Criteriul National

Motive pentru a citi carti de dezvoltare personala

Motive pentru a citi carti de dezvoltare personala
iulie 14
11:17 2020

Stiati ca aproximativ 100 de miliarde de oameni au trait inaintea noastra? Imi place sa cred ca multe dintre problemele si modurile de gandire care ne limiteaza existenta au fost deja traite, rezolvate si depasite de altcineva inaintea mea. Vestea buna: o mare parte din aceasta cunoastere a fost transmisa din generatie in generatie si o avem disponibila aici si acum sub forma de carte. Nu este minunat?

Cu totii am trecut printr-o situatie dificila la un moment dat , din care ne este greu sa iesim singuri. Simtind ca respectul nostru de sine este scazut, fiind implicat intr-o relatie, sentimentala sau chiar de munca, cu o persoana toxica sau, pur si simplu, avand dificultati pentru a ne bucura cu adevarat de lucruri mici, in loc sa ne amagim cu tot ce este rau trece.

Poate datorita acestei frici intrinseci de a presupune ca avem intr-adevar o problema, cautam alte tipuri de solutii care ne sunt mai usoare si mai accesibile in acest proces. Acesta este, in parte, marele succes al cartilor de ajutor personal. Nu aveti nevoie de nimic mai mult decat pentru a merge la sectiunea de carte din orice centru comercial. Rafturile care obisnuiau sa completeze romane sunt acum pline de carti cu sfaturi practice, de dezvoltare personala.

Astazi sunt multe persoane care trec prin momente dificile in viata lor, poate pierderea unei persoane dragi sau pur si simplu nu stiu cum sa faca fata lucrurilor care se intampla in viata in fiecare zi. Pentru acele momente in care nu stii ce sa faci si vrei sa te reinventezi, cel mai recomandat este cauti ajutor, majoritatea se vor indrepta catre mainile unui profesionist, aceasta este cea mai buna solutie.

Dar avem intotdeauna optiunea de a citi o carte de auto-ajutor sau de auto-imbunatatire. Credeti sau nu, aceste carti pot ajuta pe oricine sa-si rezolve problemele, atata timp cat oamenii primesc mesajul pe care cartea il va transmite si depun eforturi pentru a le repara. Din acest motiv, va recomandam ca intr-un moment de dificultate sa cititi o carte buna si sa reflectezi la se intampla in viata ta.

carti dezvoltare

Beneficiile cartilor de dezvoltare personala

Astazi exista multe carti de auto-ajutor sau de auto-imbunatatire pe care le puteti obtine, fara indoiala, acestea iti pot oferi avantaje deosebite. Din acest motiv astazi, vom spune care sunt aceste beneficii, astfel incat sa va motivati sa cititi acest tip de carte.

– Vor schimba modul in care vezi viata
– Te vor ajuta sa vezi partea pozitiva a lucrurilor
– Te vor inspira
–  Te vor ajuta sa iti controlezi emotiile

Dupa cum veti observa, exista multe avantaje in ceea ce priveste citirea cartilor de auto-ajutor si imbunatatirea de sine, din acest motiv, il recomandam tuturor celor care trec prin momente schimbati si nu stiu cum sa faci fata.

Astazi, exista multi oameni care cred ca cartile de dezvoltare personala nu functioneaza, ca ele tot ce fac este sa ne pierdem timpul. Dar adevarul este ca carti pot servi pentru imbunatatirea securitatii.

Mult mai mult in cazurile in care oamenii se simt vulnerabili. Cartile de ajutor sunt pentru oameni cum ar fi lacatusii pentru case, in cazul specific al expertilor in case lacatus ajuta la imbunatatirea securitatii. In cazul cartilor, ele pot ajuta oamenii sa vada viata din alt punct de vedere si luati partea pozitiva a situatiilor care nu sunt rezolvate.

Nu exista reteta pentru toate gusturile

Desi cartile de dezvoltare personala vorbesc intr-un limbaj care poate fi inteles de toti, pe probleme care sunt aproape universale, ceea ce trebuie luat in considerare este daca aceleasi sfaturi sunt aplicabile in egala masura tuturor oamenilor si tuturor circumstantelor. Nu trebuie sa uitam ca cartea ne ofera cateva indicii generale, fara sa ne intrebam mai intai despre caracteristicile personale ale problemei noastre.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

AbcSeo

AbcSeo

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul