Criteriul National

Motivele pentru care un laptop second hand este o achizitie mai inteligenta decat unul nou

Motivele pentru care un laptop second hand este o achizitie mai inteligenta decat unul nou
decembrie 08
15:04 2017

Daca planuiesti sa iti cumperi un laptop, trebuie sa iei in calcul si varianta unui laptop second hand. In primul rand, stabileste pentru ce ai nevoie de un laptop. Pentru navigare in browser, verificarea e-mail-urilor, mesagerie instant, scrierea/editarea/printarea de documente, contabilitate, prezentari power-point sau pentru redarea de fisiere audio si video? Un laptop second hand, testat si reconditionat de o echipa de experti inainte de a-ti fi inmanat, se achita cu brio de sarcinile de mai sus.

De fapt, cu exceptia unor programe foarte noi, majoritatea aplicatiilor functioneaza la fel de bine atat pe un laptop nou, cat si pe unul second hand. Acest lucru este posibil deoarece specificatiile modelelor noi evolueaza atat de rapid, incat producatorii de software nu pot tine pasul. Prin urmare, majoritatea programelor software functioneaza si pe laptopuri pana la de patru ori mai putin performante decat modelele noi.

Acest lucru inseamna ca nu este nevoie sa cheltui mii de lei pe un laptop nou, ci poti cumpara un laptop second hand, potrivit nevoilor tale, la un pret chiar si de doua-trei ori mai mic. Anumite branduri producatoare de laptop-uri pot oferi un pret initial destul de redus pentru un laptop nou “low-end”, poate chiar apropiat de pretul unui laptop second hand. Insa, in momentul in care alegi optiunile de “personalizare” sau de “solutii recomandate”, pretul unui laptop nou se poate chiar dubla fata de oferta initiala. Prin urmare, nu trebuie sa cazi in aceasta capcana de marketing! Un laptop second hand va fi intotdeauna semnificativ mai ieftin decat unul nou.

De asemenea, ar trebui sa tii cont si de urmatorul aspect: de obicei, laptopurile second hand provin de la producatori cunoscuti si nu sunt modele “low-end”, pentru utilizatorii de acasa, ci modele de business, mult mai performante. Acest lucru se intampla deoarece modelele “low-end” au o garantie destul de redusa, iar inlocuirea pieselor lor nu este rentabila. Prin urmare, dupa o perioada relativ scurta de timp, modelele “low-end” devin inutilizabile. Spre deosebire de acestea, laptopurile de business au o durata de viata mult mai mare, iar piesele lor sunt mai ieftin de inlocuit. Pretul lor initial este mai mare decat al modelelor “low-end”, insa, daca sunt cumparate la mana a doua, acesta poate fi redus chiar si cu 80%.

Prin urmare, daca vei cumpara un laptop second hand de la o companie de incredere, testat si reconditionat inainte de a-ti fi inmanat, te poti astepta la urmatoarele:

– sa poti realiza cu ajutorul sau toate sarcinile pe care ti le-ai propus;

– sa coste cu 50 pana la 80% mai putin decat un laptop nou;

– sa nu se defecteze in urmatorii ani sau, in cazul in care acest lucru totusi se intampla, sa poata fi reparat de aceeasi companie de la care l-ai achizitionat.

Interlink, companie care comercializeaza inca din 1997 echipamente IT second hand, iti pune la dispozitie sute de modele de laptop second hand, de la producatori renumiti precum Dell, Fujitsu Siemens, HP sau Lenovo, la preturi foarte avantajoase. Aceste laptopuri au procesoare de la Intel Celeron la Intel Core i7, cu o frecventa intre 1,60 si 2,90 GHz, o capacitate RAM intre 4 si 16 GB si o capacitate HDD intre 128 si 500 GB. In plus, achizitionand produse de la Interlink, vei avea numeroase beneficii privind transportul, livrarea si returul, dar vei beneficia si de un credit de 5% din valoarea oricarei comenzi online, pentru comenzi ulterioare.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro