce-sa-facă, deci nu au venit bani de la europeni, cum să rupă el cașcaval pentru 35 de km din bugetul şmenozeală al orașului. Las’ că mai bine facem o buleală colorată de un kilometru ca să dea bine în pozele de campanie.

2017-01-25 15.06.17

Este mai ieftin a repara și la lopată, sau cu utilajul?  

Zis-şi-făcut s-a inaugurat pista din centrul public! Dar, de fapt este la marginea geografică a orașului, aproape de mare, cu surle și trâmbițe, lungă cât o zi de fast-food. Buleala acum începe să-și demonstreze calitățile, asa că elementele discontinue de beton sar ca popcornul, iar cele rămase… normal că nu pot fi curățate cu utilajele pentru că ar fi fost agățate de acea volă. Așa că mai întâi muncesc „ieftineală” zeci de oameni la lopată care-şi riscă viața pe lângă mașini curățând brățara de beton a lu’ Faga, și apoi vine utilajul care mai scapă niște bolovani… peste mașini. Daca n-ar fi, chiar ne-am plictisi…

Sursa foto : https:// google.com

Departamentul Pamflet Criteriul

clip_image002_0003

 

2017-01-25 15.05.07

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo