Criteriul National

Motive esentiale pentru care carbohidratii sunt considerati sursa de energie a culturistilor

Motive esentiale pentru care carbohidratii sunt considerati sursa de energie a culturistilor
august 26
15:27 2019

Culturismul este un sport atractiv practicat incepand cu secolul al XIX-lea, perioada in care au inceput sa fie organizate competitii dedicate. La vremea respectiva, principalul favorit la competitii era Eugen Sandow, mai tarziu cel mai popular culturist fiind Arnold Schwarzenegger. Astazi, o multime de sportivi practica culturismul, indiferent ca sunt barbati sau femei.

Chiar daca la inceput femeile care practicau culturismul erau privite cu reticenta, acestea nu s-au oprit din a-si etala supletea si corpul bine lucrat in cadrul celor mai celebre competitii din lume. Inca din anii 1970, femeilor li s-a permis sa participe la competitii dedicate, iar astazi prezenta lor este din ce in ce mai mare.

Culturismul nu trebuie luat in considerare doar pentru felul in care arata din punct de vedere fizic persoana care il practica, ci si pentru beneficiile pe care le aduce in ceea ce priveste intreaga sanatate a organismului. De altfel, o persoana care practica acest sport isi ghideaza alimentatia si stilul de viata in functie de anumite suplimente nutritive care contribuie in procesul de dezvoltare musculara.

Consumul de carbohidrati este esential in dieta culturistilor

Specialistii fitandhealthy.ro le recomanda culturistilor introducerea carbohidratilor in alimentatie, avand in vedere aportul pe care acestia il au pentru cresterea masei musculare. Consumul zilnic in ceea ce priveste carbohidratii trebuie sa fie de aproximativ 6 grame/kilocorp.

In alimentatia culturistilor, sportivii trebuie sa reuseasca sa faca o balanta intre consumul de proteina si cel de carbohidrati. Carbohidratii sunt sursa energiei organismului, de care culturistii au nevoie pe deplin, avand in vedere dificultatea antrenamentelor la sala de forta.

Tipurile carbohidratilor

Carbohidratii sunt de doua feluri: simpli si complecsi. Un exemplu de carbohidrati simpli sunt fructele, recomandat spre a fi consumate dupa antrenament. In schimb, carbohidratii complecsi ofera energie pe timpul unei zile intregi, iar alimentele din care pot fi extrasi sunt pastele, orezul, legumele sau painea.

In cazul in care un sportiv considera ca nu reuseste sa isi extraga carbohidratii necesari din aceste alimente, pot apela la un supliment pentru culturisti. Astfel de suplimente sunt complete, continand atat vitaminele si mineralele, cat si carbohidratii de care are nevoie sportivul. Suplimentul se gaseste pe piata, in general, sub forma de pulbere sau tablete. Este esential ca persoana in cauza sa respecte recomandarile de pe eticheta suplimentului achizitionat, ori sfaturile antrenorului personal de la sala de forta.

Rolurile carbohidratilor in dieta culturistilor

Carbohidratii au un rol foarte important in dieta sportivilor, mai ales pentru aportul de energie pe care il aduce organismului. In plus, ajuta la arderea grasimilor mai rapid, deci sportivul slabeste mai usor. Odata cu introducerea corecta a carbohidratilor in dieta zilnica, performantele vor fi mai semnificative. Ducerea la bun sfarsit a antrenamentelor in sala de forta va fi mai simpla. Efectele benefice nu vor fi vizibile numai in timpul antrenamentului, ci si la terminarea acestuia, cand recuperarea va fi mai rapida. Carbohidratii au rol si in reducerea oboselii, in crearea unei dispozitii generale mai bune, precum si in oferirea unei odihne de calitate.

Este bine de stiut ca ideea conform careia carbohidratii ingrasa, este falsa. Consumul acestui supliment corect, in functie de recomandarile medicului sau a unui antrenor avizat, face ca antrenamentele sa sala de forta sa aiba efectele dorite, iar dezvoltarea musculara sa aiba loc sanatos.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul