Criteriul National

Motivele pentru care un laptop second hand este o achizitie mai inteligenta decat unul nou

Motivele pentru care un laptop second hand este o achizitie mai inteligenta decat unul nou
decembrie 08
15:04 2017

Daca planuiesti sa iti cumperi un laptop, trebuie sa iei in calcul si varianta unui laptop second hand. In primul rand, stabileste pentru ce ai nevoie de un laptop. Pentru navigare in browser, verificarea e-mail-urilor, mesagerie instant, scrierea/editarea/printarea de documente, contabilitate, prezentari power-point sau pentru redarea de fisiere audio si video? Un laptop second hand, testat si reconditionat de o echipa de experti inainte de a-ti fi inmanat, se achita cu brio de sarcinile de mai sus.

De fapt, cu exceptia unor programe foarte noi, majoritatea aplicatiilor functioneaza la fel de bine atat pe un laptop nou, cat si pe unul second hand. Acest lucru este posibil deoarece specificatiile modelelor noi evolueaza atat de rapid, incat producatorii de software nu pot tine pasul. Prin urmare, majoritatea programelor software functioneaza si pe laptopuri pana la de patru ori mai putin performante decat modelele noi.

Acest lucru inseamna ca nu este nevoie sa cheltui mii de lei pe un laptop nou, ci poti cumpara un laptop second hand, potrivit nevoilor tale, la un pret chiar si de doua-trei ori mai mic. Anumite branduri producatoare de laptop-uri pot oferi un pret initial destul de redus pentru un laptop nou “low-end”, poate chiar apropiat de pretul unui laptop second hand. Insa, in momentul in care alegi optiunile de “personalizare” sau de “solutii recomandate”, pretul unui laptop nou se poate chiar dubla fata de oferta initiala. Prin urmare, nu trebuie sa cazi in aceasta capcana de marketing! Un laptop second hand va fi intotdeauna semnificativ mai ieftin decat unul nou.

De asemenea, ar trebui sa tii cont si de urmatorul aspect: de obicei, laptopurile second hand provin de la producatori cunoscuti si nu sunt modele “low-end”, pentru utilizatorii de acasa, ci modele de business, mult mai performante. Acest lucru se intampla deoarece modelele “low-end” au o garantie destul de redusa, iar inlocuirea pieselor lor nu este rentabila. Prin urmare, dupa o perioada relativ scurta de timp, modelele “low-end” devin inutilizabile. Spre deosebire de acestea, laptopurile de business au o durata de viata mult mai mare, iar piesele lor sunt mai ieftin de inlocuit. Pretul lor initial este mai mare decat al modelelor “low-end”, insa, daca sunt cumparate la mana a doua, acesta poate fi redus chiar si cu 80%.

Prin urmare, daca vei cumpara un laptop second hand de la o companie de incredere, testat si reconditionat inainte de a-ti fi inmanat, te poti astepta la urmatoarele:

– sa poti realiza cu ajutorul sau toate sarcinile pe care ti le-ai propus;

– sa coste cu 50 pana la 80% mai putin decat un laptop nou;

– sa nu se defecteze in urmatorii ani sau, in cazul in care acest lucru totusi se intampla, sa poata fi reparat de aceeasi companie de la care l-ai achizitionat.

Interlink, companie care comercializeaza inca din 1997 echipamente IT second hand, iti pune la dispozitie sute de modele de laptop second hand, de la producatori renumiti precum Dell, Fujitsu Siemens, HP sau Lenovo, la preturi foarte avantajoase. Aceste laptopuri au procesoare de la Intel Celeron la Intel Core i7, cu o frecventa intre 1,60 si 2,90 GHz, o capacitate RAM intre 4 si 16 GB si o capacitate HDD intre 128 si 500 GB. In plus, achizitionand produse de la Interlink, vei avea numeroase beneficii privind transportul, livrarea si returul, dar vei beneficia si de un credit de 5% din valoarea oricarei comenzi online, pentru comenzi ulterioare.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu