Criteriul National

Motoare electrice pentru gospodaria ta

Motoare electrice pentru gospodaria ta
februarie 18
11:59 2019

Motoare electrice solutii pentru gospodarii eficiente

O gospodarie optimizata este una bine dotata cu unelte adecvate in vederea desfasurarii activitatilor cotidiene. Cum gospodariile din mediul rural sunt prevazute cu anexe de depozitare si utilaje care sa usureze o serie de sarcini, motoarele electrice sunt unelte indispensabile. Despre acestea vom discuta in randurile urmatoare, ce sunt motoarele electrice, cum imbunatatesc calitatea vietii si care sunt caracteristicile unor motoare eficiente.

Ce sunt motoarele electrice?

Pentru ca multi fac confuzie intre motoare electrice si generatoare electrice este indicat sa lamurim care este diferenta intre cele doua dispozitive. Motorul electric, electromotorul este dispozitivul care transforma energia electrica in energie mecanica. Dispozitivul care transforma energia mecanica in energice electrica este generatorul.

Deci motoarele electrice sunt sursa de putere si functionare pentru o serie variata de ustensile indispensabile in gospodariile rurale si urbane.  Acestea au aplicabilitate ridicata, in special in cazul familiilor. Sunt folosite pentru a pune in functiune zdrobitoare de fructe, circulare de taiat lemne, mori pentru cereale, polizoare pe ax si nu numai.

Daca doresti sa achizitionezi motoare electrice pentru gospodaria ta este important sa cunosti cateva aspecte despre acestea, astfel poti alege modelul perfect care sa se potriveasca necesitatilor personale. In primul rand trebuie a sti ca pe piata exista o gama variate de motoare care functioneaza alimentate la tensiune de 220 V. In general acestea sunt alimentate prin cablu special care variaza ca dimensiune de la 1-2 m pana la 10-15 m lungime.

Cand vine vorba de caracteristici trebuie sa se ia in considerare clasa de izolatie, care poate fi A, B, C, puterea de functionare generata si viteza de lucru. Sunt importante si detaliile legate de modalitatile de prindere si sustinere si fiabilitate. Acestea trebuie analizate corect pentru spori eficienta dispozitivului.

In cazul motoarelor electrice pentru gospodarii casnice trebuie sa se tina seama de sistemul de inductie. Intrucat instalatiile din gospodarii sunt accesibile  pentru sisteme monofazice, motoarele electrice trebuie sa corespunda acestei cerinte.

Cum imbunatatesc calitatea vietii?

Daca in trecut multe activitati erau realizate manual, acum lucrurile stau diferit datorita acestor motoare electrice. Sarcinile nu doar ca sunt usurate, dar este optimizat si timpul de realizare si asta datorita ustensilelor automatizate. Eforturile depuse pentru zdrobirea si stoarcere fructelor, taierea bustenilor si macinarea cerealelor sunt minimizate. In acelasi timp este eficientizat si timpul de realizare a operatiunilor, fapt ce determina cresterea randamentului.

Deci motoarele electrice sunt esentiale pentru usurarea sarcinilor cotidiene, ajuta la scurtarea timpului de realizare a treburilor si imbunatatesc productivitatea.  In anumite situatii au devenit chiar indispensabile, sarcinile realizandu-se mult mai rapid datorita existentei lor.

Motoare electrice pentru gospodarie clasificare

De obicei in gospodarie sunt folosite motoare electrice care nu cer turatie si nu variaza cu sarcini si vin cu caracteristica mecanica, tip derivatie. In functie de modelul de conectare se gasesc motoare cu excitatie independenta, motoare cu excitatie cu pedale, cu excitatie in serie si mixta.

Turatia motorului este direct proportionala cu tensiunea aplicata infasurarii retorice si invers proportionala cu campul magnetic.  In cazul acestora tensiunea se poate regla prin metode specifice.   Motoarele electrice de gospodarie mai sunt clasificate dupa putere, turatii si producator.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei