Criteriul National

“Mucles sacanaua”, politica PSD

“Mucles sacanaua”, politica PSD
iunie 15
14:59 2018

Discuţia aprinsă de pe o reţea de socializare dintre soprana Angela Gheorghiu, pe de o parte, şi Primăria Capitalei, la ordinul Gabrielei Firea Pandele, pe de altă parte, a dezvăluit dedesubtul modului de a face politică de către social-democraţi: mucles sacanaua!

cenzura28

Expresia din limba rromani s-ar traduce prin “ţineţi-vă gura!”.

Soprana de renume mondial, Angela Gheorghiu, a criticat-o pe Gabriela Firea pentru prestaţia jenantă de pe Arena Naţională în momentul în care primarul general al capitalei a fost huiduit de aproape 20.000 de oameni, pentru că a avut tupeul să se urce pe scenă alături de Simona Halep.

Angela Gheorghiu a taxat şi urmarea acestui eveniment – ieşirea necontrolată a lui Firea pe reţeaua de socializare – şi a ţinut să menţioneze că, din cauza unor astfel de atitudini politicianiste, a refuzat titlul de cetăţean de onoare al capitalei României.

Nemulţumită că o astfel de personalitate de talie mondială şi-a permis să o crticie, Gabriela Firea Pandele, în loc să bage capul în pământ şi să tacă, a ales să arunce cu noroi în Angela Gheorghiu. Primarul capitalei a acuzat-o pe soprană că a încasat un onorariu uriaş pentru concertul pe care l-a susţinut anul trecut, aproape 144.000 de euro, şi că ar fi intervenit pe lângă Firea ca să îi fie şterse unele datorii pe care artista le-ar fi avut la ANAF.

firea-vs-gheorghiu

Răspunsul dat de Angela Gheorghiu acestei mizerii aruncată pe piaţă de aparatul de propagandă din cadrul primăriei capitalei a fost unul plin de eleganţă.

“„Ce a contat pentru mine atunci a fost faptul că respectivul concert urma să fie gratuit pentru bucureşteni şi pentru iubitorii de muzică din toata ţara (concertul fiind transmis în direct de Televiziunea Română), dar şi faptul că în seara aceea s-a cântat muzică de operă, în Piaţa Constituţiei, pentru mai bine de 10.000 de oameni. De aceea am acceptat să cânt. Datele financiare au fost negociate de impresari. Afirmaţiile cu privire la onorariul de concert sunt în afara prevederilor contractuale şi total lipsite de eleganţă. Am făcut asta şi pentru că îmi doresc şi caut să întâlnesc publicul roman de câte ori am ocazia. De pe urma concertului umanitar pentru victimele de la Colectiv, jumătate din banii pe care i-am strâns sunt încă daţi dispăruţi, deşi înteleg că între timp a fost câştigat inclusiv un proces”, a susţinut Angela Gheorghiu pe pagina ei oficială de facebook.

Soprana a demontat şi minciuna referitoare la eventualele datorii pe care le-ar fi avut la ANAF.

„Datorii la statul român nu am. Întâmplarea face că am primit recent o rectificare prin care se atestă că statul român, prin ANAF, trebuie să-mi returneze o parte din sumele pe care eu le-am plătit, autorităţile respective anunţându-mă că au greşit calculele. Sigur, am tot povestit despre păţania mea, pentru că mi se pare scandalos acest comportament abuziv, dar nu am cerut cuiva să intervină pentru nimic, m-am plâns mai mult. Mi-am plătit datoriile din România, ba mai mult decât atât, nu am nici măcar rezidenţă fiscală aici”, a concluzionat Angela Gheorghiu.

Ce reţinem din această dispută?

Că principiul reprezentanţilor PSD de a face politică este “mucles sacanaua!”. Adică, atât timp cât vă plătim, cât v-aţi luat banii, nu aveţi dreptul să comentaţi.

Acelaşi principiu de a face politică este pus în practică şi în Parlament unde social-democraţii au vândut până şi funcţii unora dintre aleşii PMP pentru a schimba tabăra – vezi cazul noului secretar executiv al Senatului, Ion Ganea, fost parlamentar PMP, acum membru al PSD.

“Mucles sacanaua” este modul de acţiune al PSD şi în teritoriu. Vrei bani, în calitate de primar al unei localităţi medii sau mici, pentru dezvoltarea infrastructurii? Ca să îi primeşti de la Consiliul Judeţean sau de la Ministerul Dezvoltării, este musai să taci, să nu critici deciziile PSD şi vei primi orice sumă doreşti.

La fel se petrec lucrurile şi între membrii de seamă ai social-democraţilor. De exemplu modul în care a fost mazilit de la conducerea Ministerului Transporturilor liderul PSD Constanţa, Felix Stroe. Acesta a primit de la Liviu Dragnea şi conducerea PSD două ministere în guvernul condus de Mihai Tudose: cel al transporturilor – ocupat de Felix Stroe şi cel al turismului.- ocupat de Mircea Titus Dobre.

Odară cu fricţiunile apărute între prim-ministrul Mihai Tudose şi Liviu Dragnea, liderul PSD Constanţa Felix Stroe a preferat să se situeze în tabăra lui Tudose. După ce premierul din Brăila a demisionat la solicitarea propriului partid, Felix Stroe a plătit cu demiterea din funcţia de ministru al transporturilor, pentru că nu a tăcut, pentru că a mişcat în front împotriva lui Liviu Dragnea, cel care asigurase două sinecuri pentru filiala judeţeană a PSD Constanţa. Din cauza atitudinii lui Stroe, în guvernul Dăncilă nici Mircea Dobre nu a mai ocupat funcţia de ministru al turismului.

La fel s-a procedat în teritoriu cu prilejul organizării mitingului PSD din 9 iunie. Funcţionarii publici angajaţi de social-democraţi au fost ameninţaţi că îşi vor pierde locul de muncă dacă vor boicota mitingul de la Bucureşti, persoanele din mediul rural care primesc ajutoare sociale au fost ameninţate cu tăierea sumelor, etc.

mucles-sacanaua (1)

O politică în care totul se rezumă la bani şi la funcţii.

În aceste condiţii, unde se mai situează interesul legitim al cetăţeanului român şi dreptul lui la un trai decent, trai care ar trebui obligatoriu asigurat de statul român conform dispoziţiilor din art. 47, alin.1 din Constituţia României?

P.S.

Art. 47 Constituţia României:

(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.

(2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii.

download

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului George Marinescu pentru excelentul material trimis în exclusivitate astăzi 15 iunie 2018!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu