Criteriul National

Motivul real pentru care se doresc anticipate legislative: ca să fie împinsă austeritatea după anticipate

Motivul real pentru care se doresc anticipate legislative: ca să fie împinsă austeritatea după anticipate
martie 07
23:29 2020

Graţiela Gavrilescu, unul dintre oamenii care a rupt PNL alături de Călin Popescu Tăriceanu, a decis să-l trădeze şi pe liderul ALDE pentru PSD, după ce acceptat oferta Vioricăi Dăncilă de a se întoarce în Guvern. De profesie inginer chimist, aceasta are la activ patru mandate de deputat şi unul de viceprimar al Ploieştiului. Şi-a început cariera în partidul lui Dan Voiculescu, a trecut la liberali, apoi la ALDE, ca acum să fie în PSD.

După ce si-a dat demisia din Guvern ca urmare a ieşirii ALDE de la guvernare, Graţiela-Leocadia Gavilescu a bătut palma cu PSD pentru a ajunge la acelaşi minister din care a plecat, adică la Mediu.
Sunt cunoscutele si arhicunoscute interesele absconse ale fostului ministru pe mediu in judetul Prahova si nu numai.
Mentionam ca stimabila doamna Gratiela Leocadia Gavrilescu impreuna cu legaturile acesteia au aparut si pe „sticla”, apropo de interviul dat dlui Alex Dima-jurnalist PRO TV, pe care o tara intreaga l-a vizionat, duminica seara, la o ora de maxma audienta. (Cititi serialul nostru „Increngătura politică ascunsa a gunoaielor/Mafia Deseurilor din Prahova”).
Revenind la posibilitatea ca fostul ministru sa ramana in afara jocului politic putem preciza de ce PSD Prahova nu a anuntat un candidat pentru functia de primar la Filipestii de Padure.
Gratiela Leocadia Gavrilescu a promis conducerii PSD ca va scoate dansa din joben ca magicienii invartelilor politice, un candidat mai bine plasat ca restul candidatilor.
Promisiunea se lasa asteptata si rabdarea lui Bogdan Toader are si ea limite.
In fapt, Gratiela Leocadia Gavrilescu se zbate sa isi aleaga oameni devotati in Colegiul de unde a ajuns parlamentar fiind cunoscuta situatia policii dambovitene ca indiferent din ce partid au facut parte (PSD, PNL, etc) primarii din acest colegiu au facut ca voturile sa fie redirectionate catre aceasta.
Situatia la Baicoi este mult mai complicata
Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în ceea ce-l priveşte pe Constantin Marius Ioan, primar al oraşului Băicoi, judeţul Prahova. Potrivit ANI, acesta a îndeplinit, în perioada cât a exercitat atribuţiile de primar interimar, respectiv 21 noiembrie 2016-27 iunie 2017, şi funcţia de consilier local, încălcând astfel dispoziţiile legale în vigoare până la data de 10 iunie 2017.
De reţinut că persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.
Problemele, de imagine sau orice altă natură ale primarului Marius Constantin referitor la starea de incompatibilitate vor deveni „floare la ureche” foarte curand. Primarul in cauza a atras atentia unor institutii ale statului cu referire la mafia in care este implicata fosta sa sefa de partid, de pe plan local, dezvaluiam intr-un articol precedent.
Intre timp, la urechile lungi ale organelor de cercetare penala au ajuns si niscai informatii de solicitari de sume de bani pentru anumite autorizatii/aprobari ale primarului ALDE din Baicoi.
La modul cum DNA si-a revenit parca am paria ca orice calcule facute pe seama primarului Marius Constantin sunt moarte din „fasa”.
Oricum, riscul este mare ca primarul Marius Constantin sa tradeze ALDE si sa participe la alegeri din partea PSD. Astfel, promisiunile fostului ministru NU pot fi indeplinite si sansele acesteia sa se regaseasca pe lista de parlamentare – scad pe zi ce trece.
Mafia Deseurilor din Prahova va mai primi inca o lovitura (dupa schimbarea directorului de la APM Prahova) si grupul mafiot nu va mai putea gasi nici sprijin politic si institutional local, utilizand LINIA VERDE, direct la Bucuresti. Vom reveni. (Cristina T.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul